Indrukken van Namibië

Namibië is in meerdere opzichten een zeer gevarieerd land. Het laat zich in niets vergelijken met andere landen op het Afrikaanse continent. Tijdens deze reis zult u dat zeker ervaren en u zult vele verschillende indrukken opdoen.

Vanuit Windhoek reist u met de klok mee en bezoekt u oeroude natuurfenomenen, zoals de Fish River Canyon en de Namib woestijn, bekend vanwege de hoge zandduinen van Sossusvlei. Hier slaapt u zelfs een nacht onder de sterren! Met een tussenstop in de strandstad Swakopmund gaat de reis verder naar Damaraland, waar een grote collectie rotsgravures herinneren aan de eerste bewoners van Namibië, de San.

Het sluitstuk van deze reis is het grootste wildpark van Namibië, het Etosha National Park, waar u tijdens een safari op zoek gaat naar olifanten, neushoorns, leeuwen, oryx, zebra’s, wildebeesten en met een beetje geluk luipaarden.

Prijsindicatie voor 2023-2024, vanaf:
01/11/2022 – 30/06/2023 € 1.950,-
01/07/2023 – 31/10/2023 € 2.139,-
01/11/2023 – 30/06/2024 € 2.099,-
01/07/2024 – 31/10/2024 € 2.283,-

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die uw travel planner overhandigt en uw eventuele vragen graag beantwoordt. U haalt uw huurauto op bij het verhuurstation en rijdt naar uw guesthouse in Windhoek. De rest van de dag kunt u bijkomen van de reis of alvast de stad ontdekken. Duitse en Afrikaanse invloeden gaan hier hand in hand en er heerst een gezellige drukte in straatcafés en op lokale marktjes.

thumbnail

Dag 2

Na een heerlijk ontbijt verlaat u de stad en gaat u op weg naar de grootste zandmassa op aarde, de Kalahari woestijn. De oorspronkelijke bewoners van dit gebied, de Bosjesmannen, noemen de woestijn “Soul of the World”, een gepaste omschrijving van dit gebied! De aanblik van diep rode zandduinen, eindeloze grasvlaktes afgewisseld met acacia’s is indrukwekkend. Dit is het domein van dieren als oryx, springbokken en struisvogels. U kunt in de namiddag een begeleide rondrit maken door het natuurgebied om meer te weten te komen over de flora en fauna en te genieten van uw eerste ‘sundowner’.

thumbnail

Dag 3 – 4

U rijdt verder naar het zuiden van Namibië, waar de Fish River Canyon is gelegen. Deze kloof is miljoenen jaren geleden uitgeslepen door de Visrivier. Tegenwoordig is de Visrivier nog maar een fractie van wat het eens geweest is en aan het einde van de droge winter is de rivier gereduceerd tot een vrijwel opgedroogd stroompje op de bodem van de kloof. De kloof is 160 kilometer lang, 27 kilometer breed en heeft een diepte tot wel 550 meter. De Fish River Canyon wordt beschouwd als de op één na grootste kloof ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Vanaf de rand van de kloof heeft u een geweldig uitzicht, vooral bij zonsopkomst en zonsondergang. Miljoenen jaren geologische geschiedenis tekenen zich in de aardlagen van de kloof af.

thumbnail

Dag 5 – 6

Ten noordwesten van de Fish River Canyon ligt het dorpje Aus, in de uitlopers van de Namibwoestijn. Deze dorre vlakte verandert na de winterse regentijd in een waar bloementapijt met prachtige kleuren. Dit is ook het gebied van de wereldberoemde wilde paarden van de Namib, die u eventueel ’s middags tijdens een begeleide excursie kunt opzoeken. De volgende dag kunt u een bezoek brengen aan Lüderitz, de havenplaats aan de Atlantische Oceaan. Onderweg kunt u een stop maken in Kolmanskop, nu een spookstadje, maar zeer welvarend in 1908 toen hier de eerste diamanten werden ontdekt. Toen in de 1e helft van de 20e eeuw de diamantindustrie inzakte trokken de bewoners weg waarna Kolmanskop langzaam werd opgeslokt door het zand van de Namib. In Lüderitz komen de Duitse koloniale invloeden duidelijk naar voren in het straatbeeld. In het museum kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van het stadje. Neemt u ook een kijkje bij het Diaz Cross, een replica van het stenen kruis dat in 1488 door de Portugese zeevaarder Bartholomeus Diaz is geplant.

thumbnail

Dag 7

Een lange rit langs de rand van het Namib Naukluft Park brengt u vandaag naar uw volgende lodge. De komende dagen staat een nadere kennismaking met de Namib woestijn op het programma, met als letterlijk hoogtepunt de indrukwekkende zandduinen van Sossusvlei. Deze kunt u de volgende ochtend vroeg bezoeken, als de zon haar eerste stralen op de duinen werpt en een prachtig kleurenpallet creëert.

