Er is veel te zien en te doen op Mauritius!
Zoals een bezoekje aan de driehonderd jaar oude botanische tuinen.


De Mauritius National Botanical Garden is de oudste botanische tuin van het Zuidelijk Halfrond (1729) en men vindt hier een ongelooflijke verscheidenheid aan tropische planten, veel van de planten zijn inheems. De botanische tuin, formeel bekend als Sir Seewoosagur Botanic Garden, is een van de meest bezochte attracties in Mauritius. De tuin bevindt zich in de nabijheid van Port-Louis in de wijk Pamplemousse.

Deze botanische tuin werd aangelegd door de Franse botanicus Pierre Poivre, bijna 300 jaar geleden. De tuin was later de privétuin van de Franse gouverneur van Mauritius.  De botanische tuin strekt zich uit over eindeloos aantal hectares land en het kan meer dan een week duren om de hele tuin te bekijken. Er staan meer dan 650 soorten planten waaronder de beroemde Baobabs, de Palmier Bouteille, de immens grote Giant Waterlilies, tientallen geneeskrachtige planten, een grote kruidentuin en nog veel meer.

Een van de belangrijkste attracties van de botanische tuin vormen de 85 verschillende soorten palmbomen uit alle hoeken van de wereld. Andere inheemse plantensoorten worden hier ook tentoongesteld. Bij de ingang van de tuin bieden gidsen zich aan om u voor een gering bedrag rond te leiden. 

Vele bezoekers gingen u voor! Ook hebben beroemdheden hier door de jaren heen een boom geplant, zoals de Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder en president, Nelson Mandela!

Nelson Mandela

Voor de bezoekers die slecht ter been zijn is er een golfcart te huur. In een deel van het park zijn grote landschildpadden te bekijken. 
TIP: neem muggenspray mee.


Lees hier alles over het Mauritius, bekijk video’s en voorbeeldreizen!