Wie naar de West Kaap afreist, zal zeker een bezoek brengen aan de Wijnlanden. Namen als Stellenbosch en Franschhoek worden in één adem genoemd als men het heeft over de Wijnlanden in Zuid-Afrika.

Het plaatsje Paarl, gelegen 60 km ten Noorden van Kaapstad, is veel minder bekend, maar een absolute “must” voor Foodies en wijnliefhebbers. De naam Paarl is afkomstig van de karakteristieke berg waaraan het stadje ligt. De ronde top van de berg glinsterde na een regenbui volgens de Voortrekkers als een parel in de zon. En dit Pareltje in de Wijnlanden heeft veel te bieden.

paarl

 

Zo vind je er de Wilderer  Distellery. Wilderer begon ooit met het maken van Grappa en al snel volgden Schnaps en andere digestieven. Hierna begon Meester distilleerder Helmut Wilderer enige jaren geleden met het bereiden van gin. En niet zonder succes, in mei 2016 won deze gin Goud, tijdens de Meininger International Spirits Awards. De gin bevat 27 unieke, lokale ingrediënten, waaronder wilde dagga, honey bush, buchu en duivelsklauw. De San, de oorspronkelijke bewoners van Zuidelijk Afrika, gebruiken buchu al eeuwenlang als medicijn. Benieuwd hoe het smaakt?
Voor slechts ZAR50, kun je genieten van een Mastertasting bij www.wilderer.co.za.

Liever een biertje? Met adembenemend mooi uitzicht op de Tafelberg en over de wijnlanden, biedt Barley & Biltong ambachtelijk bier uit eigen brouwerij. Ook de biltong en droëwors, is volgens eigen recept bereid. Je kunt kiezen uit beef, kudu, springbok en eland. Deze micro-brouwerij biedt voor verder een bescheiden menukaart en de Paarlburger is een absolute aanrader.

CBC-20

Zoetekauwen kunnen bij De Villiers Chocolaterie hun hart ophalen. Proef hier de ambachtelijk gemaakte chocolade van “Bean to Bar”. Kies voor de 25 minuten durende verwennerij van de smaakpapillen, tijdens de Single Origin Chocolate Experience. (ZAR35). www.dvchocolate.com.

DV-Chocolates-web-ready-61

Maar er is meer……….. Bezoek Red Hot Glass, één van de weinige “Venetiaanse Stijl” glasblazerijen in Zuid-Afrika en vergaap je aan de kleurrijke kunstwerken.
www.redhotglass.co.za.

Red-Hot-Glass-web-ready-46

Sluit de dag af met een “Swartland Wine Journey” bij Spice Route Wines, een proeverij van vijf wijnen uit de omgeving. De wijnen wisselen dagelijks en zijn allemaal te koop bij www.spiceroutewines.co.za.

Voor meer informatie over de Spice Route kun je kijken op www.spiceroute.co.za.

Richard-Bosman-83