Motorreis Zuid-Afrika van Johannesburg naar Kaapstad

Op de Harley of BMW door Zuid-Afrika!
Heeft u de documentaire van Waldemar Torenstra gezien van “Ondersteboven Afrika”, dan begrijpt u de charme van een reis op de motor door het prachtige Afrika.
Onze motorrondreis wordt begeleidt door Zuid-Afrikaanse experts, die alle wegen van Zuid-Afrika hebben verkend. Zo bent u ervan verzekerd dat u de mooiste routes gaat rijden door deze spectaculaire Regenboognatie, Zuid-Afrika.

15 dagen, 14 nachten

Onze motorreis door Zuid-Afrika begint in Johannesburg, het financiële hart van Afrika. Dertien dagen later rijden we Kaapstad binnen. Nadat we onze motorfietsen hebben verzameld, reizen we in oostelijke richting naar de provincie Mpumalanga – wat “Plaats van de rijzende zon” betekent. We genieten van een dagsafari in het Kruger National Park (21500 vierkante kilometer) op zoek naar de Big 5. Een deel van de route die we rijden staat bekend als de Panoramaroute, een prachtig landschap waar Moeder Natuur zich van haar beste kant laat zien, met als hoogtepunten Blyde River Canyon, Gods Window en het bizarre landschap van det Bourke’s Luck Potholes. De tocht brengt ons verder naar de historische mijnstad Pilgrims Rest, voordat we naar eSwatini (voormalige Swaziland) vertrekken.

Door de glooiende heuvels van Mpumalanga rijden we in zuidelijke richting naar de grens met eSwatini voor een verblijf van één nacht in dit kleine koninkrijk waar King Swati III met  zijn 14 vrouwen, de scepter zwaait. Het prachtige iSimangaliso Wetlands Park, dat op de Wereld Erfgoedlijst staat, verwelkomt ons in Kwa-Zulu Natal, ook bekend als het Zulu Kingdom. We nemen afscheid van de prachtige kustgebieden en zetten koers naar de  zuidelijke Drakensbergen. Hier verblijven we twee nachten met een optionele tour in een 4 × 4 over de Sani Pass naar Lesotho. De route over de onverharde weg, gaat via vele haarspeld bochten de bergen in. Deze bergen werden door de Zulu’s en de bergen van de Draak genoemd en door de Voortrekkers  “Barrier of Speers” genoemd. Deze majestueuze bergen met hun indrukwekkende kliffen van basaltgesteente, behoren ook tot de beschermde werelderfgoedlocaties van Zuid-Afrika.

We vervolgen onze reis naar het zuiden via Mandela Country (Mandela werd geboren in het stadje Qunu), of wel de nog steeds bekend als  Transkei. In dit voormalige thuisland, waar de Xhosa-bevolking woont, stond de wieg van Nelson Mandela. Hier bracht hij zijn jeugd door voordat hij vertrok naar Johannesburg voor zijn rechten studie. We rijden langs zijn huis op weg naar Cintsa. We brengen een nacht door aan de ruige Wild Coast voordat we East London binnenrijden. Vanaf hier volgen we de Route 72 naar Port Elizabeth, een mooie route met een verscheidenheid aan activiteiten en bezienswaardigheden. We vervolgen onze weg door het Outeniqua-gebergte en steken over naar het droge en ruige landschap van de Klein Karoo.

Tijdens onze rit door de droge Klein Karoo, zult u genieten van de schoonheid van dit dorre, soms meedogenloze, terrein. Onze volgende stop is Oudtshoorn, ook wel ’s werelds struisvogelhoofdstad genoemd. We bezoeken de imposante druipsteen grotten  Cango Caves en een werkende struisvogelboerderij.

We vervolgen onze weg naar Kaapstad over de langste wijnroute ter wereld, de Route 62. Natuurlijk maken we een stop bij de het motorcafé van Ronnie. Na een uit de hand gelopen grap, staat het café bekend als Ronnie’s Sex Shop en hangt het vol met dames ondergoed. We rijden verder over de spectaculaire Route 62 en de Breede River wijnregio, naar de Cape Winelands. Onze laatste dagen zullen worden doorgebracht in Kaapstad, The Mother of Cities, waar we genieten van de prachtige route over het Kaapse schiereiland. Na 14 dagen reizen over enkele van de meest spectaculaire wegen van Zuid-Afrika, nemen we de tijd om de reis te “herkauwen” en terug te denken onze ervaringen en de herinneringen die we nog lang zullen koesteren als we weer terug zijn in het jachtige Europa.

