De smart phone is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, dus ook als u in Zuid-Afrika bent, wilt u hier natuurlijk optimaal gebruik van kunnen maken. Voorkom hoge kosten, met de volgende tips.

smartphoneWIFI
Zuid-Afrika is inmiddels zo modern, dat 9 van de 10 van uw slaapplekken wifi heeft, veelal gratis. Let wel op bij “open” zogenaamde “uncapped wifi”. Dit is wifi via een niet-veilige verbinding, het openen van uw bank-apps etc. raad ik dan af.

SIMKAART

Lokale prepaid simkaarten kunt u als toerist het beste kopen op de luchthavens en in Kaapstad in het V&A Waterfront. Op andere plekken kunt u als niet-ingezetene niet zondermeer een simcard kopen en heeft u minimaal een verklaring nodig van het hotel waar uw verblijft.

Er zijn verschillende providers in Zuid-Afrika, MTN vinden wij de beste koop. Goed bereik, veelal ook in de uithoeken van het land en scherpe tarieven. Reken op ZAR180 voor 1GB. “Air time” is gesplitst in “bellen” en “data”. Wilt u beiden op de telefoon, dan koopt u deze apart. U krijgt dan 2 bonnetjes met codes, welke ingevoerd moeten worden op de telefoon. Het personeel aan de balie is uitermate handig met het invoeren van deze codes, vraag of zij dit voor u willen doen. Als u de simkaart in uw dagelijkse smartphone stopt, kunt u niet meer op uw eigen nummer gebeld worden. U zou een 2e (sim Lock vrije!) smartphone kunnen meenemen. Dit is ook handig als u met uw gezin, of in een groepje reist. U kunt de 2e telefoon dan als “router” gebruiken en de medereizigers kunnen allemaal via deze telefoon “online”.

HOGE KOSTEN

Natuurlijk kunt u gewoon met uw eigen telefoon “online” gaan en bellen. De kosten zijn echter schrikbarend hoog! Bellen en gebeld worden, vanaf € 1,50 per minuut, 1MB kost rond een €1,-. Verschillende Nederlandse providers hebben “dagbundels” bijvoorbeeld Vodafone. U betaalt dan bijvoorbeeld € 7,50 per dag, voor 30MB, 30 minuten bellen, of gebeld worden. Of u nu slechts 1x gebeld wordt op een dag, of 30MB aan foto’s upload, bij gebruik van een dagbundel betaalt u € 8,-. Bij vodafone krijgt men een waarschuwing als 80% van de dagbundel is gebruikt. Gaat u over het limiet, dan betaalt u extra (hoge) kosten.

NAVIGEREN

Het gebruik van Google maps kost veel MB’s, kies voor een app die rechtstreeks met de satelliet communiceert, zoals https://maps.me. Download de app voordat u op reis gaat en probeer deze thuis uit. Bent u aangewezen op navigeren via Google Maps, maak dan “screen shots” van de routes als u wifi heeft en bekijk deze onderweg als u “offline” bent.

UNIEKE REIS APP
GoSouthAfrica.nl voorziet al haar klanten van een unieke reis-app waar uw eigen dag-tot-dag schema in staat. Zo bent u er zeker van dat u niets mist onderweg. Alle activiteiten die wij voor u geboekt hebben, de hotels, autohuurvoucher, vliegticket, restaurants, plus de reisbeschrijving en de bijbehorende routebeschrijving en andere belangrijke documenten, zijn terug te vinden in deze handige app, genaamd “TravelKey”.

Screenshot_20171224-164741 Screenshot_20171224-164434

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op een hotel, restaurant of activiteit, voor telefoonnummer, foto’s en beschrijving, klik op het bijbehorende kaartje en u kunt “live” navigeren (via Google Maps). Alle belangrijke zaken zijn terug te vinden in de handige Travlkey reis-app op uw smartphone! Het mooie van onze vernieuwde app is dat u niet “online” hoeft te zijn en de “roaming” knop uit kunt laten. Wij bieden u als één van de eersten “paperless travel”!

Screenshot_20171224-164503 Screenshot_20171224-164707

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goede reis!

Bekijk HIER de voorbeeldreis van de reis app en andere reizen van GoSouthAfrica.nl