Maasai Mara Amboseli Tsavo en strand Chale Island

Deze prachtige rondreis voert u niet alleen langs de hoogtepunten van Kenia, het laat u ook een aantal ongerepte safari plekken zien. U sluit af met 5 dagen op een eiland voor de kust van het ongerepte Diani Beach.

Uw avontuur begint in Nairobi waar u de romantiek van Karen Blixen herleeft. Hierna gaat u neushoorns spotten in het ongerepte Solio Game Reserve. Via Soysambu reservaat, waar u deel kunt nemen aan ecologische onderzoeken, reist u via het beroemde Maasai Mara, Amboseli en Lake Naivasha verder door Kenia. In Tsavo East zult u genieten van unieke landschappen en via Shimba Hills Nature Reserve komt u uiteindelijk aan op het magische Chale Island.

Chale Island is de droom van elke onderwaterliefhebber. Omringd door kristalhelder water en onaangetaste koraaltuinen en mangrovebossen, zal dit stukje paradijs een onuitwisbare indruk op u maken. Deze reis is geschikt voor iedereen die de grote massa wil ontwijken en van de gebaande paden af wil wijken om onvergetelijke herinneringen te verzamelen.

Ga alvast virtueel op reis door onder de routekaart op “Dag per Dag” te klikken.

Prijsindicatie voor 2023, vanaf:
€ 5.694,- p.p. o.b.v. 2 personen in hoogseizoen
prijs weten voor andere seizoen en meer personen?
Mail ons!

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

DAG 1: NAIROBI

Na aankomst van uw vlucht brengt uw gids u naar het hotel in de stad Nairobi op nog geen 10 minuten lopen van de de geliefde Village Market.

thumbnail

DAG 2: NAIROBI

Wie kent de film niet, “Out of Africa” waarin het leven wordt beschreven van Karen Blixen in de koloniale tijd van Kenia. U bezoekt het prachtige huis dat tegenwoordig een museum is en leert meer over het koloniale verleden van Kenia, een land dat pas in 1963 onafhankelijk werd van Engeland. Overal in het land ziet u de Engelse invloeden nog terug. Hierna brengen we een bezoek aan de giraffen in het Giraffe Centre.

thumbnail

DAG 3: SOLIO GAME RESERVE

Na het ontbijt vertrekt u richting Solio Game Reserve, het best bewaarde geheim van Kenia. Het park is privé bezit en de eigenaar schermde in 1970 een groot deel van zijn land af en maakte het geschikt voor de bescherming en het fokken van de zwarte neushoorns in Kenia. Inmiddels wordt “Solio Ranch” gezien als één van de mooiste wildparken in Afrika.

Het park is omheind en dé plek om om neushoorns in Kenia te zien. Naast ’s werelds grootste populatie witte neushoorns en bijna honderd zwarte neushoorns, wordt het Solio Reservaat bewoond door diverse andere wilde dieren zoals buffels, zebra’s, giraffen, oryxen, antilopen, Thompson’s gazellen, impala’s, waterbokken en wrattenzwijnen.  Bent u fan van de “Big Cats”?  In het reservaat leven ook leeuwen en cheeta’s en met een beetje geluk laat ook  het schuwe luipaard zich zien tijdens uw game drive.

Solio Game Reserve is de kraamkamer voor de neushoorns van de 20e eeuw. Het fokprogramma is zeer succesvol en veel van de neushoorns uit dit reservaat worden uitgezet over heel Afrika. Aan het einde van de middag kunt u genieten van de activiteiten bij uw lodge, zoals paardrijden, een natuurwandeling of tennis. Of lekker luieren en genieten van de geluiden van de Afrikaanse bush.

thumbnail

DAG 4: SOLIO GAME RESERVE

Na het ontbijt vertrekken we naar Ol Pejeta Conservancy, een prachtig privé wildreservaat en de thuisbasis van zeldzame diersoorten zoals de Beisa oryx, Rothschild’s giraffe en zwarte neushoorn. Tijdens de gamedrive laat Afrika u het hele scala aan Afrikaanse wilde dieren zien, zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s, olifanten en nijlpaarden.

