Luxe reis door ongerept Kenia eindigend in Watamu

Kenia is al lang een favoriet van vele safariliefhebbers. Het is de thuisbasis van enkele van ’s werelds beroemdste nationale parken en reservaten. Het landschap biedt oneindige glooiende vlaktes, grote meren en uitgestrekte wildernissen. De vele parken en reservaten zijn rijk aan Afrikaanse wilde dieren, van grote katten tot nog grotere olifanten en neushoorns.

Kenia is echt een voorloper als het gaat om duurzaam toerisme. Na een overnachting in Nairobi wordt u ondergedompeld in de Masaai cultuur. De Masaai van de Il Laikipiak clan, leven al generaties lang in dit gebied. Als pioniers hebben ze een groot deel van hun ranch gereserveerd voor het behoud van wilde dieren en het herstel van de weidegronden. Hun land grenst aan Lewa Wildlife Conservancy en vormt een vitale corridor voor wilde dieren die zich verplaatsen tussen Samburu, Laikipia en Mount Kenya. U zult hier enorme hoeveelheden Afrikaanse wilde dieren zien.

Uw volgende stop is de Mara! In het nationale park zelf bent u gebonden aan de vele regels, wij kiezen voor één van de concessies van de Greater Mara, zodat u minder safari voertuigen zult tegen komen. Andere voordelen zijn dat uw gids hier van de weg af mag. In tegenstelling tot het nationale park, kunt u hier deelnemen aan nachtsafari’s en wandelsafari’s. Mara Naboisho Conservancy beslaat meer dan 50.000 hectare en is één en al ongerepte wildernis in Kenia’s Greater Mara Region.

U sluit af met een aantal heerlijke dagen aan de ongerepte stranden van Kenia. Uw hotel in Watamu grenst direct aan het Watamu Marine Park, dus dat wordt genieten van de nog onaangetaste, kleurrijke onderwater wereld van de Oost-Afrikaanse kust!

 

thumbnail

Day 1

Na aankomst van uw vlucht wordt u opgewacht door uw gids, hij brengt u naar uw hotel.

thumbnail

Day 2 – 4

Transfer naar Wilson airport (Nairobi) voor een vlucht naar Nanyuki, de gate way voor Laikipia.
In Laikipia County vind je uitgestrekte, open stukken Afrikaanse savanne, bezaaid met overvloedig wild, waaronder Grevy’s zebra’s, leeuwen, luipaarden, zwarte neushoorns, wilde honden, buffels, giraffen, kleine kudu’s, gerenuks, gemsbokken, Jackson’s hartebeesten, struisvogels en duizenden olifanten. Maak een boottocht over de prachtige Ewaso Nyiro rivier, geniet van een begeleide wandeling, ontdekkingstocht van vogels, paardrijden, en nog veel meer. Laikipia wordt gezien als de grote concurrent van het Masai Mara natuurreservaat. De adembenemend mooie meren Nakuru en Naivasha, liggen vlakbij.

Welkom bij Il Ngwesi Community Lodge! Il Ngwesi is eigendom van en wordt gerund door de Maasai gemeenschap en biedt iets heel speciaals. Gasten van deze de lodge kunnen volop genieten van de cultuur en het leefgebied van de Maasai. U zult zich hier thuis voelen, niet zo zeer als gast, maar eigenlijk meer als gewaardeerd familielid van de Masaai gemeenschap. Het is dé ultieme en authentieke ervaring tussen de oorspronkelijke krijgers van Kenia.

thumbnail

Day 5

ontbijt in het kamp hierna vertrek over de weg naar Enashipai bij Lake Navaisha. Naivasha is het hoogst gelegen meer van alle meren in “De Grote Slenk”. Dit prachtige meer wordt omzoomd door papyrus- en acaciabomen. Het landschap is uniek qua geologie en er zijn meer meer dan 450 vogelsoorten te vinden. U maakt een boottocht over Lake Naivasha en bezoekt Crescent Island.

thumbnail

Day 6

Deze dag bezoekt u Lake Nakuru National Park,  één van de hoogst gelegen meren in het The Great Rift Valley gebied. Dit meer wordt omgeven door gele acacia bossen en struikgewas. Lake Nakuru National Park is het leefgebied van meer dan 50 zoogdiersoorten. Dieren die u hier kunt spotten zijn het nijlpaard, de zwarte,- en witte neushoorn, Rothschild giraffe, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en de grootste antilope soort, de eland. Het waterrijke gebied trekt bovendien ook grote python’s aan. Door schommelingen in het water niveau van Lake Nakuru, zijn veel flamingo’s verhuisd naar de naburige meren.

thumbnail

Day 7

Mount Longonot dankt zijn naam aan zijn fysieke kenmerken – het Maasai woord oloonong’ot, dat “bergen met veel uitlopers” of “steile bergkammen” betekent. Mount Longonot National Park is een van de vele fascinerende, maar minst bezochte, attracties van Kenia. Gelegen in de Lake Naivasha regio wordt het gedomineerd door Mount Longonot zelf. Deze stratovulkaan, waarvan men denkt dat hij in de jaren 1860 voor het laatst is uitgebarsten, ligt 2776 m boven de zeespiegel.

De belangrijkste attracties van het park zijn de uitgedoofde vulkaan en het kraterbos en het uitzicht op Lake Naivasha en de Great Rift Valley. Het is ook een uitstekende bestemming om vogels te spotten – met name roofvogels.

