Autoreis met privé gids door Midden, Zuid en Oost Madagascar

Madagascar biedt veel afwisseling en dat ziet u prachtig tijdens deze reis: tropisch regenwoud, bergen, droge bossen, fraaie kust en halfwoestijn, het zit er allemaal in. In onze reizen zijn de verplaatsingen niet te lang, onderweg is er veel te zien dus nemen we tijd voor (foto-)stops.
U ziet hoe het leven op Madagascar is, arm en terug in de tijd. Gelukkig produceert het land wel veel voedsel waardoor de meeste mensen ondanks de lage levensstandaard genoeg te eten hebben.  Zorg voor veel geheugen in de camera, dit land is zo fotogeniek en iedere dag is anders. Onze reizen zijn maatwerk, uw gids overlegt met u over de lengte van wandelingen en de accenten die u wilt. Het kan een vogelreis worden, een fotografie reis, een algemene natuurreis, een reis met meer accent op cultuur en steden, of een mix van dat alles.
Wij zorgen voor een uitstekende chauffeur/gids die het programma per dag met u bespreekt en kan afstemmen op uw wensen. Bovendien hebt u in alle natuurgebieden een gespecialiseerde gids die u vele bijzonderheden kan laten zien.

U vliegt naar Madagascar via Parijs of Nairobi en arriveert in de middag of avond. Uw chauffeur wacht op u voor een korte transfer naar uw hotel. De volgende morgen lekker ontbijten en nog even uitrusten van de vlucht. Er is maar één uur tijdsverschil, dat is prettig. De eerste etappe naar Antsirabé is niet lang en gaat door afwisselend landschap met veel dorpjes, er is tijd voor fotostops, lunch onderweg en in de namiddag een bezoek aan het centrum van de gezellige stad Antsirabé. U overnacht in een comfortabel hotel. De volgende dag rijdt u door naar Ranomafana, een topbestemming voor natuurliefhebbers. Vogels, bijzondere lemuren en kameleons in tropische regenwouden tegen de bergen en langs de rivier. De kust bij Manakara biedt een fraai groen landschap, de weg erheen ook. U vaart een groot deel van de dag op het Canal de Pangalanes. Prachtige lagunes zijn verbonden tot een kanaal vlak achter de kust, gemaakt omdat de zee hier gevaarlijk is. Vroeger een transportroute, nu een schitterende omgeving voor een toeristische boottocht. Barbecue en zwemmen horen erbij.
Terug in Ranomafana ziet u een ander deel van het prachtige natuurgebied, weer een kans om de unieke dieren te zien en te fotograferen. U rijdt verder door verrassende landschappen, we wandelen in de bergen van Parc Anja. Hier leven de beroemde Ringstaartmaki’s. Isalo Ranch is een heerlijke locatie, bungalows in het groen en fraai uitzicht op de bergen. Prachtig wandelen, stijgen naar fraaie uitzichten en afdalen in een kloof die wel de Grand Canyon van Madagascar wordt genoemd. Hier zijn natuurlijke zwemplekjes en kunt u lunchen in de bush. De namiddag kunt u relaxen in de lodge bij het zwembad en het sfeervolle restaurant. De volgende ochtend gaat u vroeg naar het woud van Zombitse, hier zoeken we de unieke vogels en lemuren van dit natuurgebied. Ifaty is een heerlijke strandlocatie en meer dan dat. In het achterland bezoekt u het Spiny Forest met opnieuw unieke natuur en alweer andere soorten. U kunt een boottocht maken op zoek naar walvissen. Na die activiteiten is er dat heerlijke strand, uw bungalow aan dat strand en het restaurant met fraai uitzicht.

Vanaf Tulear vliegt u terug naar de hoofdstad en per auto naar Andasibé. U verblijft in een luxe lodge middenin de natuur. De roep van de Indri schalt door het woud. Tijdens diverse excursies zoekt u de Indri, de grootste lemur van Madagascar, en veel vogels, kameleons en andere dieren. De laatste dag brengen we u naar het vliegveld voor de retourvlucht via Nairobi of Parijs.

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven gaat u met de transfer naar uw hotel dichtbij de airport. Bijvoorbeeld hotel Chez Jeanne location rizière. Op het vliegveld is meteen de mogelijkheid geld te wisselen voor uw persoonlijke uitgaven etc. tijdens de reis. Uw gids adviseert.

thumbnail

Dag 2

Een rustige ochtend met een laat ontbijt of een wandeling in de rijstvelden. Na de ochtendspits rijden we door de stad en verder naar het zuiden. Fotostops, lunch onderweg, een bezoek aan de gezellige stad Antsirabé, een korte wandeling na aankomst hotel.

thumbnail

Dag 3

Onderweg bezoekt u de kunststad Ambositra, een bosreservaat, een kolonie bijzondere reigers. Kort voor Fianarantsoa gaat u linksaf. We verlaten de hoofdweg voor een rit door het mooie landschap. Er is tijd voor fotostops.

thumbnail

Dag 4

Ochtendwandeling met gids in het reservaat voor bijzondere lemuren en vogels. De Golden Bamboo Lemur is een recent ontdekte soort. Voor vogelaars is het hier paradijs. Vraag ons extra informatie als dit uw belangstelling heeft. Avondexcursie voor kameleons en andere nachtdieren.

thumbnail

Dag 5

Ochtendwandeling naar het arboretum en/of de heetwaterbronnen
Na de lunch mooie autorit naar Manakara met tijd voor stops. Verblijf in hotel Lac Vert.

