De Smaak van de Karoo

Tijdens deze autorondreis door de ongerepte Karoo, zullen de natuur, de gastvrijheid van de bevolking en de smaakvolle lokale gerechten u verrassen. U zult gegrepen worden door de schoonheid en de rust, van de uitgestrekte en ruige Karoo.

In de Karoo klopt het boerenhart van Zuid-Afrika, eindeloze akkers, windmolens, boerderijen, schapen en schilderachtige dorpjes. Tijdens de Grote Trek, die begon in Kaapstad, streken vele boeren hier neer om op het vruchtbare land, een nieuw bestaan op te bouwen. De Karoo is nog niet aangetast door het jachtige leven van de grote stad, hier heeft de tijd stil gestaan.

Hoogtepunten welke zijn opgenomen in het pakket:
* safari in Addo Elephant Park
* Xhosa kookworkshop
* op pad met lokale vogelspotter
* demonstratie master class cooking met eetbare bloemen/planten
* bezoek Valley of Desolation
* township tour
* kennismaking met de cheeta
* fossielentour
* te voet door Graaff Reinet inclusief proeverijen (5 uur)

Bekijk deze reis hier als virtuele tour en leer meer over de activiteiten onderweg.
Dit programma ontvangt elke reiziger, op maat gemaakt, als app op de smartphone.
Zo zorgen wij ervoor dat u niets mist onderweg!

prijsindicatie:
01/11/2020 – 30/04/2021 € 2395
01/05/2021 – 30/09/2021 € 2245
01/10/2021 – 31/10/2021 € 2335
01/11/2021 – 30/04/2022 € 2495

prijzen zijn per persoon, bij overlappende seizoenen is de prijs op aanvraag

Op zoek naar onze reistips over Zuid-Afrika?
Onze Zuid-Afrika specialist deelt hier uitgebreide tips en informatie over Zuid-Afrika.

thumbnail

Dag 1

Uw reis begint in Port Elizabeth, waar u de huurauto op haalt op de luchthaven. Het is slechts anderhalf uur rijden naar Schotia Game Reserve een wildreservaat dat grenst aan het beroemde Addo Elephant park. Maak een stop bij Nananga Farm Stal en geniet van de beste “venison pie” (wild ragout in bladerdeeg) uit de omgeving. U vindt Nananga 50 km na Port Elizabeth op het kruispunt van de N2, de N10 en de R72. In de winkel kunt u naast heerlijke huisgemaakte jam en pasteitjes, ook typische Zuid-Afrikaans souveniers kopen.

Nadat u bent ingecheckt bij Schotia Safari Lodge, vertrekt u in een open 4×4 met gids, voor een game drive en gaat op zoek naar de Big 5. Naast leeuwen, vindt u er buffels, zebra’s, krokodillen, jakhalzen, nijlpaarden, giraffen, struisvogels en vele antilopen soorten. Bij terugkomst staat er een heerlijk diner voor u klaar. U overnacht in een luxe safaritent onder de Afrikaanse sterrenhemel.

thumbnail

Dag 2

Na het ontbijt vertrekt u met gids naar het Addo Elephant Park. Vandaag de dag leven hier meer dan 600 olifanten, maar ook de andere dieren van de Big Five (Buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) leven in dit park. Na de lunch (inclusief) rijdt u terug naar Schotia Game Reserve voor een 2e safari door het eigen reservaat en aansluitend diner bij de open vuurplaats (weersafhankelijk).

thumbnail

Dag 3

Na een laatste ochtend game drive en een stevig ontbijt rijdt u naar het plaatsje Somerset Oost. In de middag leert u bij de dam op het terrein van uw gastheer de kneepjes van Fly Fishing een populaire hengelsport in Zuid-Afrika. Het is mogelijk om te zwemmen bij dam, of het water op te gaan met een kano. Op het terrein van Glen Avon is verder een zwembad en een tennisbaan.

