Puur Limpopo met Cultuur, Baobabs en Safari Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is ontzettend groot en daarom ook heel divers. Puur Limpopo neemt u mee naar een stuk Zuid-Afrika dat minder bekend is en naar onze mening veel meer aandacht verdient. Tijdens deze reis zult u versteld staan van het steeds veranderende landschap.
U begint in de Waterberg met een steppeachtige vegetatie en de Big Five van het Welgevonden Game Reserve. Hierna rijdt u naar het waterrijke gebied rondom de Palala en Limpopo rivier, met haar vele watervogels, nijlpaarden en krokodillen. Vervolgens rijdt u naar het Mopane Bushveld, droog en dor, met gigantische Baobab bomen en adembenemende vergezichten. U slaapt in een heus Venda Dorp boven op een berg, met fantastisch uitzicht op de Soutpansbergen en het dartelende wild in de vallei onder u.
U sluit de reis af met een verblijf in Makhado, het artistieke centrum van de Venda en Tsonga volkeren met hun kleurrijke kledij en interessante cultuur. Geniet van de mystiek tijdens wandelingen door het Thate Vondo Forest en een bezoek aan het heilige Lake Fundudzi.
Ook deze reis kan overeenkomstig uw wensen op maat gemaakt worden.

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op Johannesburg airport wordt u opgewacht door onze Meet & Greet service. Hij overhandigt u de reismap met voucher, extra informatie en wegenatlas.

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt haalt u de huurauto op bij de terminal.

U rijdt in 3 uur naar de Main Gate van het Big Five Welgevonden reservaat in de prachtige Waterberg.  Uw ranger staat u op te wachten op de parkeerplaats en uw spullen worden over gezet naar het safari voertuig. Genietend van alle dieren in het park, brengt de ranger u in 30 minuten naar de lodge.
Hier begint uw Afrikaanse avontuur, op het programma vandaag staat een heerlijke lunch en in de middag vertrek voor uw eerste game drive door het prachtige Welgevonden reservaat. Dit reservaat kenmerkt zich door een zeer divers landschap, veel wilde dieren, honderden soorten vogels en de mooiste sterrenhemel die u zich maar kunt voorstellen.

thumbnail

Dag 3

Vroeg op! Uw ranger wekt u voordat het licht wordt. Na iets kleins te eten en een kop koffie of thee, vertrekt u voor een 3 uur durende game drive door het reservaat. De wildstand in Welgevonden is uitstekend, dus de kans dat u de komende dagen alle dieren van de Big Five zult zien is goed. Halverwege de game drive stopt de ranger op een veilige plek en kunt u de benen even strekken en naast de auto genieten van een kop koffie, of thee en iets lekkers erbij. Hierna vervolgt u de drive en rond een uur of 9 bent u terug in het kamp. Hier staat een zeer uitgebreid ontbijt voor u klaar. Hierna kunt u relaxen, genieten van uw eigen  “bush television” vanaf de veranda of iets lezen in de vele natuurboeken in de lounge.

thumbnail

Dag 5

Na een laatste game drive en een heerlijk ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.
U verlaat de rode rotsachtige omgeving van de Waterberg en rijdt naar de groene waterrijke omgeving van de Limpopo rivier bij de grens met Botswana. Uw bestemming voor vandaag is de nieuwe Palala Boutique Lodge. Prachtig gelegen in een weelderige, groene omgeving aan de oevers van de Limpopo en Palala rivier. De lodge biedt een uitgebreid programma aan optionele activiteiten. De beroemde Spa van Palala Boutique Lodge,  uniek in haar soort, met een ligging midden in de natuur, staat garant voor een volledige ontspanning van de “Body, Mind & Soul”. U kunt genieten van typische Afrikaans “kos”, curries, hamburgers, salades en andere gerechten.  Zoveel lekker vraagt om beweging, onder “exclusief” vindt u een overzicht aan activiteiten.

thumbnail

Dag 6

Game drive, fietsen, wandelen, varen, zwemmen, of een bezoek aan de prachtige Spa voor pure ontspanning.
De lijst met Spa behandelingen vindt u onder tabblad “documenten”.

thumbnail

Dag 8

Uw bestemming voor vandaag is prachtige Mapesu Nature Reserve in het uiterste Noorden van Zuid-Afrika. Tijdens uw verblijf maakt u verschillende uitstapjes. Zo bezoekt u het prachtige Mapungubwe National Park met het adembenemend uitzicht over de “Confluence” het gebied waar de Sashe rivier en de Limpopo rivier, samen vloeien. Met een beetje geluk, ziet u de olifanten in de diepte de rivier over streken, die de grens vormt tussen Botswana en Zimbabwe.

Mapungubwe Hill is onderdeel van het park en staat op de Wereld Erfgoed lijst. Het vormt het centrum van het oudste koninkrijk in zuidelijk Afrika. Dit koninkrijk stamt uit de 13e eeuw. Vele interessante vondsten uit die tijd zijn hier te bezichtigen. De omgeving is rijk aan rotstekeningen van de San, de bewoners die later in dit gebied woonden. Lees meer over de geschiedenis van Mapungube.

Wat kunt u verwachten in Mapungubwe National Park. Zandsteen formaties , Mopane bossen (thuishaven van de Mopane rups, een lokale lekkernij!) en uniek bosgebied langs de rivier met Baobab bomen. Dit alles vormt het verbazingwekkende schilderachtige decor voor een rijke verscheidenheid aan wilde dieren: olifant, giraffe, witte neushoorn, eland, gemsbok en tal van andere soorten antilopen komen van nature voor in het gebied. Er bevinden zich ook roofdieren in dit gebied zoals: leeuwen, luipaarden en hyena’s.

