Kenia bouwsteen Amboseli en Tsavo East

Amboseli en Tsavo East zijn twee “must see” nationale parken van Kenia. Ze zijn qua landschap, compleet verschillend van elkaar. Houd je van olifanten, dan kun je je hart ophalen tijdens safari’s in Amboseli National Park. De honderden dikhuiden in dit gebied, poseren graag op je foto. Met steeds op de achtergrond, de iconische Kilimanjaro, met een “hoed” van sneeuw. Wat het landschap ook een typisch Afrikaans plaatje geeft, zijn de vele Vachellia tortilis bomen. Dit zijn de paraplu acacia’s met een, altijd groen, bladerdak zo’n 21 meter boven de grond.
In het lange droge seizoen (juni – oktober) biedt Amboseli uitstekende mogelijkheden om dieren te zien, die de moerassen en verschillende drinkplaatsen bezoeken. Naast de kuddes olifanten, kunnen liefhebbers van wilde dieren ook de leeuwen, cheetahs, hyena’s, jakhalzen, mangoesten, giraffen, buffels, wrattenzwijnen, bavianen, apen, zebra’s, impala’s en verschillende soorten gazellen hier zien.

Het tweede park dat je gaat bezoeken is Tsavo East. Het terrein is niet zo gevarieerd als in Tsavo West, maar wisselt tussen open vlaktes, half dor acacia struikgewas en bossen. Het mooiste gedeelte van Tsavo East, vind je langs de Galana rivier. Deze rivier stroomt het hele jaar door en vormt een corridor van weelderig groen, midden in een dor landschap. Bij Lugard Falls verdwijnt de hele rivier in een rotsachtig bos. Vanaf de rand van de  smalle kloof, zie je de watervallen direct onder je.

Oost Tsavo is geen reservaat om grote aantallen wild te komen spotten. Het gaat hier om de ongerepte wildernis. Een plek waar je ontspannen kunt genieten van de vele dieren en vogels in hun natuurlijke omgeving. De grote kuddes olifanten, zijn wel de grootste attractie van het park. Ze komen met velen samen in het droge seizoen, om bij de rivieren en waterpoelen te drinken. Veel van deze olifanten zijn “rood”. Door het nemen van stofbaden van de steenrode aarde, krijgen ze een ongewoon rode kleur. Leeuwen komen hier ook voor. Verder is het een interessant park om de kleine koedoes te zien, maar ook buffels, waterbokken, elanden, gerenuks (antilopensoort met lange nek), franje-oor gemsbokken, impala’s en Maasai giraffen.

Vogelaars komen ook hier zeker aan hun trekken. Er zijn meer dan vijfhonderd vogelsoorten waargenomen, waaronder de zadelbek ooievaar, de krijgshaftige adelaar, beter bekend  als “martial eagle” en de bos hop met een violet verenkleed. Tsavo East kan trouwens ook goed bezocht worden vanaf de kust.

Tijdens een strandverlenging in de omgeving van Watamu en Malindi, kun je een dagtrip maken naar Tsavo Oost nationale park.

Bekijk hier de virtuele versie van deze reis.

prijsindicatie per persoon
periode 2 pers. 3 pers. 4 pers.
01.11.21 – 15.12.21 € 1185 € 1035 € 955
05.01.22 – 31.03.22 € 1175 € 1025 € 945
01.04.22 – 30.06.22* € 1150 € 1000 € 920
01.07.22 – 31.10.22 € 1295 € 1145 € 1065
01.11.22 – 20.12.22 € 1195 € 1045 € 965

*gedurende Pasen, 15.04 – 18.04.22 geldt er een toeslag!

