Via het Ruige Noorden en Kimberley naar Kaapstad

Deze avontuurlijke autorondreis laat u een geheel andere kant van Zuid-Afrika zien. U bezoekt het ruige noorden met haar prachtige parken, safari, overweldigende natuur en diamanten bij Die Gat.

U reist van Johannesburg via de diamantenhoofdstad Kimberley door de Northern Cape. Het rode zand is en de droge vlakten staan in fel contrast met de weldadige begroeiing langs de Oranje Rivier. Deze rivier, de levensader van dit ruige stuk Zuid-Afrika, kronkelt als een groen lint door het rode landschap. Geniet van de ongerepte natuur, de overweldigende Kalahari woestijn, mooie wijnlandschappen en de majestueuze Augrabies Falls.

Een zeer gevarieerde reis voor iedereen die Zuid-Afrika eens op een andere manier wil ervaren.

Bekijk deze reis hier als virtuele tour en leer meer over de activiteiten onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.
Zo zorgen wij ervoor dat u niets mist onderweg!

Prijsindicatie voor 2023, vanaf:
01/11/2022 – 30/04/2023 € 1.750,- per persoon
01/05/2023 – 30/09/2023 € 1.697,- per persoon
01/10/2023 – 15/12/2023 € 1.788,- per persoon

bovengenoemde prijs is per persoon en op basis van 2 personen.

Op zoek naar onze reistips over Zuid-Afrika?
Onze Zuid-Afrika specialist deelt hier uitgebreide tips en informatie over Zuid-Afrika.

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Na aankomst van uw intercontinentale vlucht op Johannesburg Airport, haalt u uw auto op en vertrekt u richting Kimberley via de N12. U kunt een route rijden via Warrenton om Vaalharts Valley te bezoeken. Hier ontmoeten de machtige rivieren Vaal en Harts elkaar. U passeert de schilderachtige stadjes Windsorton en Barkly West, rijk van historie uit de diamantmijnindustrie.

Indien u met KLM aankomt ’s avonds laat boeken wij graag het City Lodge Hotel inclusief ontbijt en op loopafstand van de terminal voor u, 1x € 60,- p.p. extra

thumbnail

Dag 2

Kimberley is de hoofdstad van de Northern Cape, ook bekend als de Diamond City. Hier vindt u de Big Hole, ontstaan door het uitgraven van diamanten. Ook de Vintage Tram doet nog aan deze tijd denken. Wandel de Belgravia historical walk en ontdek enkele van de meest historische plekjes van Kimberley, Kampfer dam met de grootste populatie flamingo’s, Wildebeest Kuil Rock Art Centre, Duggan Cronin Gallery, McGregor Museum en het Sol Plaatjie House.

thumbnail

Dag 3

Vandaag vertrekt u uit Kimberley op weg naar Witsand Nature Reserve en rijdt u dwars door de Karoo. U passeert Campbell en Griquatown, waar u heerlijk kunt lunchen in The Proviand. De naam van de plaats Witsand refereert aan de kleur van het zand die in groot contrast staat met het rode zand van de nabijgelegen Kalahari. In dit unieke park leven de Namaqua zandhoen, republikeinwever en de kleinste roofvogel van Afrika, de Afrikaanse dwergvalk. Wandel of fiets langs de duinen met eindeloze fotogenieke plekjes. ’s Nachts kunt u ervan verzekerd zijn dat de hemel is bezaaid met duizenden sterren.

thumbnail

Dag 4

Vandaag volgt u de N10 vanuit Groblershoop richting Upington. Upington is gelegen aan de oever van de Oranjerivier. In de Zuid-Afrikaanse winter (Europese zomer) is het in Upington ongeveer 29 graden Celsius. Daarmee is ze de warmste stad van Zuid-Afrika. Upington is het dichtsbijzende stad bij de Augrabieswaterval, onbetwist de grootste van Zuid-Afrika’s watervallen. Het landschap is erg droog maar de grond is vruchtbaar en de gewassen, zoals vruchten,groenten en tarwe, groeien in besproeide velden.