 

thumbnail

Dag 4

Op het landgoed van Glen Avon zijn maar liefst 260 vogelsoorten te spotten. In de ochtend trekt u erop uit met een lokale vogelspotter om deze vogels van dichterbij te bekijken. Net buiten het plaatsje Bedford liggen de tuinen van Kim. Deze boerderijtuinen produceren eetbare, aromatische en medicinale planten welke op een volstrekt milieuvriendelijk manier worden geteeld. Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke manieren om ongedierte te bestrijden. Kim is expert op het gebied van oer-vegetatie, verplaatsen van zeldzame planten en struiken, uitroeien van vegetatie welke niet thuis horen in de omgeving. Zij weet alles over bodemherstel en het creëren van biodiversiteit. U geniet vandaag van een Masterclass Kookdemonstratie welke de basis vormt voor uw heerlijke lunch vergezelt van een goed glas wijn.

U overnacht in de gastenkamer op de boerderij van Lani & Louzel Lombard. Lani is een lokale TV beroemdheid zij was te zien bij My Kitchen Rules SA (Endemol productie).

thumbnail

Dag 5

In de ochtend geniet u van een kookdemonstratie van Lani Lombard. Hierna rijdt u naar het historische plaatsje Cradock en wordt u verwelkomd door een Xhosa dame die samen met u een traditionele Xhosa maaltijd gaat bereiden. Onderwijl vertelt zij verhalen over de Xhosa, de geschiedenis en de leefwijze van de deze bevolkingsgroep. Nelson Mandela was een Xhosa, zijn Xhosa naam is Rolihlahla Mandela. Zijn vader had een vooruitziende blik toen hij Nelson Mandela die naam gaf want Rolihlahla (spreek uit: Roli-sla-sla) betekent in Xhosa onrustzaaier. U overnacht in één van de pittoreske huisjes van Die Tuishuise

optioneel: bezoek aan het Mountain Zebra National Park.

2 persoons huisje

thumbnail

Dag 6

Na het ontbijt is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een optionele Township tour in Cradock onder begeleiding van bewoner Amos inclusief een bezoek aan het Cradock 4 Memorial (ZAR300 p.p.).

Mocht u liever willen relaxen vandaag kunt u op tijd vertrekken naar het plaatsje Nieu Bethesda. Na een bezoek aan de Owl House, kunst galeries, een lokale bierbrouwerij of zuivelboerderij, kunt u genieten van een typische Potjiekos- lunch. Dit is een stoofpotje, een potjie (spreek uit; poikie) met kost. Hierna checkt u in bij Ganora Guest Farm en geniet van de rust en prachtige omgeving van deze boerderij. Diner aan de lange gastentafel van eigenaresse Esther is inclusief.

kingsize room half pension

thumbnail

Dag 7

Ganora is een schapenboerderij met prachtige gerestaureerde gastenverblijven, gelegen in een gebied vol fossielen, waarvan sommige wel 280 miljoen jaar oud zijn. Tijdens een tour neemt Peet u mee terug in de tijd, vertelt u over de oorsprong van de fossielen die allemaal op zijn landgoed zijn gevonden. Studenten van over de hele wereld reizen af naar Ganora om de tentoonstelling van Peet met uiterst zeldzame fossielen, te bekijken. In de middag gaat u op pad met Pansie. Pansie is een Bushman, een oorspronkelijke bewoner van dit gebied. Het laat u de eeuwenoude rotstekeningen op het terrein zien een leert u meer over de medicinale krachten van de planten en bloemen op het terrein.

kingsize room half pension

thumbnail

Dag 8

Op uw gemak rijdt u via Nieu Bethesda naar het pittoreske plaatsje Graaff Reinet. Graaff Reinet gesticht in 1786, wordt ook wel de juweel van de Karoo genoemd. Het is de op drie na, oudste stad van Zuid-Afrika. Dit schilderachtige historische plaatsje , heeft meer dan 200 nationale monumenten. Het merendeel daarvan bestaat uit particuliere woonhuizen, waarvan de meeste prachtig zijn gerestaureerd. Zoals het Soukwe Huis, het woonhuis van Robert Sobukwe, de oprichter van het Pan African Congress (PAC). Zijn voormalige huis in Sobukwe Straat in de Kleurling Township Umasizakhe is een nationaal monument. Lees meer over Graaff Reinet.

