Kampeersafari Op avontuur door Namibië en Botswana

Avonturiers die veel willen zien van al het moois dat Namibië en Botswana te bieden hebben, kiezen voor deze reis. U kampeert op de mooiste plekjes en ervaart hierdoor het gevoel van volledige vrijheid in de natuur. Van te voren zijn de kampeerplaatsen gereserveerd, zodat u optimaal geniet van uw vakantie. Tussendoor verblijft u een aantal keer in een lodge of pension voor wat comfort onderweg. Een perfecte combinatie dus!

De reis voert u langs een groot aantal hoogtepunten in Namibië en Botswana. Ervaar de enorme woestijnvlaktes, het vele wild en de ruige natuur. Maar u zult ook de ‘groene’ kant van dit stuk Afrika zien: de Zambezi regio en de Okavango Delta. Het belooft een zeer gevarieerde en avontuurlijke reis te worden!

De knop “dag per dag” onder aan de kaart, geeft u alvast een voorproefje van wat u te wachten staat. Zoom in en klik op de “iconen” voor informatie over reistijden en afstanden in Namibië en Botswana,  maar ook foto’s en beschrijvingen van alle bezienswaardigheden onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.
Zo zorgen wij ervoor dat u onbezorgd kunt genieten van uw vakantie en niets mist onderweg!

Prijsindicatie voor 2023-2024, vanaf:
01/11/2022 – 30/06/2023 € 2.904,-
01/07/2023 – 31/10/2023 € 3.077,-
01/11/2023 – 30/06/2024 € 3.134,-
01/07/2024 – 31/10 2024 € 3.307,-

Prijzen zijn per persoon bij verblijf in een tweepersoonskamer en één tweepersoonstent.

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Nadat u bent aangekomen op de internationale luchthaven van Windhoek, wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die uw travel planner met routebeschrijvingen, vouchers en extra informatie overhandigt. Vervolgens haalt u uw huurauto op en vertrekt u naar Windhoek. Hier kunt u zich even voorbereiden en inkopen doen voor de komende dagen. Maak ook een wandeling door deze stad met Europese koloniale flair of bezoek een gezellig straatcafé. ’s Avonds kunt u heerlijk dineren in één van de restaurantjes in de stad.

thumbnail

Dag 2 – 3

Vandaag gaat u op reis door uitgestrekte grasvlaktes en enorme bergketens naar het Namib Naukluft Park. Dit grote natuurpark ligt in de Namib woestijn en is vooral bekend vanwege de hoge zandduinen van Sossusvlei. Uw camping ligt in het park, zodat u voor de grote toeristenstroom uit (die pas na zonsopkomst het park binnen mag) de duinen kunt bezichtigen. Rijd de volgende dag dus zo vroeg mogelijk naar Sossusvlei, om op tijd te zijn voor de zonsopkomst boven de duinen. Een bezoek aan de Dead Vlei is ook meer dan de moeite waard. Sluit de dag af met een wandeling door de ruige Sesriem Canyon, een 30-meter diepe en 3 kilometer lange kloof in de woestijnbodem, uitgeslepen door de Tsauchab rivier.

thumbnail

Dag 4 – 5

Door de uitlopers van het Namib Naukluft Park rijdt u naar Swakopmund. Onderweg passeert u Solitaire (bekend vanwege het gelijknamige boek van Ton van der Lee en de bakkerij van Moose) en de ruige bergpassen Gaub en Kuiseb. Via Walvis Bay rijdt u langs de Atlantische kust naar Swakopmund. Deze aangename kustplaats is zeer geliefd bij toeristen en heeft nog een Duits karakter. U kunt hier uiteraard een strandwandeling maken, maar ook deelnemen aan één van de vele activiteiten in en buiten de stad. Denk daarbij aan boottochten, woestijntours, rondvluchten of quad biking, maar ook een bezoek aan het township behoort tot de mogelijkheden.

