Autoreis Midden en Zuid Madagascar

Wie deze reis maakt krijgt een prachtige indruk van de diversiteit van Madagascar. Het is de klassieker onder de Madagascar reizen maar bij ons zeer compleet en omdat het maatwerk is, overal aan te passen en uit te breiden.

Bekijk de virtuele versie van deze reis met uitgebreide informatie over de activiteiten.

prijsindicatie 2022 – 2023
bij 4 personen € 1995,- per persoon
bij 2 personen € 2735,- per persoon

Bekijk al onze voorbeeldreizen naar Madagascar en de informatie over alle regio’s.

Liever een reis op maat?
Onze Madagascarspecialist helpt u graag verder!

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven staat de chauffeur op u te wachten.
Hij kan u direct naar een goede locatie brengen om geld te wisselen.
Aansluitend gaat u met de transfer naar uw hotel dichtbij de airport.
Bijvoorbeeld hotel Chat’O of Chez Jeanne location rizières.

thumbnail

Dag 2

Een rustige ochtend met een laat ontbijt, of een vroeg ontbijt en een wandeling in de rijstvelden. Na de ochtendspits  (Tana is de enige plek op Madagascar met een echte ochtendspits) rijden we door de stad en verder naar het zuiden. Fotostops, lunch onderweg, een bezoek aan de leuk stad Antsirabé, eventueel een korte wandeling bij aankomst hotel.

Verblijf in hotel Madalief of Couleur Café

thumbnail

Dag 3

Een mooie rit door afwisselend landschap. Onderweg een bezoek aan kunststad Ambositra, een kolonie bijzondere reigers, tijd voor fotostops. Kort voor Fianarantsoa verlaat u de hoofdweg, linksaf door fraai landschap komt u in de bergen en het tropische regenwoud. Verblijf in Hotel Grenat of vergelijkbaar

 

thumbnail

Dag 4

Ochtendwandeling met gids in het reservaat, op zoek naar bijzondere lemuren en vogels. Hier kunt u de recent ontdekte Golden Bamboo Lemur zien en unieke vogelsoorten. Hebt u speciale interesse in de vogels, vraag ons meer informatie. Avondexcursie voor kameleons en andere nachtdieren.

thumbnail

Dag 5

U kunt een ochtendwandeling naar het arboretum en/of de heetwaterbronnen maken. Voor vogelliefhebbers is een extra excursie in het reservaat ook mogelijk. We gaan dan naar een andere ingang bij Vohiparaha. Prachtig regenwoud en veel bijzondere vogels en lemuren. Na de lunch mooie autorit naar Manakara met stops in dorpjes en op mooie plekken in het landschap. Er zijn veel mooie plekken om te fotograferen.

 

thumbnail

Dag 6

Boottocht op het Canal de Pangalanes. Varen door het schitterende landschap, een vis BBQ op een eiland en zwemmen in Canal de Pangalanes.

thumbnail

Dag 7

In de ochtend tijd voor een autoexcursie + wandeling over de strandwal tussen de Indische Oceaan en het Canal de Pangalanes. Uw boottocht ging in zuidelijke richting, deze ochtend rijdt u naar het noorden.

Een ander zicht op het bijzondere en prachtige landschap. In de namiddag terug naar Ranomafana. Opnieuw tijd voor mooie foto’s in de plaatsjes waar we door komen. Vooral het late licht in de namiddag is mooi voor foto’s.

thumbnail

Dag 8

Ochtendwandeling in het reservaat bij Vohiparaha, een prachtig deel van het Tropisch regenwoud ten westen van Ranomafana met opnieuw kans op bijzondere vogels en andere dieren. Namiddag autorit naar Ambalavao en Parc Anja.

