Unieke reis voor natuur- en vogelliefhebbers

Ontdek de bijzondere flora en (avi)fauna van de Limpopo tijdens deze speciale natuurreis in Zuid-Afrika. Uiteraard bezoekt u het Krugerpark, maar er staan ook minder bekende natuurgebieden op het programma. In deze pareltjes van de Limpopo maakt u uitgebreide wandelingen of game drives en observeert u vogels vanuit speciale schuilplaatsen.

U verblijft in comfortabele lodges, guesthouses en restcamps. Indien u de voorkeur geeft aan meer luxe en comfort, kies dan voor de luxe optie. En wilt u de reis verlengen, dan passen wij de reis graag aan uw wensen aan.

Bekijk deze reis hier als virtuele tour en leer meer over de activiteiten onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.
Zo zorgen wij ervoor dat u niets mist onderweg!

Prijsindicatie voor 2023, vanaf:
01/10/2022 – 30/04/2023 € 2274,-
01/05/2023 – 30/09/2023 € 2202,-
01/10/2023 – 30/04/2024 € 2394,-
prijs is per persoon op basis van twee samen reizende personen

Op zoek naar onze reistips over Zuid-Afrika?
Onze Zuid-Afrika specialist deelt hier uitgebreide tips en informatie over Zuid-Afrika.

Vogellijst Zuid-Afrika

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

U vertrekt met de non-stop KLM vlucht van Amsterdam naar Johannesburg, waar u ’s avonds aankomt. In de aankomsthal wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die uw luxe reismap overhandigt met vouchers, routebeschrijvingen en algemene informatie over uw reis. Uw hotel ligt op loopafstand van de aankomsthal. Geniet nog even van een drankje in de bar voor het slapen gaan.

thumbnail

Dag 2 – 3

Uw huurauto staat voor u klaar op de luchthaven. U vertrekt in noordelijke richting naar Haenertsburg, waar u vroeg in de middag aankomt bij de bijzondere Cheerio Gardens. Deze tuinen zijn aangelegd in 1946 door Sheila (“Box”) Thompson, een botanist met bijzondere interesse in inheemse planten. Tijdens een wandeling voelt u hoeveel liefde en aandacht er in de aanleg van de tuin is gestoken. In de lente staan de azalea’s hier prachtig in bloei, maar ook hortensia’s, camelia’s, irissen en vingerhoedskruid bloeien dan volop. De kersen- en appelbloesems completeren de kleurenpracht. De exotische tuin en het naastgelegen bos trekken op hun beurt een rijkdom aan vogels aan. In de theetuin (geopend woensdag-zondag) kunt u genieten van een lichte lunch of afternoon tea, waarna u uw accommodatie voor de komende twee nachten opzoekt.

De volgende dag gaat u nader kennismaken met de schoonheid van de Moegasbaskloof. Deze groene kloof ligt tussen Tzaneen en Haenertsburg en is een geliefde plek om te wandelen, mountain biken, abseilen, vissen (forel) en vogels te spotten. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet die u op eigen gelegenheid kunt volgen. Een eenvoudige wandelroute leidt naar de Debengeni waterval, waar u tijdens de warme zomermaanden even verkoeling kunt zoeken (neem zwemkleding mee!).Vogelaars kunnen hun hart ophalen in het Swartbos Nature Reserve, dat naast het Magoebaskloof Hotel is gelegen en het Woodbush Forest, op een paar kilometer rijden van het hotel.

thumbnail

Dag 4 – 6

De komende drie dagen verblijft u in Phalaborwa, aan de rand van het Krugerpark. In de grote tuin rond uw lodge kunt u al diverse vogels spotten. ’s Middags maakt u een boottocht op de Olifantsrivier. Terwijl u geniet van een hapje en een drankje kunt u nijlpaarden, krokodillen, vogels en dieren spotten die hun dorst bij de rivier komen lessen.

De volgende dag moet u vroeg uit de veren, want vandaag staat een wandelsafari op het programma. Bij zonsopkomst gaat u op weg naar het Krugerpark, waar u de hele dag onder begeleiding van twee bewapende gidsen de sporen volgt van de dieren en vogels zult spotten. Een picknickontbijt en –lunch zijn inbegrepen. Aan het einde van de middag keert u terug naar de lodge, waar u nog even een duik in het zwembad kunt nemen voordat het tijd is om aan tafel te gaan.