thumbnail

Dag 6

U laat de Atlantische Oceaan achter u en rijdt door naar Damaraland, een geologisch zeer divers gebied. Hier lopen wilde dieren als neushoorns, woestijnolifanten en giraffes vrij rond, zoals ze dat honderden jaren geleden ook deden. Niet ver van uw camping ligt Twyfelfontein, een Unesco Werelderfgoed dankzij de vele indrukwekkende San rotsgravures. Laat een gids u hier alles over vertellen. Een bezoek aan de nabij gelegen Burnt Mountain en Orgelpijpen loont zich vooral in de late namiddag. Uw camping is prachtig gelegen tussen de kale rotsen van Damaraland.

thumbnail

Dag 7

Vanuit Damaraland rijdt u naar het Etosha National Park. Dit park behoort tot de meest dierrijke en diverse natuurparken ter wereld. Langs de Etosha Pan, een enorme zoutvlakte, zijn diverse drinkplaatsen aangelegd waar dieren hun dorst komen lessen. Er komen hier meer dan 110 verschillende soorten zoogdieren en zeker 300 vogelsoorten voor. U kampeert drie nachten op verschillende locaties, zodat u uw safaritijd maximaal kunt benutten. Bij zonsopkomst gaan de poorten van uw restcamp open heeft u volop gelegenheid voor game drives in Etosha National Park. Ook de dieren ontwaken en gaan op zoek naar voedsel. De beste tijd voor een safari dus. Op het heetst van de dag, als de dieren de schaduw opzoeken, kunt u terugkeren naar uw camp om tijd door te brengen aan het zwembad of uitgebreid lunchen in een ander camp in het park. Aan het einde van de middag, als de dieren op zoek gaan naar hun avondeten, heeft u nogmaals kans om veel dieren te zien. Uw restcamp beschikt over een verlichte drinkplaats. Hier komen in de avond grote groepen wild op af, een onvergelijkbare ervaring.

thumbnail

Dag 8

Vertrek vandaag zo vroeg mogelijk om de grootste kans te hebben dieren te spotten. Zorg dat u met een goede plattegrond van het park op pad gaat. U kunt lunchen in het camp waar u vandaag ook kampeert.

thumbnail

Dag 9

U kunt de hele dag erover doen om naar het uiterste oosten van het park te rijden. U heeft dus alle tijd om zijweggetjes in te slaan en uitgebreid stil te staan bij een drinkplaats om te dieren te observeren. Lunchen is mogelijk in Halali of Namutoni, Voor zonsondergang verlaat u het park via de Von Lindequist Gate waarna u direct afslaat naar het privéreservaat Onguma, waar uw camping is gelegen.

thumbnail

Dag 10

Een lange rit vandaag, maar vrijwel geheel over geasfalteerde wegen. In de omgeving van Grootfontein kunt u de Hoba meteoriet bewonderen, dit is de grootste gevonden meteoriet op aarde. Naarmate u dichterbij Rundu komt, passeert u verschillende dorpjes, waar u een handgemaakt kunstwerk kunt kopen, dat specifiek is voor dit gebied. Uw lodge ligt even buiten Rundu, aan de Kavango rivier. Maak aan het einde van de middag een boottocht en laat het echte Afrikaanse leven aan u voorbijkomen.

thumbnail

Dag 11

Na het ontbijt rijdt u in oostelijke richting en volgt u de loop van de Kavango rivier totdat deze een bocht maakt naar het zuiden om daar uit te monden in de Okavango Delta in Botswana. In de omgeving kunt u op zoek naar wild in het Mahango Game Park, het kleinste  maar één van de meest diverse wildparken van Namibië. Roofdieren als luipaarden, leeuwen, hyena’s en zelfs wilde honden zijn de bewoners van dit park.

thumbnail

Dag 12 – 13

U rijdt dwars door de Zambezi regio (voorheen Caprivistrip genoemd) en het Bwabwata Game Park naar uw camping aan de oevers van de Kwando rivier. U rijdt door het groenste en meest waterrijke deel van Namibië, ook wel de “kleine Okavango Delta” genoemd. U zult hier veel vogels (vooral in de zomermaanden) en moerasdieren zult aantreffen. Ook loopt de oude trekroute van olifanten door dit gebied. Boek ter plaatse een sunset cruise over de Kwando rivier en geniet van de rust en de natuur in dit mooie stukje Namibië.

