Safari & Strand via Serengeti naar Ushongo Beach

De reis van uw leven! Uw avontuur begint in Arusha aan de voet van de imposante Kilimanjaro. U bezoekt Arusha National Park en een koffieplantage. Hierna reist u via het Tarangire en Manyara National Park naar de Ngorongoro Crater. U gaat op zoek naar de migratie van de gnoes in het Serengeti National Park en verblijft hier eerst in het centrale deel en later op 300 meter van de Mara rivier, dé plek waar jaarlijks 1,5 miljoen gnoes de sprong wagen in de rivier, om in Kenia weer aan land te gaan.

U sluit af op een hele bijzondere en ongerepte plek aan de kust van Tanzania, Ushongo Beach!

Bekijk hier de virtuele versie van deze reis met uitgebreide informatie over de activiteiten onderweg.

prijs indicatie 2023/2024 vanaf:
€ 7085,- per persoon bij twee personen
€ 5390,- per persoon bij vier personen

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Onze gids zal met een brede glimlach voor u klaar staan buiten de aankomsthal. Kilimanjaro Airport ligt precies tussen Moshi en Arusha in. De meesten komen met de KLM avondvlucht aan en dan is het ongeveer een uurtje rijden naar ofwel Moshi, of Arusha. Wij kiezen voor bij deze luxe reis voor Arusha omdat er wat meer opties zijn voor luxere overnachtingsplekken. Na aankomst in de prachtige Kili Villa kunt u nog even genieten van een drankje of eventueel een hapje op de veranda van de villa en de geuren en geluiden van nachtelijk Tanzania. Misschien komt er nog een dikdik antilope in de tuin langs.

thumbnail

Dag 2

We genieten van ons ontbijt op de veranda met hopelijk een zonnetje en prachtig uitzicht, op zowel Mount Kilimanjaro als Mount Meru. Uw gids haalt u rond 9 uur op en in een kwartiertje rijden we naar Arusha NP. We vinden buffels, zebra’s en gnoes op Little Serengeti, olifanten in de bossen rond Ngurdoto Krater en flamingo’s en pelikanen rond de Momella meren.  Er is de mogelijkheid van een wandel,- of bootsafari in dit park. We picknicken op een heuvel met uitzicht over de meren. Na deze dag in het park gaan we terug naar Killi Villa. Nog een drankje bij  het zwembad,  of een boek lezen bij de haard. Hierna krijgt u een heerlijk diner geserveerd op de veranda van uw villa.

thumbnail

Dag 3

Na het ontbijt rijden we door het mooie Tanzaniaanse landschap met enorme vlakten, waar de Maasai hun kuddes naar Tarangire NP. Tarangire staat vooral bekend om de enorme kuddes olifanten en mega grote baobab bomen. Dit park is favoriet bij onze reizigers,  omdat het minder bezocht wordt en een uniek landschap heeft met prachtige savannen. We volgen de Tarangire rivier en rijden aan het eind van de middag naar hartje Tarangire om het in mooie Kichuguu camp, wat “termietenheuvel” betekent,  te verblijven. Onze eerste nacht onder de Afrikaanse sterrenhemel is een heerlijke ervaring.

thumbnail

Dag 4

Het gezang van vogels zwelt aan in de vroege ochtend en de zonnestralen komen langzaam uw tent binnen. Een heerlijke manier om wakker te worden in Afrika tijdens uw vakantie. Na het ontbijt gaan we het park beter verkennen. Omdat er genoeg tijd is kunnen we helemaal afdalen naar het Silalei Moeras waar we grote kans hebben om leeuwen en luipaarden te zien. Rond de Tarangire rivier vinden we waarschijnlijk veel olifanten op zoek naar water en grazers zoals zebra’s, gnoes, gazelles en giraffen. Bij het moeras waant u zich al een beetje in de Serengeti,  door de enorme vlakte die zich voor ons uitstrekt. Na deze dag verblijven we nog een nacht on de Afrikaanse sterrenhemel.

thumbnail

Dag 5

Na het ontbijt gaan we op pad. We rijden langzaam naar de unieke Great Rift Vallei, met zijn vlakten aan de voet van de steile klif. We nemen de zuidelijke ingang van Lake Manyara National Park, omdat hier maar weinig bezoekers komen en het hier heerlijk rustig is. De hele dag gebruiken we om naar het noorden te rijden. We nemen de verschillende routes, om zoveel mogelijk dieren te zien. Onderweg gaan we op zoek naar een mooie plek voor onze picknick lunch. In het park komen we langs veel verschillende landschappen zoals regenwoud, savannes en de moerassen rond het meer. Giraffen, olifanten, zebra’s, waterbokken zijn hier veel te vinden. April en mei zijn de natste maanden van het jaar, dan is het de beste tijd om vogels te kijken in dit park. Grote zwermen ooievaars, pelikanen, lepelaars, aalscholvers en roze flamingo’s verzamelen zich in de voedselrijke ondiepe wateren. Honderdduizenden wever vogeltjes vliegen door de lucht, met hun prachtig gekleurde verenkleed. Ook de vegetatie is hier afwisselend met enorme bomen in de oerbossen, baobab-bomen die groeien op de kliffen, graslanden op de savannes en riet in de moerassen. Tegen de avond rijden we Gibbs Farm binnen. Een heerlijke boerderij lodge, voorzien van alle luxe.

