Kenia voor de avontuurlijke reiziger

Deze avontuurlijke reis neemt u mee op safari door het prachtige Kenia. Je maakt kennis met twee van de meest intrigerende volkeren van Kenia, namelijk de Maasai en de Turkana.
Het startpunt is Nairobi, hier bezoeken we o.a. het Karen Blixen museum bezoekt en het Sheldrick opvangcentrum voor verweesde baby olifanten.

Aan sluitend bezoeken we de meest populair wildparken van Kenia, Amboseli, Maasai Mara en Lake Naivasha.  Elk van deze prachtige natuurparken heeft weer een heel ander landschap. Waterrijke en bosrijke gebieden in het Amboseli National Park en eindeloze vlaktes met acacia bomen in de Mara. Dit Kenia avontuur wordt afgesloten met een aantal dagen zon, strand en snorkelen op het nog ongerepte eiland Lamu.

Wat deze reis bijzonder maakt is dat je naar Lake Turkana vliegt, midden in de woestijn, in het noordoosten van Kenia. Hier verblijf je twee nachten in het gebied van de oudste stammen van Kenia. Lake Turkana is een kratermeer dat miljoenen jaren geleden door vulkanische activiteiten is ontstaan. Dit gebied is de vindplaats van “Turkana Boy” een skelet van 1,6 miljoen jaar oud, het oudste skelet dat ooit gevonden is. Net als het nomadenvolk Maasai, dragen de Turkana prachtige kralenkettingen, vooral de ongewone haardracht zorgt voor unieke fotomomenten.

De reis is inclusief binnenlandse vluchten naar Lake Turkana en het eiland Lamu.
Je reist met een privé gids en in de Nationale Parken kunt maak je dagelijkse game drives met eigen gids en safari voertuig.
Vanzelfsprekend kan de Kenia reis verder op maat gemaakt worden. Maatwerk is immers onze specialiteit.

Bekijk hier de virtuele versie van deze reis.

prijsindicatie per persoon (kan afwijken i.v.m. stijgende USD koers)
periode 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. 6 pers. 1 pers. +
2023 € 4620 € 4280 € 4110 € 4080 € 3995 € 870

Deze reis kan volledig op maat gemaakt worden, vraag naar de mogelijkheden!

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Welkom in Nairobi!
Nairobi, de meest kosmopolitische stad van Oost Afrika, ligt aan de gelijknamige rivier en vormt het kloppend hart van Kenia. In deze metropool stromen verschillende huidskleuren, talen en culturen samen, het is dan ook een uitstekend startpunt voor uw eigen “safari” (= reis in Kiswahili) door dit deel van Afrika.
Uw transfer staat u op te wachten, hij brengt u naar het Hilton Garden Inn hotel.

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids.
Nairobi, de op drie na grootste, stad van Afrika, biedt enkele fascinerende attracties. U bezoekt het museum van Karen Blixen. Het Karen Blixen Museum bevindt zich in het pand dat ooit het huis van de Deense auteur Karen Blixen was. Karen Blixen schreef het wereldberoemde boek “Out of Africa” in 1937, gebaseerd op Karen’s autobiografie. De gelijknamige film won zeven Oscars in 1985, geregisseerd Sydney Pollack. U ziet hoe de verweesde olifantjes worden gevoed bij het Sheldrick Wildlife Trust en het prestigieuze project van Ocean Sole, waar teenslippers een tweede leven krijgen als kunst,- of gebruiksobject.

thumbnail

Dag 3

Het Amboseli National Park ligt in de zuidelijke uithoek van Kenia. Dit park staat bekend om de grote verscheidenheid aan wilde dieren zoals de Masaai giraffe, olifant, leeuw en cheeta. Het landschap van dit park,  wordt gedomineerd door de witte sneeuwkap van Mount Kilimanjaro met een hoogte van 5895 meter. De vele meren en moerassen werken als een magneet op de zeker 488 verschillende vogelsoorten die hier te vinden zijn.
Amboseli National Park is een geliefd om de grote kuddes olifanten en buffels, onderweg bezoekt u een dorp van de Masai, een nomadenvolk met felrode klederdracht.

