Avontuurlijke reis Zuid Madagascar en Ile St. Marie

Deze avontuurlijke reis neemt u mee langs de hoogtepunten van Zuid Madagascar.
Zo geniet u van Baobab Avenue, een eeuwenoude en beroemde plek om bij weg te dromen tijdens zonsondergang. Bj Ranohira verblijft u middenin de bergen van Isalo, dit gebied wordt wel de Grand Canyon van Madagascar genoemd en is ook vanuit de lucht wonderschoon. Berenty is een prachtig reservaat met onverstoord tropisch regenwoud en veel vogels, lemuren (de bekende ringstaartmaki’s en veel van hun familieleden) en kameleons.
Ile St. Marie is een droomeiland met fantastische stranden, nog niet ontdekt door de grote massa. U kijkt uit over het rustige water aan de westzijde waar walvissen hun jongen komen baren. Zin in activiteit: het tamelijk vlakke eiland is perfect op te fietsen, te wandelen over de mooie stranden, te snorkelen of misschien wel boottocht?  Alles kan.

Prijsindicatie 2022 van deze voorbeeldreis
bij 2 personen € 2995 per persoon op basis van een tweepersoonkamer
bij 4 personen (in één 4WD auto) € 2395 per persoon.
Prijzen voor andere aantallen reizigers, op aanvraag.

thumbnail

Dag 1

Bij aankomst op het internationale vliegveld staat uw chauffeur klaar voor de transfer naar uw eenvoudige maar comfortabele hotel.

thumbnail

Dag 2

Vandaag een rustige ochtend met een laat ontbijt na de vlucht. U reist door afwisselend landschap met dorpen en er is veel te fotograferen onderweg.

U ziet plaatsen waar zelfgemaakt speelgoed wordt aangeboden. Het is mooi gedetailleerd en prachtig geschilderd.

Bij aankomst is er nog tijd voor een bezoek aan de gezellige stad Antsirabé en/of een wandeling in de omgeving van het hotel. U verblijf in hotel Madalief of Couleur café.

thumbnail

Dag 3

Vandaag een gemiddelde dagreis door gevarieerd en bergachtig landschap.  Onderweg brengt u een bezoek aan de kunststad Ambositra en de reigerkolonie in Ambohimasoa. De rijtijd is circa 6 uur dus er is genoeg tijd voor fotostops. U ziet o.a. de karakteristieke lemen huisjes die, afhankelijk van de lokale grondstof, in kleur variëren van grijs en bruin naar geel en rood. U overnacht in het fraaie hotel bij Lac Blue. Bij aankomst is er nog tijd voor een mooie wandeling langs het meer en de theeplantages.

thumbnail

Dag 4

Vroeg vertrek, een paar uur rijden en dan een ochtendwandeling in park Anja. Fotogeniek berglandschap met veel dieren waaronder de bekende Ringstaartmaki. In de middag rijdt de chauffeur u naar Isalo. Verblijf in Hotel Isalo Ranch.

thumbnail

Dag 5

Verblijf in hotel Isalo Ranch. Wandeling in het berggebied van Isalo. De kloof is spectaculair en wordt wel de Grand Canyon van Madagascar genoemd. Het riviertje vormt diverse zwemplekjes en u kunt hier lunchen in de natuur. De namiddag en avond brengt u door in de lodge.  Het zwembad, het late licht en het restaurant strijden om uw aandacht.

thumbnail

Dag 6

Vroeg vertrek en op weg naar Tulear.
Onderweg maken we een wandeling in het woud van Zombitse.
Madagascar kent, naast de tropische regenwouden die vooral in de bergen liggen, ook droge bossen in de laagvlaktes. Het grootste deel hiervan is verdwenen, onder andere in de Franse tijd.

Zombitse is een uniek droogbos, een stuk dat nog bestaat. Er zijn veel diersoorten: sifaka’s, een ondersoort van sportive lemur, kameleons en veel vogels. Er lopen verschillende soorten Coua’s (lijken wel bosfazanten) waarvan Giant Coua de meeste bijzondere is.

Vogelliefhebbers gaan naar Zombitse voor Appert’s tetraka. Een klein zangvogeltje dat laag in het bos en op de grond leeft. Er zijn naar schatting 600 exemplaren en die hele populatie leeft in dit bosgebied. Uw bezoek draagt bij aan het behoud van een bijzonder bos en unieke soorten.

