Reis langs de hoogtepunten van West Madagascar

Deze korte reis laat u kennismaken met een klein deel van Madagascar. In elf dagen geniet u van een zeer compleet en gevarieerd programma. U bezoekt interessante steden, het bergachtige binnenland en de kust met mooie stranden. Natuurlijk mag de zeer bijzondere Tsingy de Bemaraha (Unesco werelderfgoed) niet ontbreken aan deze reis, net als de kennismaking met de prachtige oerbossen van Madagascar. Deze boeiende combinatie van landschappen, dieren en vriendelijke bevolking, zorgt voor veel plezier en zal een uitdaging vormen voor fotografen.
Deze reis is geschikt voor iedereen die in een goede conditie is. De wandelexcursies  worden in overleg aanpast zodat lengte en moeilijkheidsgraad passen bij uw wensen. Het geschikte seizoen voor deze reis is 20 mei tot 30 oktober.

Van Antananarivo vliegt u naar Morondova voor een bezoek aan de de wereldberoemde “Avenue de Baobabs” en het prachtige Kirindy Mitea National Park.
Tijdens deze reis ziet u vele soorten lemuren, bijzondere vogels en kleurige kameleons ontdekken. Wist u dat op Madagascar meer dan 75 verschillende soorten kameleons leven? Als u geluk heeft ziet u ook de fossa, het enige grote roofdier dat leeft op het eiland Madagascar. Deze reis van elf dagen geeft u een goede indruk van dit prachtige Achtste Continent, Madagascar.

De reis kan op de volgende manieren worden uitgebreid:
1. U blijft nog een dag in Antsirabé (interessante stad) en bezoekt het kratermeer en de Betafo Hooglanden.
2. U rijdt terug naar Antananarivo en neemt het vliegtuig naar uw volgende bestemming.
3. U reist per auto verder naar het zuiden, naar Ranomafana (tropisch regenwoud), Isalo (spectaculaire bergen), Tulear en Ifaty (fraaie stranden en spiny forest).
4. U kiest voor de oostelijke kant van het tropische regenwoud bij Andasibé en Mantadia, bezoekt de lagune’s van Palmarium en het Canal de Pangalanes en eindigt op het heerlijke, niet al te toeristische eiland, Ile St.Marie
5. U zet uw reis voort in noordelijke richting naar Majunga, Ankarafantsika, Nosy Be en Diego Suarez. In dat geval is een transfer per binnenlandse vlucht aan te bevelen.
Of welke suggestie u zelf ook heeft! Onze expert Ruud, die al zeven keer naar Madagascar is afgereisd, bespreekt graag de mogelijkheden voor een reis op maat.

prijs indicatie 11 dagen reis 2022 – 2023
€ 2775,- per persoon bij twee personen
€ 2025,- per persoon bij vier personen

 

thumbnail

Dag 1

Aankomst op de luchthaven van Antananarivo. Uw chauffeur staat klaar. Hij heeft een bord met uw naam, hij kan u begeleiden naar een geschikt geld wisselpunt, aansluitend brengt hij u naar uw hotel dichtbij de luchthaven.

thumbnail

Dag 2

Na een goede nachtrust brengt onze chauffeur u naar het vliegveld voor een korte binnenlandse vlucht naar Morondava. Bij aankomst wordt er op u gewacht voor een transfer naar een heerlijk hotel aan zuidkant van de stad dichtbij natuur en strand.

EXTRA TIPS Het tijdstip van de binnenlandse vlucht zal pas later bekend zijn. Is de vlucht in de middag, dan zorgen we dat u de ochtend in Tana goed kunt besteden. Wij overleggen vooraf welk programma u wenst. Is de vlucht in de ochtend, dan hebt u de middag voor het mooie strand van Morondava en/of een wandeling in de omgeving.

thumbnail

Dag 3

Een goed ontbijt en, als u dat wilt, tijd voor een wandeling. Vervolgens per auto met chauffeur/gids langs de rivier en de rijstvelden een stukje het binnenland in tot de afslag naar Avenue des Baobabs. Bij de Baobabs een uitgebreide fotostop, daarna door naar uw hotel Relais du Kirindy

’s Avonds maakt u een wandeling met gids in het Kirindy bosreservaat op zoek naar Lemuren, Kameleons, bijzondere Vogelsoorten en hopelijk ook de Fossa.  Kirindy is de beste plek om de Fossa, het unieke roofdier van Madagascar, te zien.

