Rondreis Nosy Be en Tsingy Rouge in Noord Madagascar

Wandeltochten in bossen en berggebieden worden afgewisseld met fraaie autoritten en relaxdagen aan diverse kusten. De accommodaties variëren van bush camps tot luxe hotels, de locaties zijn soms middenin de natuur maar ook aan de rand van een leuke stad.
De verplaatsingen zijn niet te lang, onderweg is er veel te zien dus u kunt de tijd nemen voor een (foto-)stop. Zorg voor veel geheugen de camera, dit land is zo fotogeniek en iedere dag is anders. Onze reizen zijn maatwerk, uw gids overlegt met u over de lengte van wandelingen en de accenten die u wilt. Het kan een vogelreis worden, een fotografie reis, een algemene natuurreis, een reis met meer accent op cultuur en steden, of een mix van dat alles.

U vliegt naar het luxe eiland Nosy Be, bij aankomst staat uw gids klaar voor een korte transfer naar een heerlijk hotel. Strand, wandelen, relaxen, verkennen wat er allemaal en lekker eten. De volgende dag is een excursie door het natuurgebied. Dag drie gaan we op reis, met de boot naar Ambanja, een leuke stad om te bezoeken en dan met de auto naar Mankara. Uw verblijf is het comfortabele Bush Camp te midden van bossen met een rijke natuur en dichtbij de beroemde Tsingy. Eén hele dag verkennen we de natuur rondom Bush Camp, de volgende dag loopt u dwars het reservaat naar Relais de Ankarana. Onderweg de beroemde Tsingy’s, grote grotten, the lost river. Moe van de wandeling kunt u in deze eenvoudige lodge goed eten, drinken en slapen.

De volgende ochtend gaan we vroeg weg voor een autorit over slechte wegen, het laatste deel is de 4WD echt nodig maar het zeer de moeite waard. De Rode Tsingy is niet de grootste maar wel de mooiste van Madagascar. Er is uitgebreid tijd om te fotograferen en rond te wandelen, waarschijnlijk heeft uw gids lunchpakketten geregeld. Reden: dit unieke gebied is nog zo onbekend en lastig bereikbaar dat het  niet de moeite loont er horeca te exploiteren. Met een beetje geluk bent u alleen in dit unieke landschap. De rit naar Nature Lodge is niet lang meer. In een prachtig groen park met uitzicht op Montagne d’Ambre vindt u luxe bungalows en een heerlijk restaurant, alles is hier door de enthousiaste eigenaars fraai gedecoreerd.

Wandelend in Montagne d’Ambre ziet u bijzondere vogels, lemuren en reptielen. Door een mooi landschap rijden we naar Diego Suarez, een gezellige stad om ’s avonds uit eten te gaan. Uw hotel heeft uitzicht op één van de fraaie blauwe baaien van Noord-Madagascar. Eén stuk van de zee hier wordt, vanwege de blauwgroene kleur, Emerald Sea genoemd. U maakt (berg)wandelingen, een autotocht langs de baaien, een boottocht naar Emerald Sea (optioneel) en uw kunt zwemmen en lunchen bij het strand van Ramena. U vliegt terug naar Nosy Be voor een luxe afsluiting van de reis op dit heerlijke eiland. Op de laatste dag brengt de gids u naar het vliegveld voor uw internationale vlucht.

Extra: Deze reis is uit te breiden met een bezoek aan het natuurgebied Ankarafantsika en Majunga, daar vindt u een boulevard, stranden en een interessant achterland.

Bekijk de virtuele versie van deze reis met uitgebreide informatie over de activiteiten onderweg

prijsindicatie 2020 – 2021
bij 4 personen € 1925,- per persoon
bij 2 personen € 2675,- per persoon

Bekijk al onze voorbeeldreizen naar Madagascar en de informatie over alle regio’s.

Reis op maat?
Onze Madagascarspecialist helpt u graag verder!

 

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven van Antananarivo, staat uw gids u op te wachten en brengt u naar uw hotel.

thumbnail

Dag 2

Vlucht van Antananarivo naar Nosy Be, bij aankomst op Nosy Be staat uw chauffeur op u te wachten, hij zorgt voor een transfer naar uw hotel en geeft informatie. Na aankomst in uw hotel kunt u relaxen, de omgeving verkennen, een strandwandeling maken etc.

thumbnail

Dag 3

Uw chauffeur neemt u mee voor een schitterende en interessante excursie in het Lokobe natuurgebied, op zoek naar bijzondere dieren (vogels, lemuren, kameleons). De middag geniet u van het eiland en het mooie strand.
Uw verblijf in Nosy Be verlengen? Dat is mogelijk, mail ons uw wensen.

thumbnail

Dag 4

Uw chauffeur brengt u van uw hotel naar de haven. Na een korte oversteek per boot rijden we door fraai landschap naar het Ankarana Natuurreservaat. Onderweg is er tijd voor fotostops. Dit is een gebied met bossen en bijzondere rotsformaties. De Tsingy is een wereldberoemd karstverschijnsel. Er zijn ook grotten en een verdwenen rivier.