thumbnail

DAG 5: SOYSAMBU CONSERVANCY

Na het ontbijt steken we de evenaar over en rijden we naar het zuiden om te lunchen bij Thomsen Falls.  Hierna gaat de rit verder de Grote Slenk naar Lake Nakuru. De Grote Slenk of ook wel Rift Valley genoemd is een miljoenenjaren oude scheur in de aardkorst waarin zich een aantal meren bevinden. Ooit was Lake Nakuru dé plek waar het roze zag van de immense aantallen flamingo’s. Het Lake Nakuru National Park werd destijds gesticht om de meer dan 1 miljoen grote groep flamingo’s te beschermen. Door het veranderende water niveau, veranderde ook de voedselbron van de flamingo’s en trokken veel van de Greater flamingo’s en de Lesser flamingo’s naar andere waterrijke gebieden, zoals Lake Elmenteita.
De wilde dieren die u hier zult tegen komen bij het water zijn waterbokken, otters, bohor rietbokken en zebra’s.  In de bossen om het meer komen sinds enige tijd ook weer zwarte neushoorns voor. Ook de witte neushoorn, een grazer, is weer een veel geziene gast in dit gebied. In 1987 was dit compleet anders, toen waren er nog slechts twee neushoorns overgebleven na jarenlange stroperijen. Door deze te kruizen met een kudde uit Laikipia is Kenya Wildlife Service (K.W.S.) erin geslaagd de neushoorns met succes weer te vermenigvuldigen.

Vanzelfsprekend komen er ook in dit gebied veel wilde dieren voor. Tot zonsondergang gaan we op zoek naar de buffels, luipaarden, leeuwen, rothschildgiraffen en colobus apen in dit gebied. Ondertussen zien we tussen de struiken de eland antilope, steenbok, impala, Chandler rietbok en dikdiks. Op de rotsen in zon ziet u hier dikwijls de klipspringer en de rots hyrax (“dassie”). Het grote Eurphorbia woud, het grootste in zijn soort van heel Afrika,  wordt gezien als één van de andere hoogtepunten van dit bijzondere natuurpark.

thumbnail

DAG 6: MASAI MARA

Jullie herkennen het vast van de natuurfilms op de televisie, de gevlekte savannes van Maasai Mara National Reserve. Mara betekent “gevlekt” in de Maa taal. Dit enorme, beschermde natuurgebied, is de thuisbasis van de grootste concentratie grote zoogdieren en wordt algemeen erkend als Afrika’s ultieme wildreservaat. Dit wildreservaat is de noordelijke uitbreiding van het enorme Serengeti-Mara ecosysteem. Elk jaar vindt hier de spectaculaire migratie van de gnoes plaats. De gnoes, hier wildebeest genoemd, trekken van Tanzania naar Kenia en weer terug, op zoek naar sappige, voedzame grassen. Miljoen gnoes steken jaarlijks twee maal de Mara rivier over, een spectaculair natuur fenomeen.

De rit naar de lodge in Maasai Mara is een game drive op zichzelf. Bij aankomst genieten we van een warme lunch. In de loop van de middag gaan we er weer op uit en genieten van alle dieren op deze magische en spectaculaire plek. Niet alleen de dieren zullen een onuitwisbare indruk op u maken. De tocht door dit prachtige, bijna oneindige lijkende landschap, is een unieke ervaring en zal voor altijd in je geheugen staan gegrift.