 

thumbnail

Dag 9

Ochtendwandeling in parc Anja, een fotogeniek berggebied. Er zijn wandelingen op diverse niveaus en er leven veel Ringstaartmaki’s. De dieren worden hier al jaren goed beschermd maar niet gevoerd. U ziet en fotografeert ze dus in hun natuurlijke situatie. De beste kans om mooie foto’s van deze unieke dieren te maken is hier. Namiddag autorit naar Isalo. Verblijf in hotel Isalo Ranch.

thumbnail

Dag 10

Bergwandeling in Isalo, afdaling in de kloof die wel de Grand Canyon van Madagascar wordt genoemd. Lunch in de natuur en zwemmen in de natuurlijke kleine meertjes die het riviertje heeft gevormd. Verblijf in hotel Isalo Ranch.
In overleg met uw gids kiest u voor één grote bergwandeling (hele dag met picknicklunch) of een ochtendwandeling en een namiddag wandeling (tussendoor terug naar de lodge voor de lunch.
Het is ook mogelijk om hier een dag extra te boeken. Het programma kan dan beide ochtenden een uitgebreide wandeling bevatten en een namiddag in de lodge (met zwembad) en de andere namiddag een auto excursie naar o.a. LaFenètre

thumbnail

Dag 11

Vroeg vertrek vanuit Isalo. We nemen een ontbijtpakket mee zodat we vroeg in Zombitse zijn.

Wandeling in het woud van Zombitse op zoek naar bijzondere vogels en dieren. Hier komt o.a. Appert’s Tetraka voor, een vogeltje waarvan er maar enkele honderden zijn. Maar ook kameleons en bijzondere  lemuren.  En Coua’s, een soort bosfazanten.

We rijden door naar Tulear. Namiddag relax op het heerlijke strand bij uw hotel Residence Eden.

 

thumbnail

Dag 12

Ochtend excursie Spiny Forest, verwonder u over de bijzondere vegetatie en zoek met uw gids naar de unieke dieren die hier leven. Namiddag relaxen bij uw heerlijke lodge en het strand.

thumbnail

Dag 13

Er zijn veel mogelijkheden, Excursie St.Augustin Bay of de mangrove kust of een kanotocht of een walvistocht (afhankelijk van het seizoen en niet inbegrepen). Namiddag strand.

 

thumbnail

Dag 14

Transfer naar het vliegveld van Tulear, vlucht naar Tana, transfer naar het centrum van de hoofdstad. We weten nog geen vluchttijden. Als uw vlucht laat is zorgt uw chauffeur/gids voor een goede programma suggestie voor de ochtend. Verblijf in hotel Rova. Bezoek het oude centrum van Tana, diner in de stad (bijvoorbeeld Kudéta, niet inclusief).

thumbnail

Dag 15

Wandeling in de stad, bezoek aan Tsaraotra park in de stad (Ramsar site) en de heuvel, lunch bij Grill du Rova (niet inclusief). In overleg met uw gids kiest u hoe deze dag wordt ingevuld. Natuur, stad, winkelen, uw voorkeur is mogelijk. In de middag transfer naar Hotel Chez Jeanne of vergelijkbaar, dit hotel is dichtbij het vliegveld.
U hebt een avondkamer, bij het hotel kunt u goed dineren. U organiseert uw bagage, gaat slapen en wordt op tijd gewekt voor uw transfer naar het vliegveld.

 

thumbnail

Dag 16

Uw vlucht vertrekt in de nacht. Zowel Kenia Airways als Air France vliegen ’s nachts terug. Met de avondkamer zorgen we dat u uitgerust  begint.  Zo compleet zijn onze reizen. Op het vliegveld kunt u ook ’s nachts uw overgebleven Ariary’s terug wisselen.

Inclusief

• Binnenlandse vlucht
• Een Engels sprekende gids tijdens de reis
• Een voertuig tijdens de reis: 4×4 voor 2 tot 4 personen – bij grotere reisgezelschappen een busje voor 5 tot 12 gasten
• Het programma op basis logies met ontbijt o.b.v. een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden
• BBQ op dag 6, picknicklunches op dag 11, 16 en 17
• entreekosten Nationale parken en reservaten
• Een deskundige gids die ook de vogels kent in elk park
• Alle transfers

Exclusief

• Internationale vlucht naar/van Tana
• Optionele activiteiten in Ifaty,
• toeslag half pension 1x € 150 p.p.
• toeslag volpension 1x € 375 p.p.
• Tips en drankjes,
• reis,- en annuleringsverzekering (verplicht)
• Visum +/- 35 € p.p.