EXTRA TIPS

Het is een volle dag maar alles past erin:  ontbijt, ochtend strandwandeling, autorit, Baobab Avenue, autorit en avondwandeling.

Met uw chauffeur overlegt u vooraf waar uw prioriteit ligt.

Wilt u bijvoorbeeld in de middag, na aankomst in uw hotel, nog wat relaxen vóórdat uw avond excursie begint, dan zal de chauffeur u aangeven hoeveel tijd er is voor de ochtendwandeling en de Baobab’s. Hij overlegt ook waar en hoe laat de lunch zal zijn.

Over die Baobab’s: ze zijn uniek en bij ieder licht anders. U ziet ze op terugweg (dag 7) nog een keer

thumbnail

Dag 4

Ochtendwandeling in het reservaat, nu vooral gericht op vogels en de dag-actieve lemuren maar ook vandaag is er kans op de Fossa.

Aansluitend een avontuurlijke rit over een zanderige 4WD track. Met pontjes gaan we over twee grote rivieren, lunch onderweg in een goed restaurant.

Eind van de middag aankomst in uw hotel in Bekopaka.

U verblijft 3 nachten op deze unieke locatie.

thumbnail

Dag 5

Na twee volle dagen op deze ochtend een iets rustiger begin.

Geniet van uw ontbijt, aansluitend boottocht op de rivier, u bezoekt ook grotten.

Een wandeling is ook nog mogelijk, dan een goede lunch en wat vrije tijd in uw hotel.

In de namiddag een wandeling in de kleine Tsingy.

In het avondlicht ziet u de bizarre rotsen het mooist en maakt fraaie foto’s.

 

thumbnail

Dag 6

Vandaag vroeg op, een autorit over een zeer slechte weg. Het mag eigenlijk geen weg heten, het is meer een zandspoor door de natuur met veel geulen en hobbels. De wandeling in de grote Tsingy, met gids, gaat spectaculair over de rotsen en er tussendoor. Uw gids zorgt dat de wandeling past bij uw wensen en dat u overal voldoende tijd hebt om te fotograferen.

Deze Tsingy, een bijzonder karstverschijnsel, staat op de Unesco Werelderfgoedlijst omdat het zo uniek is. Toch is het  niet druk, dat is te ‘danken’ aan de lange en slechte toegangsroute. Terug naar uw hotel voor een late lunch. De rest van de middag is voor het zwembad van uw hotel of nog een wandeling, of gewoon relaxen. Bij het meer, tussen de rivier en uw hotel, zijn veel bijzondere vogels te zien.

 

thumbnail

Dag 7

Korte autorit met stops onderweg naar Belo sur Tsiribihina, een prachtige plek aan de kust

 

thumbnail

Dag 8

Een dag op deze bijzondere locatie met mogelijkheid voor wandelen, zwemmen, excursies

thumbnail

Dag 9

Een langere rit, opnieuw langs Avenue des Baobabs, nogmaals een fotostop en door naar Morondava

thumbnail

Dag 10

We zijn weer op asfalt en rijden van Morondava naar Antsirabé door wisselende landschappen, langs rivieren en bergen.

 

Er is tijd voor korte stops en we lunchen onderweg op een plek met mooi uitzicht (restaurant Princesse Tsiribihina)

 

Bij aankomst in uw hotel diner.

 

thumbnail

Dag 11

Einde van uw reis!

Inclusief

• Binnenlandse vlucht
• Een Engels sprekende gids tijdens de reis
• Een voertuig tijdens de reis: 4×4 voor 2 tot 4 personen – bij grotere reisgezelschappen een busje voor 5 tot 12 gasten
• Het programma op basis logies met ontbijt o.b.v. een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden
• BBQ op dag 6, picknicklunches op dag 11, 16 en 17
• entreekosten Nationale parken en reservaten
• Een deskundige gids die ook de vogels kent in elk park
• Alle transfers

Exclusief

• Internationale vlucht naar/van Tana
• Optionele activiteiten in Ifaty,
• toeslag half pension 1x € 150 p.p.
• toeslag volpension 1x € 375 p.p.
• Tips en drankjes,
• reis,- en annuleringsverzekering (verplicht)
• Visum +/- 35 € p.p.