Rond 16:00 uur wordt u opgehaald bij uw guesthouse en rijdt u via het Camdeboo National Park naar de top van de 120 meter hoge, grillige formatie van Dolerieten. Genietend van uw “Sundowner” (alcoholisch drankje als de zon ondergaat) ziet u de zon langzaam onder gaan. In de diepte glijdt de schaduw langzaam over Graaff Reinet. In volledige stilte, kunt u oneindig ver kijken over de uitgestrekte vlakten van de Karoo. Dit gebied kreeg niet voor niets de naam “Valley of Desolation”. Diner en overnachting in het prachtige, historische Drostdy hotel in Graaff Reinet.

standard room half pension

thumbnail

Dag 9

Vandaag geniet u van een zogenaamde Foodies on Foot tour. Gedurende een wandeling van 5 uur bezoekt u de voornaamste historische huizen van de Graaff Reinet. Onderweg stopt u maar liefst 5 keer bij restaurantjes voor een proeverij van lokale gerechten. De tour is inclusief lokale wijn en bier.

standard room half pension

thumbnail

Dag 10

Als kers op de taart overnacht u de laatste nacht in het prachtige Mount Camdeboo Private Game Reserve. Uw verblijf is inclusief een ontmoeting met de cheetas in het reservaat en een avond game drive en ochtend game drive. Bij helder weer kunt u na het diner genieten van de “Jewel Box of Africa” en het heelal van dichterbij bekijken door de telescoop van de lodge. Het reservaat heeft geen leeuwen, buffels of olifanten, wel cheeta’s, neushoorns, giraffen, de zeldzame bergzebra en een waslijst aan kleiner wild. bekijk

safari tent of kamer in manor house op basis volledig inclusief

 

thumbnail

Dag 11

Als het licht wordt vertrekt u voor uw ochtend game drive door het reservaat. Bij terugkomst staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar. Dan is het tijd om afscheid te nemen. U rijdt terug naar de luchthaven van Port Elizabeth waar u de huurauto inlevert.

NB: Het is mogelijk om Mount Camdeboo te vervangen door Kuzuko Lodge in het Addo Elephant National Park er geldt dan een korting van € 120,- p.p.p.n. op onderstaande prijs.

 

Inclusief

* 11 dagen autohuur compact Toyota Corolla handgeschakeld (of gelijkwaardig)
* supercover verzekering, volledig afgekocht eigen risico, contract kosten
* 10 overnachtingen volgens beschrijving
* 2 game drives Schotia Game Reserve, 1 game drive Addo NP, halve dag Fly Fishing
* wandeling 2 uur met vogelexpert, Kim’s Garden tour, Masterclass & Cooking demo
* Food demo Lani Lombard, Xhosa cooking course & Story telling, fossielen tour
* tour medicinale planten door bushman, Valley of Desolation Sundowner tour
* township tour Graaff Reinet, Foodies of Foot tour 5 uur 5 proeverijen, wijn & bier
* 2 game drives Mount Camdeboo, cheeta encounter, sterrenkijken (weersafhankelijk)

Exclusief

* vliegtickets
* lunch op dag 1, 7 en 8 (reken op € 5 – € 7 p.p. voor een lunch)
* benzine kosten € 1,- per liter
* reis,- en annuleringsverzekering (aangeraden!)
* persoonlijk uitgaven
* overnachting in Port Elizabeth +/- € 50,- p.p.p.n.
* verlenging/ uitbreiding
* gratis 3e overnachting in het Drosty hotel van 01/05/2018 – 31/08/2018