Familiereis Oeganda inclusief Kidepo Valley National Park

Deze reis neemt u mee naar de meest bijzondere plekken van Oeganda, de Parel van Afrika. Natuurlijk staan de gorilla’s en chimpansees op het programma, maar ook een overnachting bij de Karamojong stam. Ontmoet het Batwa pygmee volk, waar de mannen niet groter worden dan 1.50 m en maak een boottocht over de mystieke kratermeren. Dit is Afrika op haar best, met indrukwekkende regenwouden, uiterst vriendelijke bevolking en zoveel wilde dieren, dat u soms niet meer weet, waar u moet kijken.
Groepen leeuwen en andere wilde dieren van de Big Five ziet u in de verschillende parken. Zoals in Ishasha, in het zuiden van het Queen Elizabeth National Park, waar de koning der dieren een middagdutje doet in de acacia bomen. Of op de savanne van Kidepo Valley National Park, met groepen struisvogels en warmwaterbronnen. Dit gebied was jarenlang afgesloten van de buitenwereld.
In Oeganda is de natuur op veel plaatsen nog net zo als 18.000 jaar geleden toen de ijstijd over het continent trok. Hier komen vogels voor die je nergens anders ter wereld zult aantreffen en vliegen honderden soorten kleurige vlinders door het regenwoud.
Ontdek de geheimen van Oeganda tijdens deze veelzijdige trip door de Parel van Afrika.

Bekijk hier de virtuele versie van deze reis met extra informatie over de activiteiten.

Deze reis kan in nauw overleg met u, volledig op maat gemaakt worden.
Maatwerk is onze specialiteit, vraag naar de mogelijkheden!

Landarrangement
i.v.m. sterk fluctuerende USD koers is de prijs van de rondreis op aanvraag.

permits
Gorilla permit USD700 p.p.
Chimp permit USD200 p.p.

thumbnail

Dag 1

 

Na aankomst van uw vlucht wordt u hartelijk verwelkomd door onze professionele gids op de internationale luchthaven van Entebbe. Na een korte transfer naar je hotel zal de gids kort uitleg geven over het reisprogramma.

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt vertrekken voor een rit van ongeveer 2 uur naar de oostkant van Oeganda naar het plaatsje Jinja, “Adventure city of East Africa”. Onderweg maken we een tussenstop in Mabira Forest voor ziplinen in het bos voordat we verder reizen  naar Jinja. We bezoeken de Oorsprong van de rivier de Nijl, per boot gaan we het Victoria meer op en varen naar het punt waar de Nijl onstaat. Hierna vervolgen we onze weg naar het guesthouse.

thumbnail

Dag 3

OPTIONELE ACTIVITEITEN
Raften over de rivier, dit kan voor een hele, of een halve dag.
Er is geen ervaring met waterraften nodig, maar je moet wel zelfverzekerd en redelijk fit zijn. Je hebt gemakkelijke kleding nodig, shorts, t-shirt en zonnebrandcrème.  Na het raften volgt de lunch en vervolgens een rondleiding door de stad Jinja, hierna rijden we terug naar het guesthouse.
voordat je terugrijdt naar je lodge. Paardrijden + quadrijden In de ochtend ga je paardrijden, wat 2 uur duurt rond de lokale dorpen en ook rond de Nijl. Paardrijden en Quad bike: deze tour biedt u een fantastische manier om de oevers van de Nijl te verkennen, een traditioneel Oegandees dorp te bekijken en het prachtige panorama te bekijken vanaf de heuvels met uitzicht op de vallei van de Nijl.
Na de lunch rijd je naar het startpunt van het quad bike rijden begint, met de quad rijdt u naar de andere kant van het drop. Hierna gaat u terug naar de lodge voor diner en overnachting.
Mountainbiken door lokale dorpen, langs de Bron van de Nijl en door het Mabira-bos.
Kajakken op de Nijl.
Overnachting in Source of the Smile Guest House.
Houd er rekening mee dat de Jinja-activiteiten optioneel zijn en u ter plekke voor deze activiteiten dient te betalen.

