thumbnail

Dag 1

Na aankomst van de vlucht staat de gids u op te wachten, hij brengt u naar Lake Naivasha,  het eerste meer van de Rift Valley Lakes, gelegen aan de noordkant van Mount Longonot. Op het Naivasha-meer landden rond 1936,  de eerste luchtpassagiers van EastAfrica  in zogenaamde  “” vliegende boten”  van Imperial Airways. Na de lunch in het kamp is er gelegenheid tot het maken we een boottocht over het meer om de vele verschillende vogels in het gebied te identificeren. (Extra kosten 35 USD.)

thumbnail

Dag 2

Vandaag gaan we verder met de safari door Maasai Mara Game Reserve, zo genoemd naar de “gevlekte vlaktes” in Maa-taal. Dit is de thuisbasis van de grootste concentratie grote zoogdieren en wordt algemeen erkend als het ultieme natuurreservaat van Afrika. Het park is de noordelijke uitbreiding van het uitgestrekte ecosysteem van de Serengeti-Mara, beroemd om zijn jaarlijkse migratie van gnoes. De rit naar de lodge is als een game drive,  onderweg u van het indrukwekkende landschap en de vele wilde dieren. U checkt in bij de lodge en geniet van een warme lunch.
Later in de middag vertrekken we voor een middag game drive, met adembenemend mooie landschappen, eindeloze vlaktes en de meest voorkomende verscheidenheid aan dieren ter wereld. Het landschap bestaat uit rollende savannes, bezaaid met onregelmatige struiken en struikgewas.

thumbnail

Dag 3

Tijdens uw verblijf heeft u de mogelijkheid om dit geweldige reservaat verder te verkennen. U ziet kuddes olifanten en giraffen, trotse leeuwen en duizenden impala’s, topi, de Grant,- en de Thomson’s gazelle. U ziet vele vogelsoorten, sommige zijn slechts op doorreis. Dit gebied kent totaal 450 vogelsoorten, waarvan  57 soorten roofvogels. De Mara is het toneel van de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes vanuit de Serengeti-vlaktes op zoek naar water en grassen. In Mara heeft u de mogelijkheid om boven het ecosysteem van Mara Serengeti te zweven aan boord van een luchtballon gevolgd door een gastronomisch champagneontbijt (optioneel). Verder is het mogelijk om een bezoek brengen aan een Maasai-stamdorp (optioneel) en te genieten van entertainment door Maasai-dansers.

thumbnail

Dag 4

In de ochtend rijden we naar Lake Nakuru National Park, waar je rond het middaguur aankomt bij het Flamingo Hills Camp. Inchecken en lunchen. ‘S Middags maken we  een gamedrive. Het Lake Nakuru National Park is gecreëerd met als doel de enorme flamingopopulatie te beschermen.  Op de groene grasvlaktes langs de oevers van het meer scharrelen waterbokken, Bohor-Reedbucks en zebra’s rond. Nakuru is het leefgebied van de zwarte én de witte neushoorn. In  1987 waren er nog slechts twee zwarte neushoorns overgebleven als gevolg van het verwoestende effecten van de stroperij. Door een beschermd neushoorngebied in het park te vestigen (Laikipia) is  Kenya Wildlife Service (K.W.S.) erin geslaagd om de aantallen neushoorns in het park, succesvol uit te breiden. Het is relatief eenvoudig om de neushoorns te spotten, we gaan op pad tot zonsondergang. Andere wilde dieren die we kunnen tegen komen zijn, de buffel, het luipaard, de leeuw, de Rothschild giraffe en Colobus apen.

thumbnail

Dag 5

Word wakker met een vroeg ontbijt voordat u vertrekt voor de rit terug naar  Nairobi met drop-off op de luchthaven voor uitgaande vlucht, of strandvakantie. Alle activiteiten extra maaltijden vandaag zijn tegen extra kosten.

Inclusief

* 4 overnachtingen volgens beschrijving
* vervoer in minivan met chauffeur en “pop-up roof” voor safaris en fotografen
* Engels sprekende gids/chauffeur
* game drives en parkkosten zoals vermeld in de omschrijving
* toeristenbelasting  en toeslagen
* gratis mineraal water tijdens de trip
* meet & greet bij aanvang van de reis
* alle transfers van/naar vertrek,- en aankomst punt
* 24 uurs noodnummer ter plekke (Engels/Duitstalige agent)
* gegarandeerde raamplaats in minivan

Exclusief

* visumkosten
* reis, en annuleringsverzekering (stellen wij verplicht)
* persoonlijke uitgaven
* fooi voor hotel, lodges, gidsen en chauffeur
* alle drankjes