Auto en bootreis naar Midden en Oost Madagascar

U vliegt naar Madagascar via Parijs of Nairobi en arriveert in de middag of avond. Uw chauffeur wacht op u voor een korte transfer naar uw hotel. De volgende morgen lekker ontbijten en nog even uitrusten van de vlucht. Er is maar één uur tijdsverschil, dat is prettig. Naar Antsirabé gaat u door afwisselend landschap met veel dorpjes, er is tijd voor fotostops, lunch onderweg en in de namiddag een bezoek aan het centrum van de gezellige stad Antsirabé. Ranomafana is een topbestemming voor natuurliefhebbers. Vogels, bijzondere lemuren en kameleons in tropische regenwouden tegen de bergen langs de rivier. De kust bij Mananjary biedt een fraai groen landschap, de weg erheen ook.

U gaat 3 dagen varen op het Canal de Pangalanes. Prachtige lagunes zijn verbonden tot een kanaal vlak achter de kust omdat de zee hier gevaarlijk is. Vroeger een transportroute, nu een schitterende omgeving voor deze boottocht. Barbecue en zwemmen horen erbij, we stoppen voor wandelingen, u overnacht en eet op de comfortabele boot. De boottocht eindigt bij het luxe, aan de lagune gelegen Ankanin’Novy. Relaxen, heerlijk eten, genieten van het strand en uw fraaie bungalow en ook excursies. Hoogtepunt is de avondexcursie op zoek naar de mysterieuze Aye Aye. Uw volgende auto brengt u naar Andasibé. U verblijft in een luxe lodge middenin de natuur. De roep van de Indri schalt door het woud. Tijdens diverse excursies zoekt u de Indri, de grootste lemur van Madagascar, en veel vogels, kameleons en andere dieren.

De laatste dag brengen we u naar het vliegveld voor de retourvlucht via Nairobi of Parijs.
Het onderstaande reisschema is onder voorbehoud van wijzigingen en van beschikbaarheid.

Bekijk de virtuele versie van deze reis met uitgebreide informatie over de activiteiten.

prijsindicatie 2020 – 2021
bij 4 personen (in één 4WD auto) € 1640,- per persoon.
Prijzen voor andere aantallen reizigers op aanvraag.

Bekijk al onze voorbeeldreizen naar Madagascar en de informatie over alle regio’s.

Liever een reis op maat?
Onze Madagascarspecialist helpt u graag verder!

thumbnail

Dag 1

Na aankomst op de luchthaven gaat u met de transfer naar uw hotel dichtbij de airport. Bijvoorbeeld hotel Chez Jeanne location rizière. Op het vliegveld is meteen de mogelijkheid geld te wisselen voor uw persoonlijke uitgaven etc. tijdens de reis. Uw gids adviseert.

thumbnail

Dag 2

Een rustige ochtend met een laat ontbijt of een wandeling in de rijstvelden. Na de ochtendspits rijden we door de stad en verder naar het zuiden. Fotostops, lunch onderweg, een bezoek aan de gezellige stad Antsirabé, een korte wandeling na aankomst hotel.

thumbnail

Dag 3

Onderweg bezoekt u de kunststad Ambositra, een bosreservaat, een kolonie bijzondere reigers. Kort voor Fianarantsoa gaat u linksaf. We verlaten de hoofdweg voor een rit door het mooie landschap. Er is tijd voor fotostops. Als u tijdig in Ranomafana arriveert is het mogelijk om de avondexcursie op zoek naar kameleons en tropische kikkertje en de kleine en grappige mouse lemur meteen te doen. U chauffeur adviseert i.v.m. het weer. We zijn in tropische regenwoud en willen de avond met het beste weer benutten.

thumbnail

Dag 4

Ochtendwandeling met gids in het reservaat voor bijzondere lemuren en vogels. De Golden Bamboo Lemur is een recent ontdekte soort. Voor vogelaars en natuurfotografen is het hier een paradijs. Vraag ons extra informatie als dit uw belangstelling heeft. Onze gidsen zullen hun uiterste best doen om u te laten zien wat u zoekt, en dat lukt heel goed !

Ranomafana is een ook een gezellig plaatsje met warmwaterbronnen en een zwembad, leuke horeca, een arboretum en diverse wandelmogelijkheden. Als de avondexcursie op dag 3 nog niet is gedaan doen we deze vanavond. Wilt u nog een keer, bijvoorbeeld om meer foto’s te maken, dan kan dat ook (kleine meerprijs voor de gids).