thumbnail

DAG 7: MASAI MARA

Vandaag hebben jullie de gelegenheid om dit grote reservaat grondig te verkennen. Naast kuddes olifanten, zien jullie verschillende soorten giraffen, troepen leeuwen en duizenden impala’s zien. Thomson gazellen en prachtige topi’s met glimmende bruin zwarte vachten schieten aan je neus voorbij. In dit gebied zijn meer dan 450 verschillende vogelsoorten geteld, waaronder alleen al 57 diverse roofvogels.
Een tocht in een hete luchtballon behoort tot één van de optionele activiteiten. Gedurende een uur laat u zich in alle stilte door de lucht vervoeren, ondertussen genietend van het spektakel van de bush beneden u. Na afloop wordt er geproost met champagne en wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd midden in de wildernis.

thumbnail

DAG 8: LAKE NAIVASHA

Lake Naivasha is het hoogst gelegen meer van alle meren in “De Grote Slenk”. Dit prachtige meer wordt omzoomd door papyrus- en acaciabomen. Het landschap is uniek qua geologie en er zijn meer meer dan 450 vogelsoorten te vinden. Jullie maken een boottocht over Lake Naivasha en bezoeken Crescent Island.

thumbnail

DAG 9: AMBOSELI NATIONAL PARK

In de ochtend rijden we naar het Amboseli National Park. Het park staat bekend om haar grote aantallen wilde dieren en landschappelijke schoonheid met het landschap gedomineerd door Mt. Kilimanjaro. Het biedt een interessant contrast met zijn droge en stoffige uiterlijk, dat kan worden toegeschreven aan de vulkanische as die uit Mt Kilimanjaro tijdens de laatste uitbarsting. Ondanks haar dorre uiterlijk is er een constante toevoer van water dat wordt gefilterd door vulkanische rotsen uit de gesmolten sneeuw van Kilimanjaro. Het water stroomt onder de oppervlakte, hierdoor ontstaan weelderige groene gebieden, het water komt naar boven bij de waterbronnen in het park.

thumbnail

DAG 10: AMBOSELI NATIONAL PARK

Jullie genieten van een volle dag in het park en maken een ochtend- en namiddag-gamedrive. Wildlife omvat hier de zebra, gnoes, giraffen, impala’s, caracal en serval kat, leeuw, luipaard, cheetah, buffalo en andere wilde dieren. Er zijn ook meer dan 400 soorten vogels, waaronder de bijeneter, ijsvogel, Afrikaanse zeearend, martial eagle en pygmee-valk. Bezoekers komen vooral kijken naar de enorme kuddes olifanten. Enkele van de mannetjesolifanten hebben de grootste slagtanden van heel Kenia. Bezoekers kunnen ook genieten van een prachtig uitzicht op Mt Kilimanjaro en Meru.

thumbnail

DAG 11: TSAVO EAST NATIONAL PARK

Het volgende park dat jullie gaan bezoeken is Tsavo East. Het terrein is niet zo gevarieerd als in Tsavo West, maar wisselt tussen open vlaktes, half dor acacia struikgewas en bossen. Het mooiste gedeelte van Tsavo East, vind je langs de Galana rivier. Deze rivier stroomt het hele jaar door en vormt een corridor van weelderig groen, midden in een dor landschap. Bij Lugard Falls verdwijnt de hele rivier in een rotsachtig bos. Vanaf de rand van de  smalle kloof, zie je de watervallen direct onder je.

Oost Tsavo is geen reservaat om grote aantallen wild te komen spotten. Het gaat hier om de ongerepte wildernis. Een plek waar je ontspannen kunt genieten van de vele dieren en vogels in hun natuurlijke omgeving. De grote kuddes olifanten, zijn wel de grootste attractie van het park. Ze komen met velen samen in het droge seizoen, om bij de rivieren en waterpoelen te drinken. Veel van deze olifanten zijn “rood”. Door het nemen van stofbaden van de steenrode aarde, krijgen ze een ongewoon rode kleur. Leeuwen komen hier ook voor. Verder is het een interessant park om de kleine koedoes te zien, maar ook buffels, waterbokken, elanden, gerenuks (antilopensoort met lange nek), franje-oor gemsbokken, impala’s en Maasai giraffen.