thumbnail

Dag 4

We verlaten  Jinja en rijden met een tussenstop in Mbale naar de Sipi watervallen.  Mbale is een charmant stadje aan de voet van de berg Elgon. Het gebied rondom Mbale staat bekend om haar culturele rituelen, bijvoorbeeld besnijdenis (voor mannen) die tweejaarlijks voorkomt tijdens schrikkeljaren. Hierna vervolgen we onze weg naar  Sipi Village dat zich in de bergen bevindt, tussen de watervallen. Nadat u heeft ingecheckt bij de Lodge, gaan we  wandelen naar de mooie Sipi Falls, een reeks van drie watervallen.
Opmerking: de stroom water van de Sipi Falls is in het natte seizoen groter dan in het droge seizoen.

thumbnail

Dag 5 – 6

Vandaag reizen we door naar het plaatsje Moroto, het noordoosten van het land. Moroto is de thuisbasis van de Karamajong, een unieke, stam die qua uiterlijk vergelijkingen vertonen met de lange slanka Masai in Kenia. De Karamojong hebben altijd een teruggetrokken leven geleid. We beklimmen Moroto Mountain,  een oude vulkaan die oprijst uit het semi-droge Karamoja gebied. Mt Moroto is de hoogste berg in deze regio en verschillende toppen die een avontuur zijn om te beklimmen. U brengt tijd door de Karamajong bevolking en neemt deel aan traditionele rituelen en dagelijkse activiteiten zoals het bereiden van basisvoedsel, oogsten, het rijgen van kralen, leren, dansen, koeien melken, schieten met pijl en boog en vriendschappelijk  worstelen. Vanavond overnacht u in het Kara Tunga Guest House, morgen slaapt u in een huisje tussen de stamleden van de Karamoja bevolking.

thumbnail

Dag 7

Vandaag reizen we verder naar het Noorden (4 uur), naar één van de meest ongerepte wildparken van Oeganda, Kidepo Valley National Park. Dit park verrast u met haar uitgestrekte ruige savannes, een prachtige landschap dat wordt gedomineerd door de 2750m hoge berg Morungole en wordt doorkruist door de rivieren Kidepo en Narus. We maken een game drive door het park en gaan op zoek naar de struisvogels (de grootste concentratie van Oeganda) en bezoeken  de warmwaterbronnen.

thumbnail

Dag 8

We beginnen de dag met een sensationele game drive door Kidepo Valley National Park waar u een verscheidenheid aan dieren kunt spotten, waaronder de boomklimmende leeuwen, cheeta’s, luipaarden, struisvogels,  giraffen, zebra’s, buffels, olifanten en meer. Kidepo Valley National Park is ook één van de beste habitats voor vogels en biedt  de kans om grote ​​verscheidenheid aan vogelsoorten te spotten. Na de een heerlijke lunch in de lodge is een cultuurwandeling onvermijdelijk door het dorp van de Karamanjong van Kabong.

thumbnail

Dag 9

Na een vroege game drive reizen we door naar Murchison Falls National Park, de noordelijke regio.  Onderweg passeren we het plaatsje Kitgum en verschillende unieke landschappen. Murchison Falls National Park is het grootste nationale park van Oeganda.

thumbnail

Dag 10

Om 6.15 uur ontbijten we snel voordat we het park in gaan voor een ochtend game drive. De ochtenduren zijn relatief nog koel en dit is de tijd dat de meeste dieren actief zijn, zijn de temperaturen koel en is de zon is nog niet op. We vertrekken dan ook voor onze game drive om 6.30 uur en rijden richting de  noordelijke oever van de Nijl, dit gebied kent de grootste concentratie wilde dieren. Tijdens de game drive nemen we verschillende routes/tracks, zoals de Victoria track, Queens track, Pakuba Track en Albert track en gaan op zoek naar de wilde dieren.  Vanwege verschillende soorten vegetatie, variërend van Savannah-bos, Savannah-grasland en de bossen die het Murchison Falls National Park bedekken, zijn er verschillende habitats waar totaal 76 soorten zoogdieren en ongeveer 450 vogelsoorten leven. U krijgt de kans om de verschillende dieren in het wild te spotten, zoals Rothschild’s giraf, leeuwen, olifanten, kaapse buffels, waterbokken, hartbeesten, bosbokken, als u geluk heeft, het luipaard. De gamedrive in het park duurt tussen de 4 en 5 uur voordat we teruggaan naar de Lodge voor de lunch. Na een smakelijke lunch maken we om 14.00 uur een boottocht over de Nijl, die eindigt bij de basis van de Murchison’s watervallen. De boot stopt op slechts tientallen meters van de ‘Devil’s Cauldron’ , dit is de slechts  8 meter brede trechter waar de Nijl door heen wordt geperst alvorens zich in de diepte te storten.
De boottocht duurt 3 uur, het begint om 14.30 uur en eindigt om 17.30 uur. Tijdens de bootcruise zie je de nijlpaarden, krokodillen en over het traject van 17 km zie je waterbokken, olifanten en Oeganda Kob (een endemische antilope soort). Ook zullen we vele vogelsoorten zien zoals, zoals de Goliath reiger, de Egyptische gans, pelikaan, bijeneter, ijsvogel, neushoornvogel, aalscholver en nog veel meer. Je stapt uit de boot en wandelt vervolgens naar de Top of the Falls waar je chauffeur op je wacht om terug te rijden naar je lodge.

