AFRIKA rondreis Lets GO Green and Blue

De Afrika rondreis “Going Green & Blue” is een interessante pakketreis. Deze hebben wij samengesteld voor iedereen die aandacht heeft voor comfortabel en groener reizen. Tijdens deze reis maakt u gebruik van een GoAfrica.nl -Tintswalo pakket. Een upgrade in Kaapstad naar het Tintswalo Atlantic Hotel is mogelijk.

bekijk interactieve versie

Uw reis begint in de Kaapstadregio, in het nieuwe Tintswalo at Boulders, met uitzicht op de grappige jack-ass pinguïns van Boulder  Beach. Aansluitend rijdt u naar de wijnlanden voor 3 heerlijk nachten op het duurzame wijnlandgoed van Jordan Wine Estate. Op woensdag tot en met zondag zwaait chef Marthinhus Ferreira de scepter in het restaurant dat open is voor lunch en diner op vrijdag, en zaterdag avond. Vanuit Kaapstad vliegt u naar Johannesburg, uw vertrekpunt voor uw safari avontuur in het nieuwe, malariavrije wildreservaat Lapalala Game Reserve. Lapalala, onderdeel van de unieke en zeer diverse Waterberg biosfeer, ligt op slechts 3,5 uur rijden van de luchthaven van Johannesburg. U kunt er met eigen huurauto naar toe rijden, of wij regelen transfers voor u.

bekijk interactieve versie

Lapalala Game Reserve is qua energie gebruik geheel zelfvoorzienend. Stroom wordt opgewekt door duurzame energiesystemen, waaronder zonnenpanelen en men gebruikt alleen nog biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen. Teveel bereid voedsel, wordt de volgende dag verwerkt in nieuwe recepturen. Naast het creëren van werkgelegenheid is Lapalala nauw betrokken talrijke onderzoeksprojecten en scholingsprojecten. Dankzij een zeer succesvol fokproject kunnen liefhebbers van neushoorns hier genieten van de witte en zwarte neushoorn.

Na het wildspektakel vliegt u vanuit Johannesburg naar het mystieke eiland Zanzibar. Geniet van de uiterst vriendelijke bevolking, de parelwitte stranden en turquoise blauwe oceaan vol met dolfijnen en kleurige vissen. Uw duurzame hotel Tulia Resort, ondersteunt de lokale bevolking met werkgelegenheid, scholing en onderzoeksprojecten.

Tijdens uw verblijf in Afrika draagt u uw steentje bij aan een betere toekomst voor de lokale bevolking, in de vorm van scholing, werkgelegenheid en bewustwording!

lees het verslag van Corno van den Berg
“Duurzaam op reis in Zuid-Afrika”
op Droomplekken.nl

SAFAIR vliegt op zaterdagen non-stop naar Zanzibar
KLM vliegt op donderdag en zondag terug van Zanzibar naar Schiphol

Highlights

* duurzame accommodatie en projecten
* Going Green, wijntour langs duurzame wijnmakers
* verblijf in het grootste, duurzame “off grid” wildreservaat van Zuid-Afrika
* luxe verblijf Zanzibar met gratis fietsen, e-scooters, SUP-en, snorkel, en kajakmogelijkheden

Your travel expert:

Go Africa

thumbnail

Day 1

Na aankomst van uw vlucht staat uw huurauto voor u klaar, in een uur rijdt u naar het nieuwe Tintswalo boutique hotel met uitzicht op de grappige pinguïns van Boulders Beach.

thumbnail

Day 2

Kaapstad ligt op een spectaculair bergachtig schiereiland dat uitsteekt in de zuidelijke oceanen . Deze hele dag tour is een ideale manier om de hoogtepunten te zien en van het natuurschoon van de Cape Peninsula te genieten.

thumbnail

Day 3

U kunt de Tafelberg  beklimmen of de kabelbaan nemen naar de top, wandelen over de heuvels van het Table Mountain National Park, snorkelen met de zeehonden in Houtbaai, of genieten van een tocht in een kajak. In het verderop gelegen centrum van Kaapstad, kunt u genieten van  de cultuur tijdens stadwandelingen of fietstochten, urenlang winkelen, of het beroemde Victoria en Alfred Waterfront verkennen, met gezellige terrasjes en straatartiesten.

thumbnail

Day 4

Via de achterkant van de Tafelberg rijdt u naar de wijnlanden rondom Stellenbosch en Franschhoek. Maak een stop bij de indrukwekkende botanische tuinen van Kirstenbosch. In de middag checkt u in bij Jordan Wine Estate voor drie overnachtingen. Jordan is een gecertificeerde, duurzame wijngaard en wijnmakerij. Van het totaal 1200 hectare grootte landgoed, is slechts 10% beplant met wijnranken. In 2021 zijn speciale zones gecreëerd voor de “bestuivers” zoals bijen. Deze biodiversiteit maakt Jordan extra bijzonder en het is dan ook een heerlijke plek om te verblijven.