De laatste dag kunt u op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Aan de rand van het Krugerpark loopt één van de twee bekendste toeristische routes van Zuid-Afrika: de Panorama Route. Deze route brengt u naar de bezienswaardigheden in en nabij de Blyde River Canyon, zoals de rotsformatie Drie Rondavels, de door de rivieren Blyde en Treur uitgeslepen kolkgaten van Bourke’s Luck Potholes, de uitzichtpunten God’s Window en Wonder View en diverse watervallen als Lisbon Falls, Berlin Falls en Mac Mac Falls. Lunchen kunt u bijvoorbeeld in de Potluck Boskombuis, waar traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten op de menukaart staan. U kunt er de hele dag over doen om deze route op eigen gelegenheid te rijden.

thumbnail

Dag 7

Zodra de hekken van het Krugerpark bij zonsopkomst open gaan, rijdt u het park binnen en begint het avontuur. Op weg naar Satara, waar u vandaag overnacht, kunnen vele dieren uw pad kruisen. Neem niet kortste weg, maar sla ook eens een zijweggetje in, want wie weet wat u daar tegen komt. Koop dus bij de ingang van het park een goede plattegrond van het park, zodat u niet zult verdwalen. Satara ligt ongeveer in het centrum van het Krugerpark, in een gebied waar doorgaans veel dieren en vogels te vinden zijn.

thumbnail

Dag 8

Op uw gemak rijdt u naar het noordelijk gelegen restcamp Shingwedzi, in een bosrijk gebied met mopanebomen. Dat betekent dat in dit gebied veel olifanten voorkomen. In het restcamp Letaba kunt u een kijkje nemen in het museum dat gewijd is aan de Big Seven, de zeven olifanten met de grootste slagtanden die in het Krugerpark hebben geleefd. De weg langs de Shingwedzi rivier naar de Kanniedood Dam is één van de mooiste routes in het park. Waterbokken, nyala’s, koedoes en olifanten worden hier regelmatig gezien en het vogelleven is er rijk en gevarieerd.

thumbnail

Dag 9 – 10

Deze dagen brengt u door in het uiterste noorden van het Krugerpark, een gebied dat zich in meerdere opzichten onderscheidt van de rest van het park. Diverse plantensoorten zijn endemisch en de Sharpe’s Grysbok komt alleen in dit gedeelte van het park voor. Buffels, olifanten, nyala’s, elanden en sabelantilopen leven er in groten getale. Maar het noorden is bovenal een paradijs voor vogelaars. Bij Crook’s Corner, waar de rivieren Levuvhu en Limpopo samenkomen, kunt u met een beetje geluk de Pel’s visuil, bateleur en de krijgsarend spotten.

thumbnail

Dag 11 – 12

Uw volgende overnachtingsadres ligt even buiten Louis Trichardt, in het hart van een cultureel zeer rijk gebied. Hier leven de Venda, een bevolkingsgroep die bekend staat om haar mythes, legendes en kunstnijverheid. In diverse werkplaatsen en galeries kunt u houtsnijwerken, aardewerk en textiel van de hand van Venda kunstenaars kopen. Louis Trichardt ligt ook aan de voet van de Soutpansbergen, een gebied waar vele zeldzame vogels leven en dat niet voor niets hoog op de lijst van vogelliefhebbers prijkt. In de standaard versie neemt Samson Mulaudzi, een bekende gekwalificeerde vogelgids, u de volgende dag mee naar de gebieden waar u een aantal unieke soorten kunt spotten. De lodge uit de luxe versie ligt in een privéreservaat in de Soutpansbergen, waar dieren als giraffen, zebra’s, gnoes en luipaarden, als ook een grote diversiteit in antilopen en primaten leven. In het reservaat zijn 7 wandelroutes uitgezet, variërend van 1,5 tot 7 uur, die u op eigen gelegenheid kunt volgen. Ook kunt u begeleide wandelingen of game drives maken. Ook zijn er op diverse plaatsen rotstekeningen te bezichtigen die eeuwen geleden door San (‘Bosjesmannen’) zijn aangebracht.

