Kampeersafari Ontdek Namibië

Tijdens deze reis ontdekt u allereerst de schoonheid van de Kalahari woestijn en hoe deze verschilt van de Namib, die later op het programma staat. U leert meer over de geologie van Namibië, het ontstaan van de Fish River Canyon, de zandduinen van Sossusvlei, de ongerepte wildernis in Damaraland en natuurlijk het wildpark Etosha.

U verblijft in het uiterste zuiden van Namibië aan de oevers van de Oranjerivier waar u een kanotocht kunt maken. Hierna gaat op ontdekkingstocht door het spookstadje Kolmanskop en door de gezellige kustplaats Swakopmund, waar in restaurants de heerlijkste dagverse visgerechten op tafel verschijnen. Eeuwenoude herinneringen aan oude beschavingen passeren de revue.

Onderweg komt u de dieren tegen, die al sinds jaar en dag de vlaktes van Namibië bevolken. Dieren die uw pad zullen kruizen zijn olifanten, neushoorns, giraffen, springbokken en oryx. Ontdek dit alles en nog veel meer tijdens deze afwisselende rondreis.

Uw auto is uitgerust met één daktent (voor 2 personen) of twee daktenten (voor 4 personen), koelkast, slaapzakken, kussens, keukengerei, gascilinder, tafel en stoelen. Alle kampeerplaatsen hebben sanitaire voorzieningen.

De knop “dag per dag” onder aan de kaart, geeft u alvast een voorproefje van wat u te wachten staat. Zoom in en klik op de “iconen” voor informatie over reistijden en afstanden in Namibië,  maar ook foto’s en beschrijvingen van alle bezienswaardigheden onderweg. Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.
Zo zorgen wij ervoor dat u onbezorgd kunt genieten van uw vakantie en niets mist onderweg!

Prijsindicatie voor 2023-2024, vanaf:
01/11/2022 – 30/06/2023 € 2.651,-
01/07/2023 – 31/10/2023 € 2.904,-
01/11/2023 – 30/06/2024 € 2.870,-
01/07/2024 – 31/10/2024 € 3.134,-

Prijzen zijn per persoon bij verblijf in een tweepersoonskamer en één daktent.

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u naar het depot gebracht waar u na een uitgebreide uitleg de sleutels van uw auto in ontvangst neemt. Vervolgens rijdt u naar uw guesthouse in de stad, waar u aan het einde van de middag een ontmoeting heeft met onze lokale vertegenwoordiger die uw travel planner overhandigt, de reis nog even met u doorneemt en uw eventuele vragen graag beantwoordt. ’s Middags kunt u de stad gaan verkennen en uw boodschappen voor de komende dagen doen. Duitse en Afrikaanse invloeden gaan hier hand in hand en er heerst een gezellige drukte in straatcafés en op lokale marktjes.

thumbnail

Dag 2

U verlaat de stad en gaat u op weg naar de grootste zandmassa op aarde, de Kalahari woestijn. Het leefgebied van de San (Bosjesmannen) en diverse dieren als cheeta’s, giraffen, oryx, springbokken en struisvogels. Maar ook van kleinere diersoorten en honderden vogelsoorten. De Kalahari is herkenbaar aan rode zandduinen en de zogenoemde ‘straten’ daartussen die begroeid zijn met acacia’s. U kunt eventueel ’s middags een begeleide rondrit maken door het Gondwana Kalahari Park en meer te weten komen over de bijzondere flora en fauna van de Kalahari.

thumbnail

Dag 3 – 4

Uw volgende accommodatie in de Kalahari is een 40.000 hectare grote wildboerderij die op korte afstand van het Kgalagadi Transfrontier Park ligt. U kunt tijdens uw verblijf deelnemen aan diverse activiteiten die door de lodge worden georganiseerd, zoals ochtend en middag game drives, begeleide wandelsafari’s, nachtsafari’s, dagexcursie naar het Kgalagadi Transfrontier Park en zoektochten naar de machtige Kalahari-leeuwen met hun zwarte manen in het reservaat rond de lodge. Deze activiteiten zijn niet inbegrepen. Natuurlijk kunt u ook op eigen gelegenheid de omgeving verkennen.

thumbnail

Dag 5 – 6

Op weg naar de Fish River Canyon kunt u een bezoekje brengen aan het Kokerboombos (Quiver Tree Forest) en de Reuzenspeeltuin (Giant’s Playground). De kokerboom is een typische boom, of plant, die in de Kalahari groeit. De takken werden vroeger door de San (Bosjesmannen) gebruikt als pijlenkokers. De Reuzenspeeltuin is een verzameling grote granieten rotsblokken die op een kunstige manier zijn opgestapeld. Alsof reuzen ermee geknikkerd hebben. De volgende dag heeft u uitgebreid de tijd om de Fish River Canyon te verkennen. Deze kloof is miljoenen jaren geleden uitgeslepen door de Visrivier. Tegenwoordig is de Visrivier nog maar een fractie van wat het eens geweest is en aan het einde van de droge winter is de rivier gereduceerd tot een vrijwel opgedroogd stroompje op de bodem van de kloof. De kloof is 160 kilometer lang, 27 kilometer breed en heeft een diepte tot wel 550 meter. De Fish River Canyon wordt beschouwd als de op één na grootste kloof ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Miljoenen jaren geologische geschiedenis tekenen zich in de aardlagen van de kloof af en zijn goed te zien.