thumbnail

Day 5

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw accommodatie voor een volle dag “Going Green Wine Tour”. Net als in de rest van de wereld is onze wijnindustrie zich gaan toeleggen op “vergroening” en het afschaffen van schadelijke praktijken uit het verleden. U bezoekt aantal duurzame wijnboerderijen zoals:
Avondale (biologisch/biodynamisch/biologisch)
Reyneke Wines (biologisch & biodynamisch)
Waterkloof (Biodynamisch)
Backsberg (koolstofneutraal en kampioen status BWI)
Vergelegen (kampioen BWI status vanwege het behoud van het fynbos)
Ken Forrester (boert volgens biologische lijnen)
Keuzes worden gemaakt op basis van uw wijninteresses, de meeste tours slagen erin om ongeveer 3 landgoederen te bezoeken gedurende de dag. Bekijk hier de uitgebreide beschrijving van deze interessante tour, op dag 5 van uw reis.

thumbnail

Day 6

Vandaag kunt u genieten van een (optionele) tour op de mountain bike of e-bike door de wijnlanden inclusief gids, gourmet lunch  en wijnproeverijen.

thumbnail

Day 7 – 9

Vlucht naar Johannesburg, rit van 3,5 uur naar het 48.000 hectare grootte Lapalala Game Reserve in de prachtige Waterberg Regio. Lapalala Game Reserve verrast elke safari liefhebber. Geniet van een uniek verblijf, volledig “off grid”, in Tintswalo at Lapalala. Zoogdieren die u kunt tegen komen (totaal 60 verschillende)  zijn: leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, zwarte en witte neushoorns, cheetas, wilde honden, gevlekte hyena’s, bruine hyena’s, roanantilopen, sabelantilopen en een verscheidenheid aan bijzondere kleine zoogdieren zoals het schubdier, de aardwolf en het aardvarken. De vogelspotters kunnen hier ook hun hart ophalen, maar liefst 280 verschillende vogelsoorten komen voor in dit waterrijke gebied waar 2 rivieren door heen stromen.

thumbnail

Day 10

Uw safari zit erop! Na een laatste game drive en stevig ontbijt, rijdt u terug naar de luchthaven van Johannesburg, waar u de huurauto inlevert voor vertrek van uw non-stop vlucht  naar Zanzibar. De komende 5 nachten slaapt u in Tulia  Beach Resort gelegen aan de brede witte stranden van het eiland Zanzibar.  Tulia verbouwt zijn eigen fruit, groenten, kruiden en specerijen op slechts een steenworp afstand van de receptie. Tulia recyclet zelf  70% van hun afval. Tulia biedt haar gasten milieuvriendelijke douche, en badproducten en steunt de lokale gemeenschap met verschillende projecten.
Zo is er het Charity Bike concept waarbij voor elke kilometer die er per fiets wordt afgelegd geld wordt gedoneerd aan scholingsprogramma om te leren tuinieren. Maar liefst 90% van de studenten die slagen voor deze opleiding vinden een baan op het eiland Zanzibar.

thumbnail

Day 11 – 14

Als u er op wilt tijdens uw verblijf dan kunnen wij de volgende bezienswaardigheden van harte aanbevelen.

thumbnail

Day 15

Vandaag is het uw laatste dag in het warme en kleurrijke Afrika. De meeste vluchten vertrekken laat in de avond, de gratis shuttle service van het hotel zorgt ervoor dat u op tijd op de luchthaven bent voor uw vlucht naar huis. Goede vlucht!

Inbegrepen

* binnenlandse vlucht Kaapstad – Johannesburg Tambo/of Lanseria
* regionale vlucht Johannesburg – Zanzibar (voorlopig alleen op zaterdagen)
* Europcar all-inclusive autohuur kleine SUV  Kaapstad en Johannesburg  supercover, eigen risico Nihil
* 3 nachten Tintswalo Boulders pakket special logies met ontbijt
* 3 nachten Tintswala at Lapalala pakket special volpension
– 5 nachten Tulia Resort, logies met ontbijt
– transfer Kaapstad airport 1e hotel
– 360 graden wijnlandgoed tour Jordan met proeverijen (1,5 uur)
– fles wijn Jordan
– privé wijntour (8 uur lang) Going Green  in mini van met gespecialiseerde gids en wijnproeverijen (€ 230 p.p.)
– max. 6 game drives Lapalala, game walks, tour rotstekeningen, mogelijkheid om te vissen
– transfers luchthaven Zanzibar naar/van Tulia beach Resort
– Tulia: gebruik mountain bikes, snorkelsets, SUP board,  elektrische scooters, kayaks, surfplank
– Tulia: 1 uur massage, 1 yoga les, yoga les, fles wijn op de kamer

Uitgesloten

– intercontinentale vlucht Amsterdam – Kaapstad/- Zanzibar – Amsterdam (KLM vanaf € 1000)
– visum Tanzania USD 50 pp
– maaltijden welke niet zijn genoemd
Mhondoro Upgrade Welgevonden reservaat
Noka Camp Upgrade Lapalala reservaat
– Tulia upgrade naar All Inclusive rate vanaf USD125 p.p.p.d.

Video's

Duurzaam Lapalala Game Reserve

Het grootste Big Five “off grid” Game Reserve van Afrika

Eenden aan het werk bij Avondale Wines

Geen pesticiden maar Jonty’s Ducks, deze eenden eten de slakken in de wijngaard

Johan Reyneke sustainable game changer since 2000