thumbnail

Dag 1

Na aankomst van uw vlucht staat uw transfer u op de wachten, deze brengt u naar uw hotel in de stad. Het Southern Sun Mayfair neemt u 100 jaar mee terug in de tijd, het charmante ontwerp van de hotel is een afspiegeling van de koloniale tijd. Ontspan in het hart van Westlands voordat u aan uw safari begint.

thumbnail

Dag 2

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids voor een transfer naar Meru National Park. U doorkruist de centrale hooglanden en lokale landerijen. Als de tijd het toelaat, kunt u genieten van spontane stops waar u de gewassen van dichterbij kunt bekijken, zoals ananaslandbouwgronden, koffieplantages en rijstboerderijen. U kruist de machtige Tana rivier, die zich een weg baant door het Aberdares National Park en uitmondt in de Indische Oceaan. De tocht gaat verder over de schilderachtige heuvels van Nyabene met zijn kronkelende wegen en prachtige landschappen en daalt uiteindelijk af naar de stad Maua en naar het mooie Ikweta Safari Camp. Geniet van lunch en een game drive in de middag. Meru National Park biedt weelderige vegetatie en meer dan 12 rivieren die de uitgestrektheid van het park doorkruisen. Dit park wordt zelden bezocht en is volkomen ongerept met zijn prachtige en ruige terrein dat bijdraagt ​​aan de intrinsieke schoonheid van het park.

thumbnail

Dag 3

Geniet van een vroeg ontbijt en vertrek voor de rit verder noordwaarts naar Samburu Country. Je reis gaat tegen de klok in op de basis van Mount Kenya. Samburu is de thuisbasis van de kleurrijke Samburu-mensen die veel op hun meer beroemde Maasai-neven lijken, zij het meer kleurrijk. Kom op tijd aan in het Samburu-reservaat voor de lunch, gevolgd door een middag vrije tijd voordat je aan de avond gamedrive begint op zoek naar de big five en andere dieren die endemisch zijn voor het gebied.

thumbnail

Dag 4

Breng de dag door in het reservaat en geniet van de uitstekende mogelijkheden om wilde dieren te spotten, in een niet-toeristisch deel van Kenia. Het vogelleven is hier fantastisch en telt meer dan 380 soorten. U zult de zogenaamde “net giraffe” zien, de Grevy zebra, olifanten, gemsbokken, Somalische struisvogels, nijlpaarden, krokodillen, de gerenuk antilope, buffels, leeuwen, luipaarden, cheetas en hyenas. De gerenuk is een sierlijke antilope soort met een lange nek,  die veel van zijn tijd doorbrengt staand op de achterpoten, op zoek naar groene loten, in het droge struikgewas dat hier overal groeit. De omgeving wordt gekenmerkt door de stroming van de Ewaso Ng’iro-rivier,  die enkele honderden kilometers naar het westen via Aberdares stijgt en voorbij Samburu verdwijnt in de uitsparing van het Loriaanse moeras.

thumbnail

Dag 5

Word wakker met een vroeg ontbijt voordat u vertrekt voor de rit naar Nairobi met drop-off op de luchthaven voor een uitgaande vlucht. Alle activiteiten en maaltijden tegen extra kosten.

Inclusief

* 4 overnachtingen volgens beschrijving
* vervoer in minivan met chauffeur en “pop-up roof” voor safaris en fotografen
* Engels sprekende gids/chauffeur
* game drives en parkkosten zoals vermeld in de omschrijving
* toeristenbelasting  en toeslagen
* gratis mineraal water tijdens de trip
* meet & greet bij aanvang van de reis
* alle transfers van/naar vertrek,- en aankomst punt
* 24 uurs noodnummer ter plekke (Engels/Duitstalige agent)
* gegarandeerde raamplaats in minivan

Exclusief

* visumkosten
* reis, en annuleringsverzekering (stellen wij verplicht)
* persoonlijke uitgaven
* fooi voor hotel, lodges, gidsen en chauffeur
* alle drankjes