Nelson Mandela Tribute Tour

Treed in de voetsporen van Mandela tijdens zijn Long Walk to Freedom. Na de dood van Tata Madiba zijn de plaatsen die een grote rol in zijn leven hebben gespeeld nog belangrijker geworden. Wij hebben een individuele fly-drivereis langs de hoogtepunten van Nelson Mandela’s iconische leven samengesteld, waarbij u in de voetsporen van zijn leven treedt, zijn lange weg naar de vrijheid. Als een eerbetoon aan de man dankzij wie wij nu van dit prachtige land kunnen genieten.

De Tribute Tour brengt je dwars door Zuid-Afrika, van het bruisende ‘Jozi’ via Kwazulu-Natal, door de authentieke Oostkaap, de vermaarde Garden Route naar de moederstad Kaapstad.
Het is mogelijk om deze reis overeenkomstig uw wensen uit te breiden. Bijvoorbeeld vanuit Quna via de Tuinroute terugrijden naar Kaapstad.

prijsindicatie:

01/01/2020 – 31/12/2020 € 1625,-
Bovenstaande prijs is per persoon en op basis van 2 personen.

 

 

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg, neemt u de Gautrain naar Rosebank station. Vanaf het station is het 10 min. lopen naar het hotel, of u neemt de hotel shuttle service van het Gautrain station naar het hotel.

Het Apartheidsmuseum ligt op 20 autominuten van uw hotel, u kunt een taxi nemen, of u gaat met de Gautrain naar Park Station en pakt hier de Sight Seeing Bus die stopt bij het Apartheidsmuseum (+/- 1 uur reistijd). Het museum is tot 17:00 geopend en op maandag gesloten.

thumbnail

Dag 2

“Amandla!” De stijdkreet van het ANC. Na een heerlijk ontbijt wordt u opgehaald voor de Amandla tour (8,5 uur).

“My name is Walter Max Ulyate Sisulu; I am a South African anti-apartheid activist and member of the African National Congress. I stand at the Top of Africa looking across downtown to Ghandi Square, Brixton Towers, Constitution Hill and Soccer City and one word comes to mind – Amandla – strength, power – this is who we are”

Herleef de weg naar de vrijheid door de ogen van Walter Sisulu, vader van het ANC of anti-apartheidsactiviste, Ruth First. Wandel door de straten van Jozi (Johannesburg) en Soweto in een tijd dat opstand en onrecht schering en inslag waren, maar passie en vasthoudendheid het hebben gewonnen zodat een democratie werd geboren.

Van Liliesleaf en het Freedompark naar Constitutional Hill, ontdek de geheimen van het verleden van Zuid-Afrika, een weg waar klinkende verhalen over de strijd naar de vrijheid worden onthuld.

Route: *Lilieslief *Regina Mundi Church *Soweto Cooling Towers *Vilikazi Street *Homes of Desmond Tutu, Nelson Mandela, Winnie Mandela *Freedom Square *Hector Peterson Memorial *Chris Hani Baragwanath Hospital *Maponja Mall *Nelson Mandela Bridge *Museum Africa *Mary Fritzgerald Square *Newtown *Carlton Centre *Constitution Hill.

Na terugkeer in het hotel kunt u eten in één van de restaurants in het hotel of in de buurt.

thumbnail

Dag 3

Op uw gemak vertrekt u na het ontbijt met de Gautrain naar Pretoria.

Uw hotel bevindt zich op loopafstand van de Union Building waar Nelson Mandela tijdens de week van rouw drie dagen was opgebaard. Bezoek het Paleis van Justisie (loopafstand) waar Nelson Mandela en 9 andere kopstukken van het ANC in het Rivonia-proces werden veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

thumbnail

Dag 4

Van Pretoria met de Gautrain naar luchthaven van Johannesburg, voor een binnenlandse vlucht naar Durban. Op de luchthaven staat uw huurauto klaar, het is anderhalf uur rijden naar het plaatsje Howick.

thumbnail

Dag 5

Na het ontbijt een bezoek aan de fameuze Nelson Mandela Capture Site en de meer dan 100 meter hoge watervallen van Howick. De reis gaat verder richting Qunu in de pronvincie Oost Kaap, halverwege overnacht u in een guesthouse in Kokstad.

thumbnail

Dag 6

De N2 brengt je dwars door het subtropische KwaZulu-Natal naar de groene heuvels van de Transkei en de Oostkaap. Een kennismaking met voor velen het echte Afrika, en de streek waar Nelson Mandela werd geboren (Mvezo), opgroeide (Qunu en Mqhekezweni) en waar hij nu bij zijn ouders en drie kinderen begraven ligt. Overnachting in de eenvoudige accommodatie die bij het museum hoort. In het museum is een restaurant , verder zijn er geen toeristische voorzieningen in de omgeving.

thumbnail

Dag 7

Dagexcursie in uw eigen auto met gids van het museum naar Mvezo, Mqhekezweni en Qunu, naar de school, het kerkje, de begraafplaats en het huis van Madiba in Qunu. In Mthata kunt u proviand in slaan, Qunu heeft qua winkels en vertier niets te bieden.

thumbnail

Dag 8

Het is een kleine 3 uur rijden naar de luchthaven van East London, uw huurauto levert u in voor vertrek van uw binnenlandse vlucht naar Kaapstad. Op de luchthaven van Kaapstad staat weer een huurauto voor u klaar. In een half uur rijdt u naar hotel in de stad.

thumbnail

Dag 9

Bezoek Robben Island, de Tafelberg, die door Nelson Mandela omschreven werd als de ‘Berg van Hoop’, de Waterfront met de beeldengroep van de Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaars en de City Hall waar hij zijn eerste toespraak als vrij man hield. In Parliament had Mandela zijn gesprekken met president de Klerk.

In Tokai ligt de Pollsmoor gevangenis, waar Mandela vanaf 1982 gevangen zat. Je kunt hier lunchen in het Idlanathi – eet met ons – restaurant op het gevangenisterrein.

Tussen Paarl en Stellenbosch in de Kaapse wijnlanden ligt het Drakenstein Correctional Centre, in het leven van Mandela bekend als de Victor Verster gevangenis. Hier bracht hij de 14 laatste maanden van zijn gevangenschap door in een bungalow die later gekopiëerd werd in de bouw van zijn huis in Qunu. Vanuit Victor Verster zette Mandela met Winnie aan zijn zij de eerste stappen op weg naar vrijheid.

thumbnail

Inclusief

• 10 overnachtingen, 8 x ontbijt
• Binnenlandse vluchten Johannesburg – Durban en East London – Kaapstad
• Alle belastingen en toeslagen voor deze  tickets
• Dagtour (8,5 uur) “Amandla” zie routebeschrijving, lunch eigen rekening
• Retour ticket voor kabelbaan naar Tafelberg Kaapstad
• Ticket Robben Island Tour vanuit Waterfront in Kaapstad
• 8 dagen autohuur compact class 4-deurs Toyota Corolla of gelijkwaardig
• Alle autoverzekeringen, volledig afgekocht eigen risico
• Luxe reismap met bestemmingsinformatie, wegenatlas en tips (Engels)
• VIP card voor kortingen bij restaurants, excursies, winkels en wijnproeverijen
• GPS systeem met uw accommodaties voorgeprogrammeerd
• reis App voor op uw smartphone of iPad
• Boekingskosten