Overzicht van de reis:

•    tour dagen: 15
•    rijdagen: 11
•    rustdagen: 2
•    afstand: 3800km
•    accommodatie: 14 nachten (3 & 4 ster)
•    maaltijden: ontbijt x 14 & Diner x 5
•    motoren: BMW of Harley Davidson
•    prijs per rijder: vanaf € 5695,- afhankelijk van type motor
•    prijs rijder met bijrijder: € 7780,-
•    min. groepsgrootte: 6

vertrek:
2021: 17 jan 2021 | 05 sep 2021 | 24 okt 2021
2022: 16 jan 2022

prijsindactie:
2021 en 2020 € 5695,- per persoon op basis van een 2 persoonskamer
bijrijder € 2095,-

GoAfrica.nl biedt verder de volgende motorreizen aan:
11 dagenZuid-Afrika, Tuinroute
14 dagenZuid-Afrika, Tuinroute
17 dagen – Lake Malawi, Victoria Falls (Zimbabwe) en Chobe National Park (Botswana)
14 dagenNamibië, Aus, Kolmanskop, Namib Desert, Sossusvlei, Deadvlei, doorkruis de Steenbokskeerkring, Spitzkuppe

Neem contact met ons op voor de complete routes (Engels), vertrekdata en prijzen voor 2021 en 2022!

Op zoek naar onze reistips over Zuid-Afrika?
Onze Zuid-Afrika specialist deelt hier uitgebreide tips en informatie over Zuid-Afrika.

Hoogtepunten

  • Panorama Route
  • safari in Krugerpark
  • Hippo & Croc tour St Lucia
  • Sani Pass tour naar Lesotho
  • Wild Coast
  • Wijn Route 62
  • Kaapstad
thumbnail

Dag 1

Aankomst op OR Tambo International Airport en ga naar Pretoria

thumbnail

Dag 2

Vandaag rijden we naar het Oosten naar de groene provincie Mpumalanga. Via het pittoreske plaatsje Dullstroom rijden we naar de voet van de Long Tom-pas bij het plaatsje Sabie (330 km)

thumbnail

Dag 3

Verken de Panoramaroute en de Blyde River Canyon voordat je aankomt in Hazyview (300 km)

thumbnail

Dag 4

Geniet van een volledige dagsafari in het Kruger National Park (000 km)

thumbnail

Dag 5

Rit naar de grens met Swaziland via Malelane, nu bekend als Eswatini, hier brengen we de nacht door (300 km)

thumbnail

Dag 6

Wij rijden door het Koninkrijk Eswatini en gaan via de grens opnieuwe Zuid-Afrika binnen. Onze eindbestemming voor vandaag is het plaatsje St. Lucia. In de middag maken we een Hippo & Croc tour met een boot op de rivier en zullen we krokodillen en veel nijlpaarden zien (360 km)

thumbnail

Dag 7

We nemen afscheid van de kust en gaan naar de Drakensbergen (460 km)

thumbnail

Dag 8

Vandaag is een vrije dag met een optionele Sani Pass 4 x 4-tour … niet voor angsthazen (000 km)

thumbnail

Dag 9

We verlaten de bergen en gaan naar Mandela land om te genieten van de Wild Coast (500 km)

thumbnail

Dag 10

Van Cintsa gaan we naar Addo en slingeren langs de kust van Oost-Kaap (380 km)

thumbnail

Dag 11

Van Addo gaan we naar Knysna via de Tsitsikamma-kust en Plettenberg Bay (300 km)

thumbnail

Dag 12

Van Knysna steken we het Outeniqua-gebergte over naar Oudtshoorn (200 km)

thumbnail

Dag 13

Onze volgende stop is Kaapstad via Route 62, Ronnie’s Sex Shop en de Kaapse Wijnlanden (480 km)

thumbnail

Dag 14

Onze laatste dag op tournee en we verkennen het Kaapse schiereiland naar Kaap de Goede Hoop (200 km)

thumbnail

Dag 15

U kunt op uw gemak van uw laatste dag in de stad genieten voordat u terugkeert naar huis.