Vogelaars komen ook hier zeker aan hun trekken. Er zijn meer dan vijfhonderd vogelsoorten waargenomen, waaronder de zadelbek ooievaar, de krijgshaftige adelaar, beter bekend  als “martial eagle” en de bos hop met een violet verenkleed. Tsavo East kan trouwens ook goed bezocht worden vanaf de kust.

thumbnail

DAG 12: TSAVO EAST NATIONAL PARK

Vandaag kunt u de hele dag genieten van de bijzondere landschappen, de dieren en vogels van het mooie Tasvo East National Park.

thumbnail

DAG 13: SHIMBA HILLS NATIONAL RESERVE

We rijden richting de kust en onderbreken de lange rit met een verblijf op de bergkam van Shimba Hills natuurreservaat. De prachtige Mandhari lodge ligt op slechts 30 km van Mombasa en de tropische stranden van Diana. Het reservaat beschikt over meer dan 500 olifanten en een scala aan giraffe, buffels, de zeldzame Roan antilope en Kenia’s enige populatie van sable antilopen. De combinatie van graslanden en bossen betekent een overvloed aan gevarieerde vogelsoorten, met meer dan 100 geregistreerde soorten.

thumbnail

DAGEN 14 – 18: CHALE ISLAND

Van Tsavo East rijden jullie een mooie route via het binnenland naar Watamu aan de kust van Kenia.

Het kleine kustplaatsje Watamu ligt ten noorden van Mombasa en staat bekend om het Watamu Marine National Park. Het park beschikt over drie sprankelende baaien, witte zandstranden en een onderwaterkoraalwonderland met een van de beste snorkel- en duikervaringen aan de Oost-Afrikaanse kust. Dit charmante dorp wordt omgeven door een overvloed aan natuurlijke schoonheid; omzoomd door weelderige tropische regenwouden en mangroven.

Bezoekers komen hier om luie dagen door te brengen op de prachtige stranden van Watamu en Turtle Bay, de Ruïnes van Gede te verkennen en vissen in de mangroveachtige waterwegen van Mida Creek. Mis de kans niet om het nabijgelegen Arabuko Sokoke Forest Reserve te bezoeken om apen, olifanten en een verscheidenheid aan zeldzame vogelsoorten te spotten.

Hierbij een overzicht van activiteiten: http://www.wondersofwatamu.com/what-to-do
Watamu One is alleen op basis van half pension. Het is 25 min met taxi naar het centrum van Watamu hier vind je meer restaurantjes.
Vanaf Watamu One hotel is er ook een goed restaurant in het Alawi Boutique hotel en nog wat kleinere tentjes.
Onder “documenten” vind je een afbeelding van Watamu One en de eettentjes.

thumbnail

DAG 19: NACHTREIS

De transfer brengt jullie naar de luchthaven van Mombasa voor jullie binnenlandse vlucht naar Nairobi, twee uur later vertrekt de KLM vlucht naar Amsterdam.
Goede vlucht!

Inbegrepen

* binnenlandse vlucht Kenya Airways Mombasa – Nairobi incl. toeslagen en 1 stuk bagage
* transfer Nairobi airport – Trademark hotel
* transfer naar Mombasa hotel
* Game drives Masai Mara, Amboseli en Tsavo
* game drive bij Solio Ranch
*  game drive naar Ol Pejeta
*  boottocht Lake Navaisha
* bezoek Crescent Island
* transport in 4×4 minivan met safari dak
* alle toegangskosten voor parken en reservaten
* dossierkosten calamiteitenfonds
* dossierkosten garantiefonds GGTO

Uitgesloten

* visumkosten
* fooi, wasserijkosten, maaltijden welke niet zijn genoemd
* reis, en annuleringsverzekering (verplicht!)
* upgrade voor de 13 dagen vervoer naar Toyota Landcruiser +/- € 700,- p.p.
* Lake Naivasha optioneel paardrijtocht