 

Wanneer te gaan

Jan
Feb
Maa
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
thumbnail

Dag 1

Na aankomst halen we je op van JKIA en brengen je naar je stadshotel. Het Southern Sun Mayfair hotel zal u 100 jaar mee terug nemen in de tijd, het hotel ademt de koloniale grandeur uit van de voorbijgaande jaren, Ontspan in het hart van Westlands voordat je safari begint. Southern Sun Mayfair.

thumbnail

Dag 2

In de ochtend rijden we naar het Amboseli National Park. Het park staat bekend om haar grote aantallen wilde dieren en landschappelijke schoonheid met het landschap gedomineerd door Mt. Kilimanjaro. Het biedt een interessant contrast met zijn droge en stoffige uiterlijk, dat kan worden toegeschreven aan de vulkanische as die uit Mt Kilimanjaro tijdens de laatste uitbarsting. Ondanks haar dorre uiterlijk is er een constante toevoer van water dat wordt gefilterd door vulkanische rotsen uit de gesmolten sneeuw van Kilimanjaro. Het water stroomt onder de oppervlakte, hierdoor ontstaan weelderige groene gebieden, het water komt naar boven bij de waterbronnen in het park. Diner en overnachting in Kibo Safari Camp (volpension).

thumbnail

Dag 3

U geniet van een volle dag in het park en maakt een ochtend- en namiddag-gamedrive. Wildlife omvat hier de zebra, gnoes, giraffen, impala’s, caracal en serval kat, leeuw, luipaard, cheetah, buffalo en andere wilde dieren. Er zijn ook meer dan 400 soorten vogels, waaronder de bijeneter, ijsvogel, Afrikaanse zeearend, martial eagle en pygmee-valk. Bezoekers komen vooral kijken naar de enorme kuddes olifanten. Enkele van de mannetjesolifanten hebben de grootste slagtanden van heel Kenia. Bezoekers kunnen ook genieten van een prachtig uitzicht op Mt Kilimanjaro en Meru. Alle maaltijden en overnachting in Kibo Safari Camp (volpension).

thumbnail

Dag 4

Na een uitgebreid ontbijt vertrekt u naar het nabijgelegen Tsavo East National Park. Bij aankomst genieten we van een lunch gevolgd door een game drive in de vroege avond om na zonsondergang terug te keren naar de lodge. De overvloedige flora en fauna van Tsavo blijft opwindend en de aanblik van stofrode olifanten die zich wentelen, rollen en elkaar bespuiten met het water van de schaduwrijke Galana-rivier, is een van de meest suggestieve beelden in Afrika. Dit samen met het 300 kilometer lange Yatta-plateau, de langste lavastroom ter wereld, zorgt voor een avontuur als geen ander in het Tsavo-Oosten. Het park vormt het grootste beschermde gebied in Kenia en is de thuisbasis van de meeste grotere zoogdieren, grote kuddes stof – rode olifant, neushoorn, buffel, leeuw, luipaard, groepen nijlpaarden, krokodillen, waterbokken, kleine Kudu en een uitbundig vogelleven van meer dan  500 geregistreerde soorten. Diner en overnachting Voi Wildlife Lodge (volpension).

thumbnail

Dag 5

Word wakker met een vroeg ontbijt voordat u vertrekt voor de rit naar Nairobi met drop-off op de luchthaven voor uitgaande vlucht of strandvakantie.

Inclusief

* 4 overnachtingen volgens beschrijving
* vervoer in minivan met chauffeur en “pop-up roof” voor safaris en fotografen
* Engels sprekende gids/chauffeur
* game drives en parkkosten zoals vermeld in de omschrijving
* toeristenbelasting  en toeslagen
* gratis mineraal water tijdens de trip
* meet & greet bij aanvang van de reis
* alle transfers van/naar vertrek,- en aankomst punt
* 24 uurs noodnummer ter plekke (Engels/Duitstalige agent)
* gegarandeerde raamplaats in minivan

Exclusief

* visumkosten
* reis, en annuleringsverzekering (stellen wij verplicht)
* persoonlijke uitgaven
* fooi voor hotel, lodges, gidsen en chauffeur
* alle drankjes