thumbnail

Dag 8

Sta vandaag vroeg op, want het is nog een klein uurtje rijden naar de ingang van het Namib Naukluft Park, waar de beroemde duinen van Sossusvlei gelegen zijn. U kunt er ook voor kiezen om in uw lodge een begeleide excursie naar Sossusvlei te boeken. Voor de laatste kilometers naar Sossusvlei is een 4×4 auto nodig, maar er rijden speciale shuttlebusjes (tegen betaling). Als u fit genoeg bent kunt u naar de top klimmen en genieten van het uitzicht. Neem ook een kijkje bij Deadvlei, een drooggevallen zoutpan waar de gebroken witte aardkorst en de fossiele bomen mooi contrasteren met de rode duinen en de blauwe lucht en een bijna surrealistisch beeld opleveren. Op de terugweg naar de uitgang van het park kunt u nog een bezoek brengen aan de Sesriem Canyon, een 18 miljoen jaar oude kloof die gevormd is door de Tsauchab rivier en waarin u (in de droge wintermaanden) een wandeling kunt maken. U verblijft vannacht in een satelliet-camp op een paar kilometer van de hoofd lodge.

thumbnail

Dag 9 – 10

Vandaag gaat u op weg naar Swakopmund, de strandstad aan de Atlantische Oceaan. Ook hier vindt u nog invloeden terug uit de Duits-koloniale tijd. Swakopmund is de ‘adventure capital’ van Namibië. Een keur aan activiteiten en excursies wordt hier namelijk aangeboden. Wat dacht u van een quad bike tour, parasailing, parachute springen of sandboarding? Maar ook een rondvlucht boven de Skeleton Coast, een bezoek aan het township Mondesa of een ‘Living Desert Tour’ behoren tot de mogelijkheden. De volgende ochtend hebben wij voor u alvast een boottocht op de lagune van Walvis Bay gereserveerd. Terwijl verse oesters en een glas ‘bubbels’ worden geserveerd, kunt u zeehonden, pelikanen, jakhalzen, dolfijnen en met een beetje geluk (in het winterseizoen) walvissen zien.

thumbnail

Dag 11 – 12

Uw volgende bestemming ligt ten noordoosten van Swakopmund. Onderweg kunt u eventueel een kleine omweg maken en een kort bezoek brengen aan de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Vanaf Hentiesbaai verlaat u de kust en rijdt u het binnenland in. U passeert even later de hoogste berg van Namibië, de Brandberg. Deze berg herinnert aan het vulkanische tijdperk van miljoenen jaren geleden. Ga de volgende ochtend vroeg op pad om de wereldberoemde rotsgravures van Twyfelfontein te bezichtigen. Minstens 2.500 afbeeldingen van mensen en dieren zijn lang geleden door de eerste bewoners van Namibië in de rotsen gekerfd en inmiddels uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Niet ver van Twyfelfontein vindt u de Orgelpijpen, een bijzondere rotswand waarin door erosie orgelpijpen zijn uitgeslepen. Een bijzondere aanblik. Op de terugweg naar uw lodge kunt u tot slot nog een bezoekje brengen aan het Versteende Woud, waar een grote hoeveelheid miljoenen jaren oude fossiele boomstronken te vinden is, alsmede een groot aantal welwitschia planten.

thumbnail

Dag 13 – 14

U eindigt de reis met een bezoek aan het Etosha National Park, het grootste wildpark van Namibië. Het park omringt een enorme zoutpan, Etosha Pan, die meer dan 100 miljoen jaar geleden gevormd is en zelfs waarneembaar is vanuit de ruimte. De pan is grotendeels opgedroogd, maar na de zomerregens vult de pan zich met een laagje water. En duizenden migrerende flamingo’s. Bij de diverse drinkplaatsen komen grote groepen vogels en zoogdieren samen; u treft er cheeta’s, impala’s en de Damara dik-dik, de kleinste antilope in Namibië. Ook verzamelen vier ‘leden’ van de Big Five zich bij de drinkplaatsen: olifant, leeuw, luipaard en neushoorn. De buffel zult u in het park niet aantreffen. Het park is geopend tussen zonsopkomst en zonsondergang. Uw lodge ligt een paar kilometer buiten het park. Geniet nog even na van alle indrukken met een koud Namibisch biertje of een glas wijn bij het kampvuur, terwijl traditionele muziek de avond opluistert.

thumbnail

Dag 15

De reis zit er zo goed als op. U rijdt terug naar Windhoek. Als de tijd het toelaat kunt u in Okahandja nog een kort bezoek brengen aan de lokale markt en de laatste souvenirs kopen.

U levert uw huurauto in op de luchthaven Hosea Kutako.
Vervolgens checkt u in voor uw vlucht naar huis.

Inbegrepen

* Meet & Greet bij aankomst
* Deluxe travel planner met routebeschrijvingen
* VIP card voor kortingen bij restaurants, winkels, excursiebedrijven, etc.
* 14 overnachtingen in vermelde accommodaties
* 14 x ontbijt
* Huurauto Renault Duster (of gelijkwaardig), inclusief ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico
* Boottocht op de lagune van Walvis Bay

Uitgesloten

* Intercontinentale vluchten Amsterdam-Windhoek-Amsterdam
* Overige maaltijden en drankjes
* Optionele activiteiten/excursies
* Entreegelden nationale parken en overige bezienswaardigheden
* Bijkomende kosten autohuur (bijv. brandstof, toeslag 2e chauffeur, GPS)
* Reis- en annuleringsverzekering (verplicht!)
* Fooien
* Uitgaven van persoonlijke aard
* Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
* Bijdrage Garantiefonds GGTO (€ 15 per boeking)