Het Belmond Mount Nelson hotel opende voor het eerst haar deuren op 6 maart 1899. Dit prachtige hotel, gelegen in de tuinen van de voormalige VOC, “The Company Gardens” , dankt haar naam aan de veldheer Lord Horatio Nelson en het uitzicht op de Tafelberg.MountNelsonCapeTown050

Belmond Mount Nelson is de Grande Dame van Kaapstad, een eeuwenoud hotel met alles, behalve, een stoffig imago. Vorige week introduceerde Planet Restaurant, het hotel restaurant,  een bijzonder menu, dat helemaal van deze tijd is.

Planet-Restaurant1

Chef-kok Rudi Liebenberg en zijn team hebben hun filosofie die gaat over het respect voor complete ingrediënten, creatief vastgelegd in het unieke thema “Wasted! Vorige week zaterdag werd het nieuwe en spraakmakende menu van de Chef’s Table gelanceerd, in Planet Restaurant van het Mount Nelson Hotel.
Voedsel resten worden niet langer achter gehouden op de snijplank, Chef Kok Rudi Liebenberg houdt de “verspilling” boven tafel en heeft zijn staf geïnspireerd met zijn nieuwe en fantastisch vijfgangenmenu. In dit menu worden de “afgedankte” delen van groenten, fruit, vlees en vis gewoon gebruikt in de keuken.
Van bloemkool,- en broccolistelen wordt een heerlijke “atjar” gemaakt en overblijfselen van de gemberwortel, vormen samen met de medicinale fynbos plant buchu gebruikt voor een likeurtjes. Ananasresten en fruitschillen worden omgetoverd tot marmelades en worteltoppen worden gebruikt in een pesto.
Van slabladeren en gekneusde prei wordt een heerlijke koude soep gemaakt, pezen in het vlees worden krokant geserveerd met geroerd rundvet en paddenstoelenaroma en resten forel worden omgevormd tot een heerlijke tartaar met een foreltempura, verfijnd met een saus van citroen schil in het zuur.

Waste-not-waste

Mocht u een keer willen overnachten in dit hotel, neem dan contact op met GoSouthAfrica.nl