Senioren reis Zuid-Afrika via Cederberg en West Coast

Deze ontspannende 7-daagse rondleiding langs de hoogtepunten van de Cederberg en de westkust brengt u het beste dat de regio te bieden heeft. We reizen langs binnenwegen door de spectaculaire Cape Fold Mountains om de centrale delen van de Cederberg-wildernis te verkennen, met opties om te wandelen tussen enkele van de meest ongelooflijke rotsformaties in het land.

Later gaan we op weg naar de ongerepte westkust, waar we afgelegen dorpen en natuurreservaten bezoeken en interessante lokale personages ontmoeten. We verkennen de intensieve irrigatiegebieden waar de Olifantsrivier meandert door de halfwoestijn. Er is tijd voor een wandeling op het strand en om te genieten van de frisse lucht en de ontspannen sfeer.

thumbnail

Dag 1

U wordt opgehaald bij uw accommodatie (of op de luchthaven, in overleg) en daarna vervolgen we onze reis door de wijnlanden naar het torenhoge Slanghoek-gebergte voorbij Wellington. Bains Kloof Pass was een belangrijke snelweg in de 19e eeuw en vandaag is het landschap net zo ongerept en dramatisch als altijd. We dalen af naar Ceres, van hier gaan we noordwaarts door bergachtig land, komen we de Cederberg binnen langs een eenzame kleine weg vanuit het zuiden, met grootse uitzichten als we onze bestemming naderen.
We verblijven op een afgelegen boerderij, diep in de bergen, in comfortabele huisjes. Er is tijd om te ontspannen op uw veranda en genieten van de rust en stilte van deze zeer speciale plaats. We nuttigen onze maaltijden in de aangename sfeer van de eetzaal van de boerderij.

thumbnail

Dag 2

Vandaag vertrekken we voor een gemakkelijke toerdag, met voldoende tijd om te genieten van de frisse lucht, een picknick te houden en de uitzichten te bewonderen. Op slechts een klein eindje rijden van de lodge zijn de Stadsaal Caves – een reeks interessante zandstenen bogen, met gemakkelijke wandelingen en fantastische uitzichten. Hier kunt u meer te weten komen over de oude rotstekeningen die overal in het gebied te vinden zijn en een goed bewaard gebleven gedeelte met rotstekeningen bekijken. Het plantenleven is interessant en gevarieerd en we pauzeren regelmatig om naar ongewone en spectaculaire planten te kijken.
We keren halverwege de middag terug naar onze lodge, zodat u tijd kunt doorbrengen zoals u wilt: ontspan en geniet van de rust en stilte, bekijk de vogels of maak een wandeling naar een plaatselijk rotskunst.

thumbnail

Dag 3

Vandaag reizen we door een spectaculair landschap, waarbij we het Cederberg van oost naar west doorkruisen. Er zijn geweldige bergtoppen en een prachtig uitzicht op de valleien beneden. We gaan verder over de Nieuwoudts Pass naar de vallei van de Olifantsrivier. Er zijn betoverende uitzichten op de rivier en een overvloed aan vogels, terwijl we de loop van de rivier naar Clanwilliam volgen. Vanaf hier steken we de Pakhuis-pas over met zijn fantastische rotsformaties en pauzeren onderweg om de uitzichten te bewonderen. Vanavond verblijven we in een huiselijk en comfortabel pension.

thumbnail

Dag 4

Deze dag zullen we meer leren over landbouw in de Sandveld en Olifants River Valley. We volgen de loop van de rivier met zijn uitgestrekte geïrrigeerde wijngaarden en pauzeren voor een wijnproeverij en lunch in de buurt van Vredendal, voordat we verder gaan door Lutzville naar de monding van de rivier, waar we het vakantiedorp Strandfontein bezoeken.
We reizen dan zuidwaarts langs de kust naar de afgelegen kleine Doring Bay, beroemd om zijn zonsondergangen. We verblijven in eenvoudige, maar comfortabele appartementen aan de kust, en vanavond kunnen we wat van de zeevruchten van de West Coast proeven.

thumbnail

Dag 5

Vandaag verkennen we enkele van de hoogtepunten van de Westkust. We beginnen met een bezoek aan het beroemde Bird Island van Lamberts Bay. Dit is een toevluchtsoord en broedplaats voor duizenden zeevogels zoals meeuwen, sterns en aalscholvers. In het broedseizoen zijn hier meer dan 10.000 paar Kaapse Jan-van-Gent waargenomen.
Later deze dag genieten we van een traditionele Sandveld-lunch op een boerderij vlak bij de kust.
’s Middags vertrekken we naar het afgelegen kleine Elandsbay en na wat meer verkenning bereiken we Velddrif aan de monding van de Berg, onze thuisbasis voor de komende twee nachten. We checken in ons hotel en u kunt ervoor kiezen om een wandeling langs de rivier te maken of te ontspannen in het hotel.

thumbnail

Dag 6

De volgende dag begint onze dag met een boottocht op de Berg-rivier, om te genieten van het landschap en het vruchtbare vogelleven. We bezoeken de micro-industrie Bokkom (gedroogde vis) op de Berg-rivier, een traditionele praktijk die een eeuw lang onveranderd is gebleven.
We gaan vervolgens naar het West Coast Fossil Park, met zijn fascinerende opgraving, die 5 miljoen jaar oude fossielen van uitgestorven dieren blootlegt. ’s Middags gaan we naar de schilderachtige kustlijn bij Paternoster en bezoeken we het unieke Cape Columbine Nature Reserve met zijn enorme granieten rotsblokken en beukende branding.
In de late namiddag kunt u ervoor kiezen om een strandwandeling te maken, te snuffelen in de winkels of te ontspannen en uw voeten te laten rusten in het hotel. Vanavond kunnen we uitkijken naar een heerlijk diner met zeevruchten.

thumbnail

Dag 7

Vanmorgen genieten we van een ontspannen ontbijt en gaan dan op weg naar Saldanha met zijn enorme haven. We touren door de haven en leren meer over de interessante industrieën die ermee verbonden zijn. We vervolgen de Langebaan en het West Coast National Park, aan de oevers van de schilderachtige Langebaan-lagune, om dit belangrijke wetland en de fascinerende ecologie en geschiedenis van het gebied te verkennen. Na onze laatste lunch samen gaan we naar Kaapstad, waar we u veilig terugbrengen naar uw hotel of de airport (in overleg).

Inclusief

* Ophalen van en terugkeren naar uw  hotel in Kaapstad (in overleg).
* Veilige, comfortabele minibussen met airconditioning of kleine touringcars.
* Deskundige en vriendelijke gidsen die geven om uw persoonlijke plezier en welzijn.
* Comfortabele accommodatie in hotels, pensions of chalets in nationale parken.
* Alle maaltijden – ontbijt, lunch, diner.
* Entreegelden (exclusief eventuele optionele extra’s).
* Tips voor hotels en restaurants en kruier.

Exclusief

Graag breiden wij deze reis voor u uit, bijvoorbeeld:
* retour KLM Amsterdam – Kaapstad – Amsterdam v-class
* 1 overnachting Maartens guesthouse bij aankomst
* 4 overnachtingen Maartens guesthouse na terugkomst tour
* transfers van luchthaven naar guesthouse vice versa
vraag naar de mogelijkheden!