TIP: gaat u echt voor de natuur en de vogels? Dan raden we een extra dag Ranomafana aan. Aan de andere zijde van het natuurgebied kunt u dan nog een ochtendexcursie doen bij Vohiparaha. De bijzondere vogelsoorten zijn soms moeilijk te vinden dus wat meer tijd is welkom.

thumbnail

Dag 5

Ochtendwandeling naar het arboretum (kans om de bijzondere Tenrec te zien) en/of de heetwaterbronnen. Het is ook mogelijk om nog een vroege ochtendwandeling in het natuurreservaat te plannen. We gaan dan naar een andere ingang bij Vohiparaha. Vooral aanbevolen voor vogelliefhebbers ! Na de lunch mooie autorit naar Mananjary met tijd voor stops.

thumbnail

Dag 6 – 8

In de ochtend transfer naar de boot, misschien is er ook tijd voor een strandwandeling. De vertrektijd van de boot is nu nog niet bekend en o.a. afhankelijk van het tij. In sommige delen van de lagune kan met laag water niet worden gevaren.

We varen drie dagen over het schitterende Canal de Pangalanes. Een afwisseling van brede lagunes, stranden, eilanden, smalle doorvaarten langs tropisch regenwoud etc. U overnacht in eenvoudige maar comfortabele lodges langs de route. Onderweg ziet u vogels en andere dieren, u maakt prachtige foto’s. Er zijn mogelijkheden om te zwemmen.

thumbnail

Dag 9

Aankomst bij Palmarium hotel, u geniet van het strand en luxe diner.  We maken een wandeling in het Ankanin’ny Nofy reserve.
Avondexcursie op zoek naar de geheimzinnige Aye Aye, ook wel het vingerdier genoemd

thumbnail

Dag 10

Ochtendexcursie (boot en wandelen) op zoek naar diverse soorten lemuren en vogels. De middag heeft u voor het strand en het verblijf in uw luxe bungalow. De avondexcursie kan ook deze avond (afhankelijk van het weer en uw voorkeur is dat in een keuze in overleg met uw gids).

thumbnail

Dag 11

Transfer per boot en auto naar Andasibé Mantadia. Een mooie rit door afwisselend landschap vanaf de kust de bergen in.
U komt aan bij Eulophiella Lodge, een prachtige plek in de natuur met mooie bungalows en een aantrekkelijk restaurant. Vanuit uw lodge hoort u de ‘Call of the Indri’ door het woud galmen. ’s Avonds kan een excursie worden gemaakt op zoek naar kameleons en nachtdieren.

thumbnail

Dag 12

Ochtendexcursie in het tropisch regenwoud.
Wandelen in overleg met uw gids, u bepaalt de lengte en de zwaarte van het traject.

In overleg met uw gids kiest u ook de accenten. Andasibé is één van de beste plaatsen op Madagascar om  zeldzame vogels te zien en te fotograferen. U kunt ook op zoek gaan naar de Indri, de grootste Lemur van Madagascar.

De Indri is mystiek en bijzonder. Bijna zo groot als een Chimpansee, zwartwit als een Panda, zo atletisch als een slingeraap en met een geluid als een luchtalarm. Het zal u verbazen. Onze gidsen zijn geweldig. Met een beetje geluk ziet u alles in één wandeling.

thumbnail

Dag 13

Nog niet uitgekeken?  Dan kunt u nog een vroege ochtendwandeling maken, of een rustige ochtend met een laat ontbijt?

Vervolgens rijden we naar Antananarivo, we rijden door het bedrijvige centrum. In de loop van de middag aankomst bij uw hotel.
U heeft een avondkamer dichtbij het vliegveld. Ook dat is inclusief, zo compleet is uw reis bij ons!
Daar kunt u lekker dineren en uw bagage voor de terugreis organiseren.|
U gaat slapen en wordt tijdig gewekt voor uw transfer naar het vliegveld.

thumbnail

Dag 14

Terugvlucht naar Amsterdam, met Air France via Parijs,of met Kenia Airways via Nairobi.
Beide vluchten vertrekken in de nacht, u arriveert in de middag op Schiphol. Met de avondkamer als voorbereiding maken we die nachtvlucht zo prettig mogelijk. Bovendien, er is nauwelijks tijdverschil. Onze zomertijd verschilt maar 1 uur met Madagascar.
U kunt ook in nacht op het vliegveld uw laatste Ariary’s terug wisselen.
Goede vlucht!

Inclusief

• Een Engelssprekende gids tijdens de reis
• Een voertuig tijdens de reis: 4×4 voor 2 tot 4 personen/bij grotere groepen busje voor 5 tot 12 gasten
• Het programma op basis logies met ontbijt o.b.v. een tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden
• entreekosten Nationale parken en reservaten
• Een deskundige gids die ook de vogels kent in elk park
• Alle transfers

Exclusief

•  Internationale vlucht naar/van Tana
• toeslag half pension 1x € 175 p.p.
• toeslag volpension 1x € 260 p.p.
• Tips en drankjes,
• reis,- en annuleringsverzekering (verplicht)
• Visum +/- 35 € p.p.