(D) Groepsreis 14 dagen zomervakantie 2019, vertrek 14 juli 2019.

thumbnail

Dag 1

U wordt van harte welkom geheten door onze professionele gids op de luchthaven van Entebbe. Na een korte transfer naar uw hotel zal de gids u kort informeren over uw safari. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, bijvoorbeeld als uw vlucht ’s ochtends aankomt, gaat u voor een rondleiding door de stad. U kunt enkele van de bezienswaardigheden in de stad bezoeken met de hulp van onze chauffeur / gids.

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt rijdt u richting het noorden naar Murchison Falls National Park, het grootste nationale park in Oeganda dat bekend staat om zijn magische Murchison Falls. U zult een tussenstop maken voor de lunch en zal het park in de late namiddag bereiken. U ziet de watervallen vanaf de top en de Devil’s Cauldron, de plek waar de Nijl met grote kracht door een 7 meter brede kloof wordt gestuwd, waarna zij 150 meter lager de diepte in dendert. Vanaf de top ziet u het stroom gebied van de Nijl over kilometers afstand, bij zonnig weer wordt die plaatje gecomplementeerd met een prachtige regenboog.

 

thumbnail

Dag 3

Ga voor een onvergetelijke gamedrive in de vroege ochtend op de noordelijke oever van de Nijl. Met de hulp van onze professionele gids zult u in staat zijn dieren te spotten zoals olifanten, leeuwen, Rothchild giraffen, Kaapse buffels, waterbokken, hartebeesten, bushbucks, als u geluk hebt, het luipaard en andere dieren, zelfs verschillende vogelsoorten. Na een smakelijke lunch, gaat u voor een boottocht op de Nijl stroomopwaarts van de kalme Victoria Nile naar de voet van de watervallen die op slechts enkele tientallen meters van de ‘Devil’s Cauldron’ stopt. U ziet de nijlpaarden, krokodillen en over het 17 kilometer lange stuk ziet u de waterbok, olifant en Uganda Kob. Ook heeft u de gelegenheid om vele vogelsoorten te bekijken, zoals de zeldzame goliath-reiger, de Egyptische gans, de ijsvogel, neushoornvogel en aalscholver.

thumbnail

Dag 4

Na het ontbijt vertrekken we naar Hoima voor een overnachting onderweg.

thumbnail

Dag 5

Na een ontspannen ontbijt rijden we verder naar Fort Portal, gelegen in de schaduw van de “Mountains of the Moon” en bekend om de vele theeplantages. Vanuit dit pittoreske plaatsje rijden we door naar Kibale National Park, onderweg passeren we de regio van de kratermeren. Hier ontdekken we enkele kleine meren voordat we aankomen bij de lodge voor komende nacht.

 

thumbnail

Dag 6

Beleef een Chimpansee-gewenningservaring van een hele dag. U kunt chimpansees zien die hun nachtelijke nest verlaten tussen 6:00 en 6:30 voor het voederen, copuleren, jagen, borstvoeding geven, rusten, patrouilleren en dit alles laten zien totdat het tijd is om rond 19.00 uur nieuwe nesten te bouwen.

 

thumbnail

Dag 7

Na een heerlijke lunch gaan we naar het Queen Elizabeth National Park, het 2e grote nationale park in Oeganda volgens de mystical Rwenzori Mountain Range.

thumbnail

Dag 8

U begint de ochtend met een expeditie in Queen Elizabeth National Park waar u kans heeft om buffels te spotten, de Oeganda kob, bushbucks, gestreepte jakhalssen, gevlekte hyena’s, leeuwen, olifanten, een verscheidenheid aan vogelsoorten en zelfs de luipaard als u geluk heeft. Na de lunch geniet u van een unieke 2-uur durende bootcruise op het Kazinga Kanaal naar Lake Edward. Deze bootcruise is een paradijs voor fotografen, vogelaars en wildliefhebbers.

thumbnail

Dag 9

Na het ontbijt, gaat u voor de Katwe Visit-wandeling naar het zoutmeer, waar we interactie hebben met de lokale bevolking en waar u ook de zoutmijnen zult zien. Daarna rijden we terug naar de Lodge voor de lunch en hebben we een avond gamedrive waarbij u niet alleen de boomklimmende leeuwen ziet maar ook ander wild.

thumbnail

Dag 10

Nadat u van het ontbijt heeft genoten rijdt u door dit gebied naar Bwindi, onderweg kunt u volop wild spotten. Onderweg door het land passeert u traditionele dorpjes en prachtige uitzichten. In de namiddag arriveert u in Bwindi National Park, het thuis van de berggorilla’s.

 

thumbnail

Dag 11

Vroeg op vandaag voor de bijzondere Gorilla trekking, één van de meest opwindende wildlife ervaringen ter wereld. Er zijn nog maar 650 gorilla’s op aarde! Voordat u de gorilla’s bereikt voert deze avontuurlijke trekking u door het ondoordringbare woud, maar het loont zeker de moeite als u deze dieren van dichtbij kunt zien eten, spelen met hun jongen en zien luieren zoals wij mensen doen. Een onvergetelijke belevenis! De gorilla is een verlegen en vredelievend dier en er is altijd parkbewaking aanwezig om u meer te vertellen over de flora en fauna en de levensstijl van de gorilla’s.

 

thumbnail

Dag 12

Om 8 uur gaat u op de Batwa Cultural Trail in Mgahinga Gorilla Park in Oeganda. Deze culturele ervaring zal u helpen de interessante en bestaande levensstijl van Oeganda’s unieke Batwa bevolking te ontdekken, de traditionele inwoners die het bos bezetten. De Batwa mensen (pygmeeën) leven van het bos door het winnen van grondstoffen uit het bos.

U kijkt naar verschillende unieke demonstraties over hoe de Batwa lokale kruiden gebruiken voor het helen van verschillende ziekten. U ziet de traditionele batwa-manier om water te halen met behulp van bamboe gemaakte ‘mokken’ en ook ziet u demonstraties over hoe de batwa hutten van gras bouwen.
De zeer lonende culturele tour eindigt met geënsceneerde, authentieke culturele uitvoeringen georganiseerd door de Batwa-gemeenschap bij de poort van de Garama-grot, die hoog werd aanzien als ceremoniële plek voor de culturele leiders van de Batwa-gemeenschap.

Lake Bunyonyi, een van de diepste meren in de wereld, is omringd door vele eilanden met een van de mooiste landschappen. Dit is de plek waar ontspanning het beste is.
 

thumbnail

Dag 13

Na een vroeg ontbijt rijden we rustig richting Kampala met onderweg een stop en lunch bij de evenaar.

 

thumbnail

Dag 14

Transfer naar de luchthaven van Entebbe voor de vlucht terug naar huis.

Inclusief

 • grondtransport,
 • brandstof voor de hele safari,
 • een Engels sprekende gids / chauffeur,
 • alle toegangsprijzen voor het park,
 • Ziwa Rhino-tracking
 • Volpension tijdens de safari en logies en ontbijt in Kampala,
 • ochtend en avond gamedrives,
 • boottochten,
 • veerboot oversteek,
 • bezoek aan de top van de watervallen
 • nature walk
 • lunch en water onderweg

Exclusief

 • KLM vlucht vanaf Amsterdam vanaf € 935.00 per persoon. Deze reserveren wij uiteraard graag voor u.
 • persoonlijke uitgaven,
 • wasservice,
 • telefoonkosten,
 • visa etc.