Upington is de tweede stad in de provincie en voormalig missiepost. Deze stad is een met haar groene wijngaarden een groot contrast tussen de rode woestijngebieden eromheen. U kunt hier een bezoek brengen aan de Mill Community Craft center en de South African Dried Fruit Co-operative, de 2e grootste en meest moderne ter wereld.

thumbnail

Dag 5

Vandaag gaat u op weg naar Kgalagadi Transfrontier Park*. U neemt de R360 die eindigt in het Kgalagadi Transfrontier Park, 30 km na de kruising met de R31 (op de R360) ligt Rooiduin Guest Farm, hier kunt u sandboarden in de rode Kalahari duinen. Hierna is het nog 25 km naar uw slaapplek voor de komende 2 nachten. U logeert nét buiten het park, op 10 minuten rijden van de Tweerivieren gate. Het park is grotendeels alleen met 4WD te verkennen. Wij kunnen een ochtend-, of avond game drive voor u boeken. De spectaculaire sterrenhemel in de donkere nachten bij de Kgalagadi zult u niet snel vergeten. Kgalagadi TFP staat bekend om haar Kalahari leeuwen met zwarte manen, gemsbokken (of oryx), stokstaartjes (meerkatten) en roofvogels.

thumbnail

Dag 7

Na ontbijt rijdt u via de R360 terug naar Upington. Uw bestemming voor vandaag is Kanoneiland dat 20 km ten oosten van Keimoes ligt. Kanoneiland is het grootste eiland in de Oranje Rivier in Noord-Kaap provincie. Kanoneiland is subtropisch groen en dankt zijn vruchtbaarheid aan de Orange River die door dit droge en zeer warme gebied stroomt. Een ideale plek dus voor het verbouwen van gewassen, zoals vruchten (hoofdzakelijk sultanas), katoen en luzerne.

De omgeving kenmerkt zich door Quiver Trees (kokerbomen). Een uitstekende plek om kokerbomen te zien is om de R359 tussen Keimoes en Kakamas te rijden. Het is een onverharde weg, dus zorg ervoor dat uw voertuig de uitdaging aankan. Met de machtige Oranje Rivier als speeltuin biedt Kalahari Outventures een scala aan activiteiten, van raften op de rivier tot vliegvissen. Een halve dag “River Rush” langs een 9 kilometer lang stuk rivier boven Augrabies is een geweldige manier om graad 2 en 3 stroomversnellingen in deze uitgestrekte omgeving te ervaren.

thumbnail

Dag 8

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt brengt u een bezoek aan Bezalel Brandy and Wine Estate voor een ontspannen brandy en wijnproeferij met lunch. Terug op het eiland kunt u te voet het eiland verkennen en geniet van een welverdoende sun downer gevolgd door een diner in de weelderige wijngaarden van uw guesthouse.

thumbnail

Dag 9

10% van de wijngaarden van Zuid Afrika liggen in het gebied rond Upington. Hier bevindt zich ook de award-winnaar Orange River Cellars, de 2e grootste co-operative cellar ter wereld. Hier proeft u excellente tafel- en dessertwijnen. U vertrekt weer op tijd voor uw reis naar Augrabies National park. Onderweg komt u langs Keimoes en Kakamas. Deze stadjes mag u niet missen vanwegen de excentrieke coffee shops en kleine kraampjes langs de weg met heerlijke locale gerechten. Stop voor de lunch bij Kalahari gateway hotel in Kakamas waar unieke Kalahari sushi wordt geserveerd. Vervolgens arriveert u in Augrabies Falls National Park. De Khoi noemen het ‘Aukoerebis’ , plaats van groot geraas en dat is niet voor niets. Buiten dit indrukwekkende schouwsel aan weerskanten van de Orange Rivier vindt u hier diverse vogels, reptielen, springbokjes en giraffen.