thumbnail

Dag 7

Langs de Fish River Canyon rijdt u in zuidelijke richting naar Aussenkehr. Onderweg passeert u Ai-Ais, bekend om de warmwaterbronnen. Uw volgende camping ligt hier aan de oevers van de Oranjerivier, de langste rivier van Zuid-Afrika die de zuidelijke grens vormt van Namibië. Een groene ‘oase’ tussen de Kalahari en de Namib. ’s Middags kunt u hier kanovaren op de rivier of een bezoek brengen aan de naastgelegen wijngaard.

thumbnail

Dag 8 – 9

Via Rosh Pinah rijdt u vandaag naar Aus, waar u de komende twee nachten verblijft in een groot privénatuurreservaat in de uitlopers van de Namib woestijn. Dit is het gebied waar wilde paarden leven. Ga ’s middags mee op een rondrit door het reservaat en een zoektocht naar de paarden. De volgende dag kunt u een bezoek brengen aan Kolmanskop. Kolmanskop was zeer welvarend in 1908 toen hier de eerste diamanten werden ontdekt. Toen in de 1e helft van de 20e eeuw de diamantindustrie inzakte trokken de bewoners weg waarna Kolmanskop langzaam werd opgeslokt door het zand van de Namib. Tegenwoordig is Kolmanskop een spookstadje en een bijzonder décor voor de mooiste foto’s. Rijd daarna door naar Lüderitz aan de kust. In Lüderitz komen de Duitse koloniale invloeden duidelijk naar voren in het straatbeeld. In het museum kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van het stadje. Neemt u ook een kijkje bij het Diaz Cross, een replica van het stenen kruis dat in 1488 door de Portugese zeevaarder Bartholomeus Diaz is geplant. Kies een leuk restaurant uit voor de lunch en keer daarna terug naar Aus.

thumbnail

Dag 10 – 11

Een lange rit langs de rand van het Namib Naukluft Park brengt u naar uw camping bij de ingang van het park. Het Namib Naukluft Park staat bekend om de hoge zandduinen van Sossusvlei en de bijna surrealistische Deadvlei. Bij het licht van een opkomende zon of juist in het ‘golden hour’ voor zonsondergang, zijn de duinen op hun mooist. Klim naar de top van een duin voor een adembenemend uitzicht. De volgende dag heeft u alle tijd om de duinen te bezoeken. Ook kunt u een wandeling maken door de Sesriem Canyon die vlakbij de ingang van het park is gelegen. Mocht u de dag willen beginnen met een ballonvaart boven Sossusvlei, laat u het ons dan weten, dan zorgen wij voor de benodigde reservering. De serene rust en het uitzicht zullen een onuitwisbare indruk bij u achterlaten!

thumbnail

Dag 12 – 13

Vandaag gaat u op weg naar Swakopmund, de strandstad aan de Atlantische Oceaan. Langs de rand van het Namib Naukluft Park rijdt u naar Solitaire, waar u een stop kunt maken om te tanken, een kopje koffie (met appeltaart!) te nuttigen in Café Van der Lee en wat lekkers te kopen voor onderweg in Moose’s Bakery. Swakopmund is na Windhoek de grootste stad van het land en beschikt over tal van winkels en restaurants. Vanuit Swakopmund worden veel verschillende excursies en activiteiten aangeboden, zoals sand boarden of quad biken in de duinen, een rondvlucht boven de Skeleton Coast, een bezoek aan het township Mondesa of een Living Desert Tour, waarbij de nadruk ligt op alles wat leeft in de woestijn. De volgende ochtend kunt u eventueel een boottocht maken op de lagune van Walvis Bay. Terwijl verse oesters en een glas ‘bubbels’ worden geserveerd, kunt u zeehonden, pelikanen, jakhalzen, dolfijnen en met een beetje geluk (in het winterseizoen) walvissen zien. In Swakopmund zult u zich dus zeker niet hoeven vervelen.

thumbnail

Dag 14

Halverwege de kust en Damaraland ligt het Erongo gebergte, overblijfsel van een vulkaan die 130 miljoen jaar geleden is uitgebarsten en een geliefd gebied voor wandelaars. Centrale plaats in dit gebied is Omaruru, waar u een kijkje kunt nemen in de diverse kunstgaleries, bij de chocoladefabriek of bij de Kristall Kellerei voor een wijnproeverij.

