Senioren reis door de Drakensbergen

Deze 9-daagse reis door de Drakensbergen in Zuid-Afrika, is speciaal ontworpen voor iedereen die op zoek is naar een ontspannen ontsnapping uit de dagelijkse routine. U zult genieten van de frisse en niet-verontreinigde berglucht en de dramatisch en prachtige berglandschappen. Als u slechts wilt ontspannen en een goed boek wil lezen op de locaties, dan is dat ook mogelijk.

Ook op reis met gelijkgestemden? Hier volgt het programma.
We vliegen naar Durban (of u ontmoet de groep in Durban) waarna wij naar het Royal Natal National Park. Dit park biedt spectaculair uitzicht op het majestueuze Amphitheatre, een  bergketen van 5 kilometer lengte en oplopend tot meer dan 1200 meter hoogte. We zakken af naar het zuiden, en genieten van het uitzicht op de  Cathedral Peak – een eeuwige favoriet onder de veeleisende reiziger. Ons hotel is prachtig gelegen, met indrukwekkende vergezichten over de omliggende bergen en valleien.

U kunt gebruik maken van recreatieve activiteiten zoals tennis, squash, fly fishing, of een rondje golf op de onberispelijke 9-holes golfbaan. Tijdens de reis bezoeken we ook Ladysmith en enkele van de slagvelden “battle fields” van de Boerenoorlog . We rijden verder naar Giant’s Castle Game Reserve, maken prachtige wandelingen en bezoeken de eeuwenoude rotstekeningen van de Khoi-San bevolking.  Onze tour loopt ten einde als we via de schilderachtige route “Midlands Meander” naar Durban rijden, waar we ruim de tijd hebben voor het kopen van souvenirs en gezamenlijk de herinneringen de revue laten passeren van ons onvergetelijke bezoek aan de uKhahlamba – ‘Barrier of Spears’.

vertrek:
15 april en 20 oktober 2020
vertrek data voor 2021 volgen na meer duidelijkheid over Covid19.

prijs:
€ 2195,- per persoon single (u deelt mogelijk kamer met anderen)
€ 1995,- per persoon double (u deelt de kamer met uw reisgenoot)
plus eventueel tickets naar/van Durban die wij voor u kunnen verzorgen.
reken op € 75,- per enkele reis vanuit Kaapstad en € 85,- per enkele reis vanuit Johannesburg.

Op zoek naar onze reistips over Zuid-Afrika?
Onze Zuid-Afrika specialist deelt hier uitgebreide tips en informatie over Zuid-Afrika.

Hier vindt u informatie van Zuid-Afrikaans verkeersbureau over de Drakensbergen.

thumbnail

Dag 1 – 2

We halen u op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld, voor uw vlucht naar Durban, onze bestemming voor vandaag is het Royal Natal National Park. De toevoeging ‘Royal’ aan de oorspronkelijke naam werd toegekend na het bezoek van de Britse koninklijke familie aan dit natuurreservaat in 1947. Het Ampitheathre, het achterliggende decor van onze accommodatie in Thendele Camp – wordt algemeen beschouwd als een van de meest indrukwekkende berggezichten op aarde. Het is meer dan 5 kilometer lang en heeft steile kliffen die over de hele lengte ongeveer 1.220 meter stijgen. De Tugela waterval, de op één na hoogste waterval ter wereld, duikt 948 meter de diepte in vanaf  de rotswand. Ook de berg Mont-aux-Sources – 3254 m hoog – is duidelijk zichtbaar vanuit het kamp.

thumbnail

Dag 3 – 6

 