thumbnail

Dag 11

We verlaten het nationale park via de  Bugungu Gate en passeren Lake Albert, het zevende grootste meer uit de reeks African Great Lakes en rijden naar het vissersdorp Butiaba. Butiaba Fishing Village vormde  ooit een haven naar Congo, maar vanwege de onveiligheid in Congo werd het veranderd in een vissersdorp en het is een van de grootste nederzettingen aan de oever van Lake Albert. We maken een wandeling door het dorp en de lokale gemeenschap, u krijgt de kans om de verschillende activiteiten van de lokale bevolking te zien van dicht bij te bekijken, zoals het boeten van de vissers netten. Op de heldere dag kunt u ook de blauwe bergen in Congo bekijken.

thumbnail

Dag 12

Om 8.00 uur vertrekken we naar het Kibale Forest, het leefgebied van de chimpansees. We arriveren rond lunch tijd in de lodge. De gids geeft een briefing over de chimpansee trekking die de volgende dag op het programma staat.

thumbnail

Dag 13

Vandaag staan de trekking naar de Chimps en een wandeling door Bigodi bos op het programma.
Vertrek vroeg in de ochtend. De trekking start vanuit Kanyanchu River Camp. Je volgt verschillende paden in het bos tot je bij de chimpansees komt. Dit kan 1 – 3 uur duren tot je bij de chimpansees bent, elke groep kan 1 uur bij de chimpansees door brengen.  U heeft ruim de gelegenheid om deze primaten te zien, maar ook de rode colobus aap, de blauw rode staart aap, de grijswangen mangabey en andere mangoesten. De gids geeft u gedetailleerde informatie over de primaten, bossen, flora en fauna. Na de lunch genieten we van een Bigodi moeraswandeling welke geleid wordt door de lokale gemeenschap. U zult genieten van de mooie natuur en de vele vogels.

thumbnail

Dag 14

Na ongeveer 3 uur rijden, langs enkele van  de vulkanische kratermeren die 10.000 jaar geleden zijn gevormd, komen we aan in het Queen Elizabeth National Park, een open savannepark en het tweede grootste nationale park in Oeganda met uitzicht op de mystieke Rwenzori Mountains.  We bezoeken Katwe Salt Community Lake, waar je de gelegenheid hebt om met de lokale bevolking te communiceren en te zien hoe ze het zout winnen uit Lake Katwe. Vervolgens rijden we naar onze lodge voor het diner en overnachting.

thumbnail

Dag 15

Om 6.30 uur vertrekken we met gids en gaan op zoek naar de  leeuwen in dit deel van het nationaal park. Als we de leeuwen vinden, hebben we een uur om ze te bekijken en te fotograferen alvorens we verder gaan met onze game drive. Hierna rijden we de volgende tracks, zoals Janet track, Kaguta Track hoewel Kasenyi naar de North Kazinga Plains waar je een uitstekende gelegenheid hebt om leeuwen, luipaarden, reuze zwijnen, Kaapse buffel, olifanten, waterbokken, Oeganda Kob, topi en verschillende vogelsoorten te zien met hulp van de gids. Na een game drive van 3 – 4 uur is het tijd voor de lunch.  Om 14.00 uur vertrekt onze unieke boottocht van 2 uur over het Kazinga-kanaal naar Lake Edward, onderweg ervaart u vele mooie fotomomenten, bij het zien van de nijlpaarden, krokodillen, grote aantallen vogels, waaronder de  pelikaan, verschillende soorten ooievaars ( goliath, maraboe, witte,- en sabel ooievaar).  Er zijn drie boten (7 zitplaatsen die privé kunnen worden gehuurd en op elk moment, 14 zitplaatsen en 40 zitplaatsen) bezetting is afhankelijk van het aantal beschikbare personen voor de activiteit. Deze mooie bootcruise eindigt om 16.00 uur, hierna gaat u terug naar de lodge.