thumbnail

Dag 15

Uw volgende bestemming is Damaraland. Hier ligt de hoogste berg van Namibië, de Brandberg, die u onderweg passeert. Deze berg is tevens bekend vanwege de rotstekening White Lady. De bekendste rotstekeningen vindt u echter bij Twyfelfontein. Breng hier ’s middags met een gids een bezoek aan de meer dan 2.500 afbeeldingen die in de rotsen zijn gekerfd door de eerste bewoners van Namibië, de San. Niet voor niets pronkt Twyfelfontein op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Niet ver van Twyfelfontein vindt u de Orgelpijpen, een bijzondere rotswand waarin door erosie orgelpijpen zijn uitgeslepen. In de namiddag, als de zon haar gouden gloed op de rotswand werpt, is deze rotswand op z’n mooist.

thumbnail

Dag 16 – 17

En dan wacht u een heel nieuw avontuur. De komende dagen staan namelijk in het teken van safari’s in het grootste wildpark van Namibië, Etosha. Het park omringt een enorme zoutpan, Etosha Pan, die meer dan 100 miljoen jaar geleden gevormd is en zelfs waarneembaar is vanuit de ruimte. De pan is grotendeels opgedroogd, maar na de zomerregens vult de pan zich met een laagje water. En duizenden migrerende flamingo’s. De vele wilde dieren die in Etosha leven verzamelen zich bij de diverse aangelegde drinkplaatsen in het park. Neem de tijd om stil te staan bij zo’n drinkplaats en de dieren te observeren. Vanuit het niets verschijnen olifanten, leeuwen, giraffen, jakhalzen, oryx, springbokken, gnoes en nog vele andere dieren zoeken bij de waterplas om hun dorst te lessen. U rijdt het park binnen via de zuidelijke Andersson Gate. Even verderop ligt Okaukuejo, het hoofdkwartier van het park en uw verblijfplaats. Dit camp staat bekend om zijn verlichte drinkplaats, die regelmatig bezocht wordt door de dieren. Tot diep in de nacht kunt u bij de drinkplaats zitten om het wild te observeren. De volgende dag is het echter weer vroeg opstaan, want de meeste kans om dieren te zien is bij zonsopkomst en bij zonsondergang, als de dieren op zoek gaan naar voedsel. Koop in het camp een goede plattegrond van Etosha, zodat u niet zult verdwalen in het immense park.

thumbnail

Dag 18

Vandaag vertrekt u naar het Waterberg Plateau Park. Uit het vlakke landschap rijst ineens het 200 meter hoge zandstenen plateau voor u op, waarvan de rode kleur bij zonsondergang prachtig naar voren komt. Het 8000 hectare grote Waterberg Plateau Park is één van de gebieden met de meest diverse flora van zuidelijk Afrika (ca. 500 bloemen- en plantensoorten). Daarnaast treft u er enkele bedreigde diersoorten aan, zoals witte en zwarte neushoorns en sabelantilopen. Door de ontoegankelijkheid van het park voor de mens is dit park een veilige omgeving voor deze dieren. U kunt in het park niet met uw eigen auto rijden, maar er zijn wel diverse wandelroutes uitgezet en u kunt een begeleide rondrit met een terreinwagen van het camp reserveren. U verblijft in een privéreservaat aan de rand van het park.

thumbnail

Dag 19

Op uw gemak rijdt u in zuidelijke richting naar Okahandja. Op de bekende lokale markt kunt u vast nog wat leuke souvenirs kopen. Uw laatste overnachtingsadresje ligt ten oosten van Okahandja, in een heerlijke rustige omgeving. Laat alle indrukken van de reis nog even op u inwerken aan de rand van het zwembad en sluit de reis af met een heerlijk diner in de stijlvolle ambiance van uw accommodatie.

thumbnail

Dag 20

In de loop van de middag levert u uw huurauto in bij het depot in Windhoek, waarna u naar de luchthaven wordt gebracht waar u incheckt voor uw vlucht naar huis. Daarmee komt een einde aan een prachtige ontdekkingsreis door Namibië!

Inbegrepen

• Meet & Greet in uw 1e accommodatie
• Deluxe travel planner met routebeschrijvingen
• VIP card voor kortingen bij restaurants, winkels, excursiebedrijven, etc.
• 4 overnachtingen in vermelde accommodaties
• 15 overnachtingen op vermelde campings
• 4 x ontbijt
• Huurauto Toyota / Ford 4×4 double cab (of gelijkwaardig), inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico
• 1 daktent en kampeeruitrusting voor 2 personen
• Transfers van/naar het autodepot

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Windhoek-Amsterdam
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten/excursies
* Entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden
* Bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, contractkosten, GPS)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking/per € 10.000)