De beklimming is zwaar en u moet een goede conditie en gezondheid hebben om de beklimming aan te kunnen. De hele wandeling is slechts ongeveer 8-9 km lang, maar is erg steil. De wandeling heen- en terugweg van de toegangspoort van het park naar de Longonot piek, duurt  ongeveer 5 uur.

thumbnail

Day 8 – 9

Uw transfer brengt u terug naar de Nanyuki airstrip voor uw vlucht naar Masai Mara Game Reserve en transfer naar het Mara Naboisho Conservancy. De komende twee nachten verblijft u in Eagle View lodge inclusief alle safari activiteiten en maaltijden. Eagle view ligt op een steile helling, met een prachtig uitzicht over de Koiyaki vlakte, een natuurlijke zoutpoel en drinkplaats die een gemeenschappelijke jachtplek voor roofdieren en unieke uitzichten op al het wild bieden. Met dit moderne eco-kamp nodigen wij u uit om een blik te werpen op de toekomst van duurzaam toerisme.

thumbnail

Day 10

Uw transfer brengt u naar een ander stuk van het grote Masai Mara reservaat, de komende twee nachten overnacht u in Leopard Hill inclusief alle maaltijden en activiteiten. Leopard Hill is een meer modern kamp dat midden in de Afrikaanse wildernis ligt. Zittend op de veranda voor uw tent, zijn de dieren zo dichtbij dat het voelt alsof u ze kunt aanraken. U bent één met de grootsheid van de savanne.
U kunt hier letterlijk slapen onder de sterrenhemel, klik op een knop en het plafond van de tent gaat open. Alleen een muskietennet staat tussen u en de uitgestrekte Afrikaanse sterrenhemel.

thumbnail

Day 11

Vandaag kunt u onbeperkt genieten van game drives en wandelingen. Dit gebied staat bekend om zijn overvloedige biodiversiteit en adembenemende natuurlijke schoonheid met een breed scala aan wilde dieren waaronder leeuw, cheetah, olifant, giraffe, wilde hond en een groot aantal vlakten wild.

thumbnail

Day 12 – 14

Vanaf de Masai Mara airstrip vliegt u naar de kust en landt u op Malindi airport, uw transfer brengt u naar Medina Palms, het favoriete hotel van onze agent. U heeft 3 overnachtingen aan het strand van het prachtige en nog ongerepte Watamu.
De kustlijn van dit gebied wordt gekenmerkt door witte zandstranden, voor de kust liggen verschillende koraalformaties. Er zijn verschillende baaien in de buurt,  Turtle Bay, Blue Lagoon Bay, Watamu Bay. Dit stuk kust is onderdeel van het Watamu Marine National Park. Het Marine Park wordt beschouwd als een van de beste snorkel- en duikgebieden aan de kust van Oost-Afrika. Het wordt ook beschouwd als het op twee na beste strandlocaties van Afrika, vanwege het kristalheldere water en de zilverkleurige zandstranden.

Er is veel te doen in de omgeving zo kunt u de Gede ruïnes bezoeken, mountain biken, een schildpadden project bezoeken, of een tocht maken met een Dhow (traditionele houten boot). U kunt gaan sportvissen op de grote rovers van de oceaan, golfen, of nogmaals op safari in het nabij gelegen Tsavo National Park.

Op één van de dagen kunt u genieten van een excursie naar de Marafa Depression, ook wel bekend als Hell’s Kitchen.  Deze tour bieden wij u graag aan zonder extra kosten.
In de namiddag wordt u opgehaald door uw chauffeur. Op 50 minuten rijden van Watamu ligt een klein onaantrekkelijk dorp met opvallende baobab bomen. Het dorp heet Marafa en het wordt  omringd door de biodiverse Dakatcha bossen. De bossen zijn echter niet ons doel van deze trip, we komen hier voor de Marafa Depression, beter bekend als Hell’s Kitchen. Hell’s Kitchen is een vreemde zandsteen kloof die misschien wel Kenia’s best bewaarde geheim is. De mini-canyon staat officieel bekend als Hell’s Kitchen vanwege de hoge temperaturen over dag die wel de 50 graden kunnen aantikken.
U arriveert hier rond zonsondergang en al genietend van drankjes en snacks, zult u vol verbazing de kleuren van het zandsteen zien veranderen op deze magische plek.

thumbnail

Day 15

In de loop van de ochtend vertrekt u naar de luchthaven van Malindi voor uw vlucht naar Nairobi. Vanaf hier reist u verder naar Schiphol. Goede reis!

Inclusief

* binnenlandse vlucht Nairobi – Laikipia
* binnenlandse vlucht Laikipia – Masai Mara
* binnenlandse vlucht Masai Mara – Malindi/Watamu
* 14 overnachtingen in volgens beschrijving
*  in het wildreservaten verblijft u op basis van volpension en activiteiten
* in Nairobi en aan de kust op basis van logies met ontbijt
* alle transfers, ook naar luchthaven en airstrips
* Engelssprekende gids tijdens de safari
* alle parkkosten
* ten minste 2 game drives per dag in de parken en reservaten
* water voor onder  weg
* dossierkosten calamiteitenfonds
* dossierkosten garantiefonds GGTO

Exclusief

* KLM retour non stop Amsterdam – Nairobi/Malindi – Amsterdam  incl. toeslagen en 1 stuk bagage
* visumkosten USD50
* fooi, wasserijkosten, drankjes en maaltijden welke niet zijn genoemd
* reis, en annuleringsverzekering (verplicht!)

optionele activiteiten:
* tocht met luchtballon in de Mara € 450,- per persoon