thumbnail

Dag 4

De  hele dag op pad op zoek naar de wilde dieren.

thumbnail

Dag 5

We nemen afscheid van Amboseli National Park en rijden naar Swara Plains natuurreservaat met prachtige acacia bomen.
Bij aankomst geniet u van een natuurwandeling.
Zoals de naam al doet vermoeden, ligt het Acacia Camp in gebied met acacia bomen, aan de rand van het Swara Plains Conservancy.
Hoewel nog onbekend, herbergt dit heiligdom van 20.000 hectare ongeveer 3.000 wilde dieren, waaronder meer dan 100 giraffen. Andere dieren die u hier aantreft zijn gnoes, zebra’s, struisvogels en een grote verscheidenheid aan gazellen. Af en toe krijgen zijn bezoek van twee cheeta-broers. Gasten kunnen dit natuurgebied op eigen houtje te voet of op de fiets te verkennen.

thumbnail

Dag 6

Lake Naivasha is het hoogst gelegen meer van alle meren in “De Grote Slenk”. Dit prachtige meer wordt omzoomd door papyrus- en acaciabomen. Het landschap is uniek qua geologie en er zijn meer meer dan 450 vogelsoorten te vinden.
U maakt een boottoch over Lake Naivasha en bezoekt Crescent Island.

thumbnail

Dag 7

Vandaag bezoekt u Lake Nakuru National Park,  één van de hoogst gelegen meren in het The Great Rift Valley gebied. Dit meer wordt omgeven door gele acacia bossen en struikgewas. De begroeiing rondom het meer bestaat uit struikgewas en gele acacia bossen. Lake Nakuru National Park is het leefgebied van meer dan 50 zoogdiersoorten. Dieren die u hier kunt spotten zijn het nijlpaard, de zwarte,- en witte neushoorn, Rothschild giraffe, buffels, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en de grootste antilope soort, de eland.

Het waterrijke gebied trekt bovendien ook grote python’s aan.
Door schommelingen in het water niveau van Lake Nakuru, zijn veel flamingo’s verhuisd naar de naburige meren.

thumbnail

Dag 8 – 10

We verlaten Lake Naivasha en rijden naar Masai Mara National Park, gelegen in het zuidwesten van Kenia. Dit park heeft een oppervlakte van 1510 km2 en staat bekend om haar adembenemende vergezichten, eindeloze vlakten en overvloedige flora en fauna.
De inwoners van het park, de trotse en fotogenieke Masai, hebben in 1974, na jarenlange strijd, dit park toegewezen gekregen als woongebied. Het woord “Mara” dat gevlekt betekent in het Swahili,  ontleent haar naam aan de kleine groepen bosjes van de kenmerkende afgeplatte acacia bomen en het doornige struikgewas, die “vlekken” vormen in het weidse savanne landschap.
De komende dagen genieten we van verschillende game drives en wandelingen.

thumbnail

Dag 11

U rijdt terug naar Nairobi voor een overnachting.

thumbnail

Dag 12

De transfer brengt u naar de luchthaven voor de ochtendvlucht van Nairobi naar Lodwar.
Bij aankomst op het vliegveld wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger en rijdt u rechtstreeks naar Eliye Springs Resort aan de oevers van het Turkanameer. Het kamp van http://eliyespringsresort.com/ organiseert trips per boot over het meer en naar de Turkana stam.