thumbnail

Dag 6

Vandaag staan we vroeg op om op tijd in de krater te zijn. Na een steile afdaling naar de bodem van de krater, staan we al gauw oog in oog met leeuwen en hyena’s. De krater is uniek en heeft een hoge concentratie wilde dieren waardoor de kans op het zien van grote leeuwenfamilies erg groot is. Ook is het waarschijnlijk de enige plek tijdens deze safari waar u de neushoorn kunt tegen komen. Verder zijn er veel vogels rond het Magadi meer en het moeras. Aan de rand van de krater zult u waarschijnlijk olifanten zien, met enorme slagtanden. Giraffen zullen we niet tegen komen op de kratervloer, wel zebra’s, buffels en gnoes. Pas bij de lunch goed op dat er niet een of andere aap er met uw lunch vandoor gaat.  We mogen in totaal zes uur in de krater verblijven en zullen hierna terugrijden naar Gibbs Farm, om in de middag te genieten van de rust.

thumbnail

Dag 7

We hebben vandaag een lange dag voor de boeg dus we vertrekken op tijd. Vanuit Gibbs Farm rijden we via de Ngorongoro kraterrand naar de eindeloze vlakten van de Serengeti. Op de kraterrand maken we een stop voor het magnifieke uitzicht op de krater. Hopelijk is het niet te bewolkt. Wanneer we vanuit de Ngorongoro hooglanden naar beneden rijden en uitzicht hebben op de enorme vlakten, maken we kennis met het echte Afrika. Eenmaal aangekomen in de Serengeti, zien we al snel enorme kuddes gnoes en zebra’s. Leeuwen liggen rond dit tijdstip vaak in de schaduw van een acacia, of bij de zogenoemde “kopjes”, of rotsen die vanuit het niets opsteken vanuit de savanne. Aangekomen bij Naabi Hill Gate, genieten we van onze lunch, terwijl tientallen glansspreeuwen proberen een graantje mee te pikken. Hierna rijden we langzaam verder via de kleinere wegen richting ons tentenkamp op een heuvel, midden in de Serengeti. Aangekomen bij het kamp kunt u  even lekker het stof er af zwemmen in het mooie zwembad,  alvorens bij het kampvuur te genieten van een drankje en een hapje. De sterrenhemel boven de Serengeti is adembenemend. U zult versteld staan van het heerlijke driegangenmenu, dat krijgt voor gezet in het midden van deze wildernis. Een nacht onder canvas midden in de Serengeti is de ware safari ervaring. Een brullende leeuw in de verte, een lachende hyena en de tsjirpende krekels zingen u zachtjes in slaap.

thumbnail

Dag 8

Vandaag hebben we een volle dag in de Serengeti. We gaan op zoek naar leeuwen, cheeta’s, luipaarden en zullen daarbij veel zebra’s, giraffen, buffels, gnoes en gazelles tegenkomen. Ook gaan we langs bij de Hippo-pool, waar honderden nijlpaarden liggen te baden in de zon…en in hun eigen uitwerpselen. Andere dieren die we hoogstwaarschijnlijk zullen zien zijn, hyena’s, jakhalzen en hopelijk wat kleine katten zoals de servalkat. Voor de lunch zoeken we een mooi plekje voor een picknick. Tegen de avond rijden we terug naar de lodge voor weer wat gezelligheid bij het kampvuur en daarna een overheerlijk diner. Nogmaals genieten we van de Afrikaanse nacht.

thumbnail

Dag 9

We rijden vandaag naar de noordelijke hoek van de Serengeti, tegen de grens met Kenia, aan de Mara rivier. We gaan naar dit prachtige gebied wat ook wel Kogatende wordt genoemd, om op zoek te gaan naar de spectaculaire Mara rivier oversteek. We komen ergens in de middag aan en zullen meteen nagaan of er misschien een oversteek plaats gaan vinden. We wachten bij een van de “crossing points” waar een groep van duizenden gnoes en zebra’s wacht op het juiste moment. Hopelijk trekken ze hier over de rivier en zien we nog een goede aanval van een krokodil. Na deze dag rijden we naar River Camp Mara voor ons heerlijke diner.