We rijden verder naar het zuiden, op weg naar het bekende Cathedral Peak Hotel – een eeuwige favoriet onder liefhebbers van de Drakensbergen. Het hotel is prachtig gelegen aan de uitlopers van Drakensberg, met indrukwekkende vergezichten over bergen en vallei. Binnenactiviteiten omvatten tafeltennis, een speelkamer, een volledig uitgeruste fitnessruimte met stoombad en vele schoonheidsbehandelingen. Vrijetijdsactiviteiten in de buitenlucht zijn tennis, squash, jeu de boules, schaken (op een reuze schaakbord), buitenlucht, vliegvissen en een onberispelijke 9-holesgolfbaan. Voor degenen die willen ontspannen, is de stijlvolle hotellounge een rustig toevluchtsoord. Het rijke erfgoed van de Drakensbergen omvat niet alleen rotstekeningen van de Khoi – San, maar ook wilde dieren en de vele locatie waar hevige gevechten hebben plaats gevonden tussen de Boeren en de Engelsen.
We zullen het slagveld van Spioenkop, met haar indrukwekkende monumenten, bezoeken, gelegen hoog op een heuvel met uitzicht op de uiterwaarden van de Tugela rivier. Later bezoeken we het levendige plaatsje Ladysmith. Deze plaats werd belegerd door de Boeren aan het begin van de Anglo-Boerenoorlog. We bezoeken de tentoonstelling in het fascinerende museum. De volgende dag heeft veel recreatieve mogelijkheden – u kunt kiezen uit een van de aangeboden activiteiten, of gewoon ontspannen en genieten van de rust van de de Drakensbergen.

thumbnail

Dag 7

 

Giant’s Castle Game Reserve ligt in de centrale regio van het Ukhahlamba Drakensberg  National Park. De naam komt van het silhouet van de bergwand die lijkt op het profiel van een slapende reus. Ons kamp ligt op een met gras begroeid plateau tussen diepe valleien die naar beneden lopen vanaf het de Drakensbergen en een prachtig uitzicht bieden op het omliggende landschap. Het Main Caves Bushman Museum ligt op een half uur lopen van het kamp, het Giant’s Castle complex heeft een curiosawinkel, een pub en een restaurant.

thumbnail

Dag 8

 

Onze laatste nacht wordt doorgebracht in de charmante Old Halliwell Country Inn in het Natal Midlands gebied, in de buurt van het plaatsje Howick. We verlaten het Giant’s Castle district en genieten van een reis langs de bekende ‘Midlands Meander’ van Lion’s River naar Mooi River. Vele kunstenaars en ambachtslieden hebben zich hier gevestigd en we zullen een aantal van de meest interessante studio’s en winkels bezoeken. Naast het genieten van het vele zeer diverse producten en de ontmoeting met enkele van de kunstenaars of ambachtslieden, is het bezoek aan de Midlands Meander een goede gelegenheid,  voor de aanschaf van unieke geschenken.

thumbnail

Dag 9

We verlaten de Midlands na nog wat winkels te hebben bezocht en mooie plekken te hebben gezien en arriveren op Durban King Shaka Airport. Na aankomst van uw vlucht in Kaapstad of Johannesburg, zorgt het personeel van het lokale agentschap ervoor dat u naar uw hotel gebracht zal worden.

Inclusief

* Veilige, comfortabele minibussen met airconditioning of kleine touringcars.
* Deskundige en vriendelijke gidsen die geven om uw persoonlijke plezier en welzijn.
* Comfortabele accommodatie in hotels, pensions of chalets in nationale parken.
* Alle maaltijden – ontbijt, lunch, diner.
* Entreegelden (exclusief eventuele optionele extra’s).
* Tips voor hotels en restaurants en kruier.
* dossierkosten GGTO garantiefonds
* dossierkosten Calamiteitenfonds
* reis-app voor op uw telefoon met uw eigen dag-tot-dag-programma

Exclusief

* persoonlijke uitgaven
Graag breiden wij deze reis voor u uit, bijvoorbeeld:
* retour ticket KLM naar Kaapstad en/of Johannesburg
* extra overnachtingen vooraf, of achteraf aan de tour
vraag naar de mogelijkheden!