thumbnail

Dag 13 – 14

In het uiterste noorden van de Limpopo, op de grens met Zimbabwe en Botswana, ligt het Mapungubwe National Park. Dit kleine park staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is een ideale plek voor dieren- en vogelliefhebbers, rustzoekers en geïnteresseerden in de geschiedenis van de regio. Geologische opgravingen hebben aangetoond dat het gebied tussen 1200 en 1300 n.Chr. floreerde door de handel met het verre oosten. In het museum in het park komt u daarover van alles te weten. In het park leven diverse soorten antilopen, zebra’s, olifanten en luipaarden, maar ook kleinere dieren als stekelvarkens, civetkatten, honingdassen en karakals. Hoewel het park ook rijk is aan vogels, zijn de vogelsoorten nog niet allemaal in kaart gebracht. Vogels steken ook de grens over vanuit of naar Zimbabwe en Botswana, waardoor telkens nieuwe soorten worden waargenomen. Kijk in elk geval uit naar roofvogels, want daar zijn er veel van in dit park. Bij de samenkomst van de rivieren Shashe en Limpopo is een uitzichtpunt waar u beslist een kijkje moet nemen. Ook zijn er diverse schuilplaatsen in het park van waaruit u vogels kunt spotten. Optioneel kunt u met een gids een wandelsafari maken door het park en meer te weten komen over de flora, fauna, geologie en historie van het gebied.

U dient deze dagen voor uw eigen maaltijden te zorgen. De dichtstbijzijnde winkels zijn te vinden in Musina en Alldays, beide op circa 70 kilometer van het park.

 

thumbnail

Dag 15 – 16

Ongeveer halverwege Mapungubwe en Johannesburg ligt het Marakele National Park. Dit park ligt in de Waterberg regio en grenst aan het Welgevonden Game Reserve. Het park ligt in een overgangszone tussen het droge westen en het vochtiger oosten van Zuid-Afrika, waardoor er een grote diversiteit in flora en fauna te vinden is. U kunt er olifanten en neushoorns (witte en zwarte!) tegenkomen, maar ook roofdieren als leeuwen, luipaarden en bruine hyena’s. Het meest bekend is Marakele wellicht vanwege de enorme kolonie Kaapse gieren; in Marakele leven namelijk maar liefst 800 broedparen! U kunt ter plaatse ook een begeleide game drive of wandelsafari reserveren.

U verblijft in een tented camp in het park. Ook hier zult u uw eigen maaltijden moeten verzorgen. Boodschappen kunt u doen in Lephalale of Thabazimbi.

thumbnail

Dag 17

U sluit de reis af in een heerlijk comfortabel en luxe hotel nabij Modimolle. Maar voordat u hier incheckt, brengt u een bezoek aan Nylsvley. Dit natuurreservaat is bekend vanwege zijn rijke vogelleven met zo’n 370 geregistreerde soorten. Tijdens het regenseizoen is het op de uiterwaarden een drukte van belang met zo’n 80.000 watervogels. Nylsvley wordt gezien als één van de beste plekken om vogels te spotten en is dan ook een prachtige apotheose van deze reis.

thumbnail

Dag 18

In de loop van de ochtend komt u aan op Schiphol en is een prachtige reis ten einde.

Inbegrepen

* Meet & Greet bij aankomst in Johannesburg
* Luxe travelplanner met routebeschrijvingen en algemene informatie
* VIP card voor kortingen in restaurants, in winkels, etc.
* 17 dagen huurauto Renault Duster (of gelijkwaardig) inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en verzekeringen met volledige afkoop van het eigen risico
* 17 overnachtingen
* 9 x ontbijt
* boottocht op de Olifantsrivier
* wandelsafari (hele dag) incl. picknicklunch in het Krugerpark
* vogelexcursie met gids Samson Mulaudzi incl. lunch
* Bijdrage voor het Green Seat programma

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Johannesburg v.v.
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten en excursies
* Parkentree
* Reis- en annuleringsverzekering
* Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking)
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)