thumbnail

Dag 6

Boottocht met vis BBQ en zwemmen in Canal de Pangalanes. Verblijf in hotel Lac Vert.

thumbnail

Dag 7

In de ochtend tijd voor het strand, in de namiddag terug naar Ranomafana. Tijd voor mooie foto’s in de plaatsjes waar we door komen en in het avondlicht. Verblijf in hotel Grenat.

thumbnail

Dag 8

Ochtendwandeling in het reservaat bij Vohiparaha

Namiddag autorit naar Ambalavao en Anja. Verblijf in hotel Tsienimparihy of vergelijkbaar

thumbnail

Dag 9

Ochtendwandeling in Parc Anja, een fotogeniek berglandschap. Hier heeft u een prima kans om mooie foto’s te maken van de leuke Ringstaartmaki’s. Ze worden hier al jaren goed beschermd en zijn daardoor minder schuw. Ze leven echter wel natuurlijk en mogen beslist niet worden gevoerd. Namiddag autorit naar Isalo. Verblijf in hotel Isalo Ranch.

thumbnail

Dag 10

Bergwandeling in Isalo, afdaling in de kloof die wel de Grand Canyon van Madagascar wordt genoemd. Uw lunch is in de natuur, u kunt zwemmen in de natuurlijke kleine meertjes die het riviertje heeft gevormd. Verblijf in hotel Isalo Ranch.

thumbnail

Dag 11

Vroeg vertrek met ontbijtpakket, wandeling in het woud van Zombitse op zoek naar bijzondere vogels en dieren.
Hier komen soorten voor die u nergens anders kunt zien.
Namiddag relax op het heerlijke strand bij uw hotel Bellevue.

thumbnail

Dag 12

Excursie Spiny Forest op zoek naar bijzondere dieren.
U kunt zich verbazen over de vegetatie, iedere plant zonder stekels zou hier direct worden opgegeten,
er zijn Baobab soorten die exclusief zijn voor dit deel van het eiland. Namiddag strand, verblijf in hotel Bellevue.

thumbnail

Dag 13

Excursie Reniala en de lagune’s met Mangrove. Het is ook mogelijk om een boottocht te boeken en walvissen te gaan kijken (afhankelijk van het seizoen). In de namiddag hebt u tijd voor het heerlijke strand. Verblijf in hotel Bellevue.

thumbnail

Dag 14

Transfer naar het vliegveld van Tulear, vlucht, en transfer naar het centrum van de hoofdstad. Verblijf in hotel Rova of vergelijkbaar. Bezoek het oude centrum van Tana, diner in de stad, (bijvoorbeeld bij het heerlijke restaurant Kudéta, (niet inclusief).

Als de vlucht op deze dag laat is hebt u nog een ochtend aan het strand.
Is de vlucht vroeg, dan is er meer tijd in de stad.
Omdat de tijden van de binnenlandse vluchten nog niet vaststaan kunnen we dat nu nog niet bepalen.

 

thumbnail

Dag 15

Na een rustig ontbijt kunt u nog een ochtendwandeling maken. Per auto rijdt u naar Andasibé, een plaats in het regenwoud in de bergen. Verblijf in hotel Eulophiella . Avond excursie op zoek naar kameleons en nachtactieve Lemuren.

thumbnail

Dag 16

Verblijf in hotel Eulophiella. Excursie in het reservaat van Perinet in de vroege ochtend, op zoek naar de Indri en andere bijzondere dieren. Terug naar de lodge voor een heerlijk lunch. In de middag kunt u relaxen of nog een wandeling naar de westkant van Eulophiella.

 

thumbnail

Dag 17

Verblijf in hotel Eulophiella. Excursie Mantadia of Iraoka in de vroege ochtend, ontspannen in de middag.
 

thumbnail

Dag 18

Transfer terug naar de hoofdstad en verblijf in hotel Chez Jeanne of vergelijkbaar.

U hebt hier aan avondkamer. Uw vlucht vertrekt in nacht. U wordt op tijd gewekt en naar het vliegveld gebracht. Inmiddels is het dag 19 als uw retourvlucht vertrekt.

 

thumbnail

Dag 19

Dag 19 Vlucht Tana via Paris naar Amsterdam of Tana via Nairobi naar  Amsterdam
De vlucht vertrekt  in de nacht. Het hotel heeft gezorgd voor de transfer naar het vliegveld.
Met Air France vliegt u naar Parijs en dan door naar Amsterdam.
Of u vliegt met Kenia Airways naar Nairobi en door naar Amsterdam.
In beide gevallen bent u ’s middags in Amsterdam.

Inclusief

• Binnenlandse vlucht
• Een Engels sprekende gids tijdens de reis
• Een voertuig tijdens de reis: 4×4 voor 2 tot 4 personen – bij grotere reisgezelschappen een busje voor 5 tot 12 gasten
• Het programma op basis logies met ontbijt o.b.v. een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden
• BBQ op dag 6, picknicklunches op dag 11, 16 en 17
• entreekosten Nationale parken en reservaten
• Een deskundige gids die ook de vogels kent in elk park
• Alle transfers

Exclusief

• Internationale vlucht naar/van Tana
• Optionele activiteiten in Ifaty,
• toeslag half pension 1x € 150 p.p.
• toeslag volpension 1x € 375 p.p.
• Tips en drankjes,
• reis,- en annuleringsverzekering (verplicht)
• Visum +/- 35 € p.p.