thumbnail

Dag 14 – 15

Vandaag steekt u bij Ngoma Bridge de grens over naar Botswana. Daarna vervolgt u de weg door het Chobe National Park naar Kasane, waar u de komende nachten kampeert. Vanuit de lodge, waar uw camping toe behoort, worden begeleide game drives in het park georganiseerd, die u ter plaatse kunt boeken. Ook een boottocht op de Chobe rivier, waar nijlpaarden, krokodillen en vele bijzondere vogels gegarandeerd de kop opsteken, kunt u bij de receptie reserveren. Het Chobe National Park staat bekend om zijn enorme aantal olifanten en buffels, dus de kans dat u deze grote jongens tijdens een boottocht of game drive tegenkomt is vrij groot. Daarnaast leven er nog vele andere grote en kleine dieren in het park. Ook is het mogelijk om een dagexcursie te maken naar de Victoria watervallen in buurland Zimbabwe.

thumbnail

Dag 16

U vervolgt de reis in zuidelijke richting naar de Makgadikgadi Pans. Deze zoutpannen zijn de overblijfselen van een eens immens groot meer, dat door verschuiving in de aardlagen nagenoeg is opgedroogd. Tijdens een (optionele) tour op een quad bike de volgende ochtend, krijgt u een idee van de omvang van dit gebied, als u omringd wordt door het oneindige ‘niets’. Maar in dit ‘niets’ is er weldegelijk leven. Tijdens deze excursie bezoekt u namelijk ook een grote groep meerkatten (stokstaartjes) die niet ver van de lodge hun holen hebben gegraven. Bij het licht van de opkomende zon komen zij tevoorschijn en klimmen soms ongegeneerd op uw hoofd of schouders om een beter uitzicht te hebben op hun prooi.

thumbnail

Dag 17 – 19

De komende dagen brengt u door in een prettige lodge, een paar kilometer buiten Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. Deze wereldberoemde moerasdelta is het leefgebied van vele dieren, vogels en insecten. Het water in de delta is afkomstig van de Kavango rivier die haar oorsprong vindt in Angola en via Namibië naar Botswana stroomt. Het wildrijke Moremi Game Reserve ligt in het oostelijke deel van de delta en is vanuit Maun overland prima bereikbaar. U kunt met uw eigen auto een safari maken in Moremi, maar u kunt in de lodge ook een begeleide game drive reserveren, zodat u uw handen vrij heeft om te fotograferen of te filmen. Ook worden vanuit de lodge boot- of kanotochten in de delta georganiseerd. Een absolute ‘must’!

thumbnail

Dag 20

U vervolgt de route naar Ghanzi, een centrale plaats in de Kalahari woestijn. Hier wonen zeldzame dieren zoals de grootoorvos, honingdas en de aardvark. De Kalahari woestijn is al duizenden jaren het leefgebied van de legendarische San (Bosjesmannen). Maak kennis met hun traditionele gewoontes.

thumbnail

Dag 21

Door de Kalahari woestijn, die zich uitstrekt over Botswana, het oosten van Namibië en het noorden van Zuid-Afrika, rijdt u naar de grensplaats Buitepos, waar u Namibië weer binnenkomt. U brengt de laatste nacht door op een farm tussen de grens en Gobabis. De farm biedt onderdak aan enkele cheeta’s en een luipaard, die zelf niet konden overleven in de wildernis. U heeft de mogelijkheid te helpen met het voeren van deze dieren.

thumbnail

Dag 22

U levert uw auto in bij het verhuurkantoor in Windhoek, waarna u naar de luchthaven wordt gebracht. Daarna checkt u in en vliegt u terug naar huis met een koffer vol herinneringen!

Inbegrepen

* Meet & Greet bij aankomst
* Deluxe travel planner met routebeschrijvingen
* VIP card voor kortingen bij restaurants, winkels, excursiebedrijven, etc.
* 8 overnachtingen in vermelde accommodaties
* 13 overnachtingen op campings
* 8 x ontbijt
* Huurauto Toyota  / Ford 4×4 double cab (of gelijkwaardig), inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico
* 1 daktent en kampeermateriaal voor 2 personen

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Windhoek-Amsterdam
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten/excursies
* Entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden
* Bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, GPS, cross border fee Botswana)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking / per € 10.000)