 

thumbnail

Dag 10

U verlaat Augrabies om op weg te gaan naar Springbok. Bezoek zeker de Riemvasmaak Community, plaats van een van de oudste stammen van Afrika, de Nama Bushmen. Ook vindt u hier unieke warmwater bronnen. Uw reis gaat verder via de N14 en u komt langs bekende kleine stadjes zoals Pofadder, Klein en Groot Pella. In de omgeving van Springbok ligt het Goegap Nature Reserve. Met meer dan 600 inheemse bloemensoorten, 40 soorten zoogdieren en 94 vogelsoorten een bezoek meer dan waard.

thumbnail

Dag 11

Na het ontbijt gaat u op pad naar Port Nolloth aan de Atlantische Oceaan. Dit is een populaire plek om te varen en te vissen en een ideale plek voor de lunch. Op de terugweg naar Springbok kunt u een stop maken in Komagas, Okiep en Nabapeep of rij terug via de Diamond Coast met haar unieke schoonheid en maak daar bijvoorbeeld een stop in Klein Zee voor de zeehonden kolonie.

thumbnail

Dag 12

Vandaag gaat de reis via N7 in de richting van Kaapstad. Afhankelijk van uw tijd en eigen voorkeur kunt u de route kiezen via Kamieskroon en Garies door het hart van de Namakwa regio. Elke winter en vroege voorjaar (augustus – september) transformeert dit gebied van een droog en dorre bush in een schitterend kleurrijk bloemenlandschap. Dit gebied biedt de bezoeker elk seizoen een grote diversiteit aan natuur zoals planten- en vogelsoorten welke u niet zo gauw elders in de wereld zult tegenkomen.

NB: upgrade naar Bushmans Kloof Wilderness Retreat ***** mogelijk

thumbnail

Dag 13

Voor uw vertrek naar Kaapstad kunt u een bezoek brengen aan Bird Island, een belangrijke broedplaats voor zeevogels. Na een rit van ongeveer 4 uur komt u aan in de Kaap. In de namiddag kunt u Boulders Beach (pinguïns) en Hout Bay (zeehonden) bezoeken. ’s Avonds heeft u alle gelegenheid het nachtleven te ontdekken van V&A Waterfront.

thumbnail

Dag 14

Vandaag nog een volle dag om te besteden in de Mother City. U kunt kiezen voor een city tour, de kabelbaan naar de top van de Tafelberg (afhankelijk van de weersomstandigheden) een bezoek aan Bo-Kaap Malay Quarters en shop nog wat souvenirs bij Green Market Square.

thumbnail

Dag 15

Vandaag levert u de huurauto in voor vertrek van uw vlucht. Het is mogelijk deze reis te verlengen, of bijvoorbeeld te combineren met onze rondreis Kaapstad naar Addo Elephant Park . Vraag naar de mogelijkheden ALLES is mogelijk!

Inbegrepen

• Meet & Greet op Johannesburg luchthaven
• transfer naar uw eerste hotel
• 14 overnachtingen volgens schema, 13 x ontbijt, 4x diner
• 15 dagen autohuur Europcar group M handgeschakeld Ford Ecosport (of gelijkwaardig)
• supercoververzekeringen, volledig afgekocht eigen risico, 2e bestuurder inclusief
• Luxe reismap, bestemmingsinformatie, wegenatlas en tips (Engels)
• VIP card voor kortingen bij restaurants, excursies, winkels en wijnproeverijen
• reis App voor op uw smartphone of iPad
• Bijdrage aan Green Seat Programma
• Boekingskosten
• dossierkosten GGTO (Garantiefonds) en Calamiteitenfonds
• 24/7 bereikbaarheid van ons agentschap in Zuid-Afrika

Uitgesloten

• retourticket van Amsterdam naar Johannesburg/Kaapstad**
• GPS systeem, wij raden maps.me aan (gratis)
• enkele reistarief autohuur (1x ZAR 1400)
• maaltijden welke niet zijn genoemd.
• Conservation Fees voor South African National Parks
• drankjes, tips en andere persoonlijke uitgaven
• reis,- annuleringsverzekering (verplicht!), kunnen wij voor u afsluiten bij Europeesche
** vraag naar de mogelijkheden wij hebben speciale afspraken met KL/AF/LH/BA/TK