thumbnail

Dag 5

Met een gids maakt u een wandelexcursie door het schitterende Ankarana reservaat. Op zoek naar bijzondere dieren, we bezoeken de grotten met vleermuizen en het hoogtepunt is de grote en spectaculaire Tsingy.

thumbnail

Dag 6

U rijdt van Ankarana naar Nature Lodge. Onderweg is er tijd voor (foto-)stops bij interessante plaatsen langs de route. Na aankomst bij Nature Lodge kunt u genieten van het uitzicht over Montagne d’Ambre en uw fraaie bungalow. U kunt ook een wandeling maken in het fraaie landschap en met een gids op zoek gaan naar kameleons en andere interessante dieren.

thumbnail

Dag 7

Vandaag bezoeken we de Tsingy Rouge, dat is een totaal ander landschap dan de eerder bezochte Tsingy d’Ankarana.
Andere kleur, andere vorm en zo mogelijk nog meer fotogeniek. De route erheen is een echte 4WD track en een avontuur op zich.

thumbnail

Dag 8

Excursie met gids in het grote Montagne d’Ambre natuurgebied. Dit fraaie landschap is het woongebied van veel lemuren, kameleons en vogels. U overlegt vooraf met de chauffeur en de gids over de lengte van de wandeling.
Dat kan  een hele dag zijn met een picknicklunch, of een halve dag en een vrije middag in Nature Lodge.

thumbnail

Dag 9

Vandaag rijdt u van Nature Lodge naar de gezellige stad Antsiranana, ook wel Diego Suarez genoemd. U komt aan in Hotel de la Baie of een vergelijkbare accommodatie. In de avond verkent u de stad, aan de Rue Colbert vindt u vele leuke restaurants.

thumbnail

Dag 10

Een 4WD autotour langs 3 Baies. Een zanderige echte 4WD track langs fraaie blauwgroene baaien witte en gouden stranden, rotskusten en een zeer afwisselend landschap. U kunt overal wandelen, zwemmen en van de uitzichten genieten. Langs de rotsen bij de noordpunt scheren de elegante keerkringvogels. U kunt een picknicklunch meenemen of lunchen in Ramena.

thumbnail

Dag 11

Vandaag staat u vroeg op voor de wandeling naar de top van Montagne de France. Een prachtige wandeling door de bossen op de hellingen. Veel vogels en andere dieren en een fantastisch uitzicht over Noord-Madagascar als beloning. U gaat lunchen in het leuke vissersplaatsje Ramena en geniet daar van het strand. Tijdens de rit geniet u van de Mangrove langs de kust van de baai. Een paar fraaie fotostops zijn zeker de moeite waard. Let ook op de vogels, u kunt hier o.a, de unieke Crab Plover zien.

thumbnail

Dag 12

U maakt vanuit Ramena een prachtige boottocht naar Emerald See. Er is een voorbehoud dat de wind niet te sterk mag zijn, zie ook bij expert tips.
Het zicht op de eilanden en de kusten, de kleuren van het water en de branding maken deze tocht tot een onvergetelijk fotospektakel. Na afloop lunch in Ramena en de middag ter besteding op het heerlijke strand.

thumbnail

Dag 13

Vandaag vliegt u van Antsiranana naar de hoofdstad Antananarivo, hierna volgt een transfer van het vliegveld naar uw hotel (Rova Hotel of vergelijkbaar). ’s Avonds kunt u in de omgeving van uw hotel rondkijken en daar een goed restaurant zoeken, uw chauffeur adviseert

thumbnail

Dag 14

Vandaag gaan we de stad verkennen, het programma hiervoor wordt in overleg met u, uitgevoerd. In de ochtend bijvoorbeeld een stadswandeling en aansluitend een lunch bij Grill du Rova met mooi uitzicht over een deel van Antananarivo.
In de middag transfer naar uw avondkamer in de directe omgeving van het vliegveld. U kunt daar eten, uw bagage in orde maken voor de terugreis en nog een aantal uren slapen. U wordt gewekt en uw transfer naar het vliegveld staat klaar. In de nacht, het is dan inmiddels dag 15, vliegt u via Nairobi of Parijs naar Amsterdam
Aankomst in de middag.

thumbnail

Dag 15

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam.

Inclusief

• Binnenlandse vlucht
• Een Engels sprekende gids tijdens de reis
• Een voertuig tijdens de reis: 4×4 voor 2 tot 4 personen – bij grotere reisgezelschappen een busje voor 5 tot 12 gasten
• Het programma op basis logies met ontbijt o.b.v. een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden
• BBQ op dag 6, picknicklunches op dag 11, 16 en 17
• entreekosten Nationale parken en reservaten
• Een deskundige gids die ook de vogels kent in elk park
• Alle transfers

Exclusief

• Internationale vlucht naar/van Tana
• Optionele activiteiten in Ifaty,
• toeslag half pension 1x € 150 p.p.
• toeslag volpension 1x € 375 p.p.
• Tips en drankjes,
• reis,- en annuleringsverzekering (verplicht)
• Visum +/- 35 € p.p.