thumbnail

Dag 10

Vandaag gaan we weer op zoek naar een oversteek. Bij de “crossing points” zullen we kijken of er een oversteek plaats gaat vinden. Verder zijn er ook veel grote katten in het gebied en andere grazers. Het landschap is hier ook fascinerend met hoog gras en hier en daar een acacia. We hebben de hele dag, dus we gaan vast en zeker een spektakel zien. Duizenden gnoes die met hun kalfjes de wilde rivier proberen over te steken terwijl krokodillen hapklaar liggen. Zorg dat u uw camera bij de hand heeft, om alles vast te leggen. Aan het eind van de dag gaan we terug naar het kamp voor een laatste nacht onder de sterrenhemel op de Afrikaanse savanne. Genietend van de geluiden en van de kleuren tijdens de ondergaande zon.

thumbnail

Dag 11

Na het ontbijt brengt de gids u naar de Kogatende Airstrip. Met een Cessna vliegt u naar de Kwajoni Airstrip, aan de kust, bij het plaatsje Pangani. Pangani is een koloniaal stadje aan de kust van Tanzania. Het heeft nog veel oude koloniale gebouwen en u ziet veel invloeden uit, zowel de prékoloniale tijd, als de Duitse koloniale tijd, de tijd van de suiker,- en sisal plantages. Tien kilometer ten zuiden van Pangani ligt het mooie strand van Ushongo, een klein authentiek Swahili dorpje. We kiezen voor deze plek om op die manier de drukte van Zanzibar te ontwijken. Ushongo Beach staat ook bekend vanwege de zeeschildpadden die er hun eieren leggen. U verblijft de komende dagen in de prachtige The Tides Lodge, direct op het strand. Bij aankomst geniet u van een lekkere kokosnoot. De eigenaars zorgen ervoor dat u helemaal in de watten gelegd wordt. Het het volop genieten van een uitstekend diner op deze fantastische plek.

thumbnail

Dag 12 – 14

The Tides ligt op het prachtige Ushongo Beach. Ze hebben tien supermooi aangeklede bungalows op het strand elk met hun eigen veranda met hangmat en ligstoelen. Ook heeft elke bungalow zijn eigen hangend bed boven het strand. Het restaurant biedt een keur aan heerlijke maaltijden, gebaseerd op de lokale beschikbaarheid van zeevruchten, vis, vleessoorten, groenten en specerijen. De kok maakt er elke dag een feestje van. De Tides biedt verschillende activiteiten zoals snorkelen, dagtrips naar het onbewoonde Maziwe Island, excursies naar Pangani en Ushongo, bezoek aan de zeeschildpadden broedplaatsen en andere bootactiviteiten zoals diepzeevissen en duiken. Kano’s en boards zijn te allen tijde beschikbaar om te sup-en  of te peddelen. Of u gaat lekker luieren bij het zwembad, in de mooie tuin, of kiest voor een massage met kruidige oliën. The Tides vormt de perfecte plek voor het afsluiten van uw reis in Tanzania.

Indien de groep groter is, kunt u ook verblijven in de magnifieke Mawimbi Villa. Een Villa op het strand van Ushongo dat prachtig aangekleed is met allerlei Afrikaanse attributen en mooie foto’s. Elke kamer heeft zijn eigen thema, van giraffe tot olifant en buffel. Er is een privé-zwembad en een enorm terras met een BBQ.

thumbnail

Dag 15

Afhankelijk van de tijd van het vertrek, genieten u nog enkele uren van het strand en een laatste lunch op het dek met uitzicht op de Indische oceaan. We rijden naar Kwajoni Airstrip voor de vlucht naar Dar es Salaam airport voor uw vertrek terug naar huis.
Goede vlucht!

Inbegrepen

toegangskosten nationale parken
concessiekosten
accommodatie zoals beschreven
transfers zoals beschreven
vervoer in 4WD Toyota Landcruiser met open dak en eigen plek a/h raam
binnenlandse vlucht van Kilimanjaro naar Zanzibar
Engelssprekende, gecertificeerde gids
alle belastingen zowel VAT als belastingen opgelegd door de overheid
bijdrage aan een community project in Tanzania

Uitgesloten

Intercontinentale vlucht naar Kilimanjaro – retour vanaf Dar es Salaam
visum
persoonlijke uitgaven
andere drankjes
fooien

* wij hebben interessante contracten met KLM, Kenya Airways, Emirates etc.
TIP: vraag ons om een vrijblijvende offerte  voor uw Intercontinentale vluchten.