We rijden door naar Residence Eden, een heerlijke plek aan zee. Strand, uitzicht op zee en bergen, fantastische bungalows en een heerlijk restaurant.

thumbnail

Dag 7

Na een vroeg ontbijt vertrekken we met Pirogue’s (kleine boten met een stabilisator ernaast) naar het eiland Nosy Ve. Daar kunt u wandelen en de zeer bijzondere vogels bekijken. Op de kustlijn fourageren o.a. Crab Plovers, boven uw hoofd zweven Red Tailed Tropicbirds. Ook als u geen vogelliefhebber bent zal de elegante schoonheid van deze dieren u bekoren.

Terug van uw wandeling blijken de schippers van uw boot ook goede koks en wordt u verrast met een fantastische visbarbecue. Ze serveren er ook gekoelde dranken bij.

Na de lunch gaan we met de boten verder: transfer naar Longo Veza (in Ankakao) of met 4WD auto’s nog 2 uur verder naar Domaine d’Ambola (ten zuiden van Anakao bij Tsinamanpetsotsa

thumbnail

Dag 8

Dagexcursie naar het unieke zoutmeer van Tsinamanpetsotsa met Flamingo’s, Madagascar Plover en vele andere bijzondere vogels. Hier leven ook grote landschilpadden.

In de ochtend rijden we naar Tsimanampetsotsa en bezoeken het park. Hier begint het grote avontuur. Geen weg meer, slecht tracks en soms een oversteek van een rivier. Onderweg is alleen natuur. We hebben alles bij ons en kamperen in de wildernis in de omgeving van Itampolo

 

thumbnail

Dag 9

We rijden verder door de natuur, onze ontdekkingsreis met diverse stops gaat naar Lavanono. We kamperen weer in de natuur.

thumbnail

Dag 10

Trip en bezoek aan Cap Sainte Marie. Deze kaap is de uiterste zuidpunt van Madagascar, een fraai landschap. Een unieke plek waar maar heel weinig toeristen van komen genieten. Daarna terug naar ons kamp bij Lavanono.

thumbnail

Dag 11

We rijden van Lavanono naar Berenty, we komen weer in de bewoonde wereld en verblijven in de accommodatie Gite Berenty. Avondwandeling in het reservaat Berenty op zoek naar bijzondere dieren.

thumbnail

Dag 12

Verblijf in accommodatie Gite Berenty. Ochtendwandeling met gids in de middag bezoek aan het museum. Later op de dag nog een excursie  op een andere mooie plek, op zoek naar de bijzondere dieren en vogels.

thumbnail

Dag 13

Ochtend in Berenty, in de middag transfer naar Fort Dauphin

thumbnail

Dag 14

Verblijf in hotel Le Dauphin en genieten van het strand en deze authentieke plaats.
Bezoek de Baie de Lokaro

thumbnail

Dag 15

Ochtend in Fort Dauphin, geniet van strand en fantastische uitzichten.

In de middag vlucht van Fort Dauphin naar Tana.

Transfer naar Rova Hotel

thumbnail

Dag 16

Bezoek aan het oude centrum van Tana en / of de Ramsar site

Lunch bij Grill de Rova (niet inclusief) met uitzicht over de stad.

In de middag transfer naar uw avondkamer (ook inclusief, zo compleet zijn onze reizen).

U kunt hier dineren

U organiseert uw bagage voor de terugreis en gaat slapen.

U wordt tijdig gewekt voor uw transfer naar het vliegveld

thumbnail

Dag 17

Vandaag vertrekt uw vlucht via Parijs of Nairobi naar Amsterdam.

Inclusief

• Binnenlandse vlucht Dauphin – Tana
• Een Engelssprekende gids tijdens de reis
• Een voertuig tijdens de reis: 4×4 voor 2 tot 4 personen – inclusief kampeeruitrusting en keuken equipment
• Het programma op basis logies met ontbijt o.b.v. een tweepersoonskamer/tent met 1 of 2 bedden/slaapmatjes
• Eten tijdens de kampeerdagen is inclusief
• entreekosten Nationale parken en reservaten
• Een ornitholoog lals gids in de parken die bijzondere vogels bieden.
• Alle transfers

Exclusief

• Internationale vlucht naar/van Tana
• Optionele activiteiten
• toeslag half pension 1x € 150 p.p.
• toeslag volpension 1x € 375 p.p.
• Tips en drankjes,
• reis,- en annuleringsverzekering (verplicht)
• Visum +/- 35 € p.p.