Vogelliefhebbers kunnen hier 400 soorten vogels terug vinden, waaronder Koritrap, de tropische Laniarius en de zeldzame Pel’s Visuil. Deze uil is groter dan een Oehoe (tot 63 cm) en weegt 2,5 kilo! Mapungubwe staat verder bekend om zijn populatie van de zeldzame Wilde Hond, die met uitsterven wordt bedreigd. De Baobab bomen in dit gebied zijn meer dan 1000 jaar oud.

Activiteiten Mopane Bush Lodge:
– Mapungubwe National Park Game Drive
– Mapungubwe World Heritage Site
– Mapungubwe National Park Confluence Drive
– Mapungubwe National Park Sunset Game Drive
– Kaoxa San Rock Art
– Mapesu Sunset Drive
– Mapesu Morning Drive

thumbnail
thumbnail

Dag 10

Vanuit Mopane rijdt u richting het zuiden naar het prachtige natuurgebied van de Soutpansberg. U komt voorbij de Blouberg, één van de weinige plekken in Zuid-Afrika waar de zeldzame Cape Vulture (Kaap Gier) zijn leefgebied heeft. Na het passeren van de hekken is het met de auto nog een klim van een half uur om bij het Venda dorp te komen. Geniet van de stilte, het uitzicht u voelt zich hier “On Top of the World”.
U slaapt in een Venda huisje in het Leshiba Wilderness Reservaat, net als de oorspronkelijke bewoners van de Venda stam.
De boma en het restaurant hebben fantastisch uitzicht over de Dulunai vallei. Uw verblijf is inclusief één standaard activiteit per dag.

standaard activiteiten (1 per dag inclusief) :
– wandeling met gids door Leshiba Wilderness Reservaat
– een rit in open 4×4 door het Leshiba Wilderness Reservaat

extra:
– paardrijden voor 1,5 uur R450
– wandel tour (3u) bezoek aan San Rock Art, o.b.v. vogel,- en plantenexpert R300
– huur mountain bikes 3 uur R200
– Full Body Massage (60 min.) R450
– verschillende andere massages en behandelingen vanaf R250

thumbnail

Dag 11

Wandelen, fietsen, safari met de auto of te voet, Leshiba is een heerlijke plek om volop van de natuur te genieten, weg van de dagelijkse hectiek met adembenemend mooi uitzicht van de berg op de omgeving.

thumbnail

Dag 13

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van deze mooie plek.  Op uw gemak rijdt u naar de omgeving van Makhado/Louis Trichardt voor uw laatste stop van deze reis: Madi a Thavha Mountain Lodge. Dit is een heerlijke plek om na te genieten van de opgedane indrukken tijdens uw reis. De Nederlandse eigenaren kochten jaren geleden deze boerderij en toverden die om tot een fantastische plek vol met kunst en cultuur. Op het terrein is een kunstgalerie en een handwerkcentrum. De lokale bevolking wordt hier de mogelijkheid geboden om in hun eigen bestaan te voorzien.

Ter plekke kunt u kiezen uit wel 10 verschillende (culturele) tours (optioneel)

Activities

thumbnail

Dag 14

Madi a Thavha is een inspirerende en creatieve plek: Madi a Thavha Mountain Lodge richt zich op de kunst en cultuur van Limpopo. Afgezien de eigen Dancing Fish-galerij en de studio van Textile & Design op het terrein, vindt u in de omgeving het werk van de diverse plattelandskunstenaars van Limpopo.  Tijdens uw verblijf in Madi a Thavha lodge geniet u van de persoonlijke verhalen en producten van de ambachtslieden van Limpopo. Madi a Thavha biedt tours door het dorp, creatieve activiteiten, culturele optredens en mooie  wandeltochten in de Soutpansberg en omgeving.

thumbnail

Dag 15

Het einde van uw reis komt in zicht. Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Johannesburg. Hier levert u de huurauto in voor vertrek van uw vlucht naar huis, vol van mooie herinneringen, foto’s en onvergetelijke ontmoetingen.
Goede reis!

Inclusief

• Meet & Greet op Johannesburg luchthaven
• transfer naar uw eerste hotel
• 14 overnachtingen in luxe accommodatie met ontbijt, 8x lunch en 10x diner
• 15 dagen autohuur Europcar group C handgeschakeld Toyota Corolla (of gelijkwaardig)
• supercoververzekeringen, volledig afgekocht eigen risico, 2e bestuurder inclusief
• 6 x game drive Welgevonden (Big Five) 2x safari activiteit Leshiba (geen Big Five)
• twee activiteiten per dag vanuit Mopane Bush Lodge
• Luxe reismap, bestemmingsinformatie, wegenatlas en tips (Engels)
• VIP card voor kortingen bij restaurants, excursies, winkels en wijnproeverijen
• reis App voor op uw smartphone of iPad
• Bijdrage aan Green Seat Programma
• Boekingskosten
• dossierkosten GGTO (Garantiefonds) en Calamiteitenfonds
• 24/7 bereikbaarheid van ons agentschap in Zuid-Afrika

Exclusief

• retourticket van Amsterdam naar Johannesburg **
• GPS systeem, wij raden maps.me aan (gratis)
• maaltijden welke niet zijn genoemd
• transfers in 4×4 de berg op bij Leshiba 1x ZAR500 v.v.
• upgrade autohuur 1x € 15 p.d. SUV 2×4 Toyota Rav4 (of gelijkwaardig)
• Conservation Fees voor South African National Parks
• drankjes, tips en andere persoonlijke uitgaven
• reis,- annuleringsverzekering (verplicht!), kunnen wij voor u afsluiten bij Europeesche
** vraag naar de mogelijkheden wij hebben speciale afspraken met KL/AF/LH/BA/TK