thumbnail

Dag 16

Na het ontbijt rijden we naar de zuidelijke sector van het nationale park, Ishasha, dat bekend staat om de boomklimmende leeuwen. Tijdens een middag game drive heb je de kans  om niet alleen de boomklimmende leeuwen te zien, maar ook andere wilde dieren.

thumbnail

Dag 17

Na het ontbijt maken we een game drive in dit gebied alvorens we vertrekken richting  Bwindi Impenetrable (ondoordringbare) Forest.  We rijden door een       groen landschap en passeren de traditionele huizen en genieten van panoramisch uitzichten. In de middag komen we aan in Bwindi National Park, de thuisbasis van de bedreigde berggorilla’s.

thumbnail

Dag 18

Vanmorgen zul je heel vroeg wakker moeten worden om je klaar te maken voor Gorilla trekking, één van de meest opwindende avonturen in het dierenrijk. Op dit moment zijn er nog 650 berggorilla’s over! De wandeling naar de gorilla’s door het ondoordringbare bos kan verschillen van 1 uur tot meerdere uren. ’s Morgens vroeg zijn de “trackers” al op pad gegaan om de gorilla families te lokaliseren. Bij vertrek is het dus al redelijk bekend hoe lang de tocht naar de gorilla’s zal duren. De beloning is dan ook groot als je de gorilla’s tegenkomt. We mogen één uur bij de familie blijven en zien we ze eten, spelen met de kleintjes, rusten en zich gedragen als mensen. Een unieke en inspirerende ervaring die je niet mag missen! De Gorilla is een verlegen en vredig dier en het is een onvergetelijke ervaring om ze te bekijken en te fotograferen en te genieten van de dagelijkse routine van deze primaten, die zoveel weg hebben van de gedragingen  van de de mens. Tijdens de trekking wordt er door de gidsen veel uitgelegd over de flora en fauna  van het gebied en de levensstijl van de Gorilla’s.

thumbnail

Dag 19

Na het ontbijt heeft u een transfer van 2 uur naar Lake Bunyonyi, het op één na diepste meer in Afrika, dat omgeven wordt door 29 eilanden, die samen met de omgeving een onvergetelijk plaatje bieden, voor de mooiste foto’s. In houten boot van de lokale bevolking, maakt u een tocht naar één van de eilanden.  de eilanden. Hierna rijden  we door naar onze lodge.

thumbnail

Dag 20

Met een tussenstop op de evenaar voor lunch en mooie fotomomenten, rijden we terug naar  Kampala. Als u op een vrijdag, zaterdag of zondag in Kampala bent, kunt u genieten van een culturele avondvoorstelling in het Ndere Centre . Verschillende jonge artiesten, met elk een geheel eigen culturele achtergrond, laten u genieten van een een voorstelling met met traditionele dansen uit Oeganda en enkele buurlanden.

thumbnail

Dag 21

Vandaag is er de tijd om souveniers te kopen in de stad, de gids kent een paar mooie plekken hiervoor. Hierna vertrekt uw transfer naar de luchthaven voor vertrek van uw vlucht laat in de avond.
Goeie reis!

Inclusief

 

 • transport over in minibus of safari jeep
 • Brandstof voor de hele safari
 • Engels sprekende gids / chauffeur
 • Karamajong Cultuurbezoek in Moroto
 • Sipi Falls Natuurwandeling
 • Kidepo Valley National Park Game drives
 • Game drives in Murchison Falls
 • Wandeling met gids naar de top van de watervallen
 • Bootcruise in Murchison Falls National Park
 • Veerboot oversteek Bigodi Swamp Community Walk
 • toegangsprijzen voor alle nationale parken
 • Lion Tracking in Queen Elizabeth National Park
 • Bootcruise in het Queen Elizabeth National Park
 • Lake Katwe zoutwinning bezoek
 • Game drives in Ishasha
 • Boottocht op Lake Bunyonyi
 • Accommodatie volgens routebeschrijving
 • Lunch en water onderweg
 • toeristenbelasting

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten **
 • persoonlijke uitgaven
 • wasserijkosten
 • Optionele activiteiten zoals in Jinja
 • telefoon/internetkosten
 • Visum USD50 p.p.
 • ** wij hebben contracten met KLM/KQ/TK/SN