Dit is het grootste woestijnmeer ter wereld, het wordt beschouwd als de bakermat van de mensheid omdat archeologen enkele van de meest spectaculaire en oude mensachtige overblijfselen hebben ontdekt. In het Eliye Springs Resort slaapt u in een Boma hut, volledig in stijl met de traditionele strohutten van Turkana bevolking die hier al eeuwenlang leven. Geniet van de eerste uren op het strand. Bezoek in de late namiddag het nabijgelegen vissersdorpje Longelech en leer hoe de Turkana de traditionele visserij bedrijven.
Op het strand bereiden de vissers op verzoek vers gevangen vis.

thumbnail

Dag 13

In het midden van het Turkana-meer liggen drie eilanden, deze eilanden zijn ontstaan door vulkanische  activiteit.
Na het ontbijt gaat u per motorboot naar Central Island, dat is beschermd gebied en vandaag de onderdeel van het Nationale Park.
Er zijn drie kratermeren op Central Island, “Crocodile Lake”, “Flamingo Lake” en “Tilapia Lake”, dit zijn de belangrijkste broedplaatsen van de Crocodylus niloticus – de Nijlkrokodil. U maakt een wandeling over het eiland en langs kratermeren. In de avond, als de zon ondergaat, keren we terug Eliye Springs.

thumbnail

Dag 14

Transfer door de lodge naar Lodwar en dan een vlucht via Nairobi naar het pittoreske en ongerepte eiland Lamu aan de warme Indische Oceaan. Uw transfer staat u op te wachten en brengt u naar het idyllische Banana House.

thumbnail

Dag 15

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan Lamu Old Town en het fort.
Lamu stad deed vroeger vooral dienst als opslagplaats voor ivoor, specerijen en slaven. De slaven werkten tot de afschaffing van de slavernij op de plantages op het vaste land.

In 1907 werd de slavernij afgeschaft en verzonk Lamu in de vergetelheid, totdat in de 70-er jaren de hippies het eiland ontdekten en er een bedevaartsoord van maakten. In de straatjes van Lamu stad heeft de tijd echter stil gestaan, er zijn geen auto’s en het leven op de markten en pleinen is er door de jaren heen nauwelijks veranderd.

thumbnail

Dag 16

Vandaag kun u het Lamu Museum en de markt bezoeken. Om de sfeer te proeven van deze typische en wat chaotische markt, moet je vroeg uit de veren! Hier koop je verse tonijn en zwaardvis en scharrelen de zwerfkatten en geiten rond op zoek naar een vergeten maaltje.

Voor de kust van Lamu kunt u uitstekend snorkelen, dhows en gemotoriseerde boten brengen u naar de omliggende tropische riffen, welke nog vaak ongerept en in takt zijn omdat nog maar weinig snorkelaars en duikers het gebied bezoeken.​​​​​

thumbnail

Dag 17

Bezoek aan het plaatsje Shela met het uitgestrekte en ongerepte strand met hoge duinen.
Het strand bij de plaats Shela, strekt zich uit langs de kust over een afstand van 12 kilometer en is één langgerekt vissersdorp. Vanaf Lamu stad is het een half uur lopen naar deze prachtige baai met metershoge duinen, helder water en schelpen voor het oprapen. Voor diegenen die geen zin hebben om te lopen, je kunt er ook per dhow, ezel of kameel naar toe.

thumbnail

Dag 18

Vandaag is het uw laatste dag in Kenia. Vanaf het eiland Lamu vliegt u naar Nairobi, hier stapt u over uw vlucht naar naar Schiphol.
Goede reis!

Inbegrepen

. privé safari met Engelstalige gids in minivan, Lake Turkana in landcruiser
. ticket Nairobi – Lodwar vice versa
. ticket Nairobi – Lamu vice versa
. alle toegangskosten voor de genoemde wild parken
. ongelimiteerde game drives / photo stops
. alle transfer
. boottocht over Lake Naivasha
. alle taxen
. dossierkosten calamiteitenfonds
. dossierkosten garantiefonds GGTO

Uitgesloten

. ticket Amsterdam – Nairobi –  Amsterdam +/- € 830,-
. upgrade in Kenia van  minivan naar landcruiser
. visumkosten
. fooi, wasserijkosten, maaltijden welke niet zijn genoemd
. reis, en annuleringsverzekering (verplicht!)