Welke safari-landen in Afrika zijn open voor internationale toeristen, wat zijn de toegangseisen en wanneer worden vluchten hervat?

Langzaam gaan de landen in Afrika weer open voor internationale toeristen.

Hieronder vindt u een overzicht per 12/11/2020 van de corona restricties die op het moment van schrijven van toepassing zijn. Wij doen ons best de lijst up-to-date te houden. De reiziger blijft echter altijd zelf verantwoordelijk voor het meebrengen van de noodzakelijke reisdocumenten, corona-verklaringen, certificaten en extra handelingen die de luchtvaartmaatschappij verplicht stelt. Klik op de link van de airline om deze specifieke Corona restricties te lezen.

Een opmerking over vliegen naar Afrika

De meeste internationale commerciële luchtvaartmaatschappijen eisen dat passagiers een certificaat kan overleggen van een negatieve COVID-19- niet ouder dan 72 uur bij vertrek van het vliegtuig. Hetzelfde kan nodig zijn bij aankomst op een transit luchthaven / land.

Reeds open / binnenkort open

Botswana

Botswana start vanaf 9 november 2020 met een gefaseerde heropening van de internationale grenzen. De vliegreizen worden hervat op Sir Seretse Khama International Airport in Gaborone, Maun en Kasane International Airports.

Datum van heropening

 1. 9 november 2020

Gezondheidsscreening en COVID-19 protocollen bij aankomst

 1. Presenteer een geldig negatief COVID-19 PCR-testresultaat, op tijdstip van vertrek mag de test mag niet ouder zijn dan 72 uur.
 2. Indien u symptomen heeft, dient u bij aankomst een gezondheidsonderzoek voor COVID-19 te ondergaan.
 3. uitgebreid overzicht van de overheid v.w.b. Covid19 maatregelen

Verplichte quarantaine

 1. Elke bezoeker die symptomen van COVID-19 vertoont, moet een PCR-test ondergaan en mogelijk 14 dagen isolatie en of quarantaine ondergaan.

Luchtvaartmaatschappijen die in de bestemming vliegen

 1. Privé chartervluchten
 2. Airlink (Airlink)
op vakantie naar Botswana
onze reizen naar Botswana

Congo DRC

De Republiek Congo heeft haar grenzen en luchthavens heropend voor internationale bezoekers.

Open voor internationale reizigers
 • Ja
 • Odzala-Kokoua National Park verwachte opening 01/04/2021

Gezondheidsscreening- en quarantaineprotocollen

 • Alle bezoekers zijn verplicht om een negatieve COVID-19-test binnen maximaal zeven dagen voor aankomst te voltooien en de testresultaten binnen twee dagen na vertrek naar Congo in te dienen.
 • Alle aankomende passagiers moeten een lichaamstemperatuurscan ondergaan en kunnen worden verzocht om een andere COVID-19-test te doen.

Kenia

*Goedgekeurde  en  erkende gebruiker van  de World Travel and Tourism Council ‘s  (WTTC)  Safety Stamp.*

Op 6 juli  2020 kondigde de Keniaanse  regering  aan  dat de  lokale  luchtvaart  travel vanaf  15  juli  2020  zal worden hervat en dat de  internationale  reizen vanaf  1 augustus 2020  worden  hervat.  Het Keniaanse  ministerie van Toerisme en Natuurbeheer heeft  een  verlaging van de toegangsprijzen  voor parken  doorgevoerd  van  1  juli  2020  tot  30  juni  2021.

Open voor  internationale  reizigers
 • Ja, per 01/01/2021 alleen toegang met een e-visa
Gezondheidsscreening- en quarantine  quarantaineprotocollen
 • Alle passagiers die op required     internationale  vluchten  aankomen,  moeten  14  dagen  in quarantaine  in  een door de overheid aangewezen faciliteit of in  hun  Keniaanse  residentie..  Deze  landen  zijn vrijgesteld  van  verplichte  quarantaine..
 • Alle passagiers  op  internationale  vluchten moeten bij  than aankomsteen negatief  COVID-19-certificaat  certificate to         tonen, dat uiterlijk 96  uur  voor vertrek uit hun land van herkomst  is verkregen.  
 • Lichaamstemperaturen temperatures  moeten onder de 37,5°C (99,5°F) worden getest en  bezoekers mogen geen aanhoudende hoest,geen  moeite met ademhalenengeen  andere  griepachtige  symptomen hebben. .
 • Als er  een  gemeld geval van COVID-19 op een vlucht of  als  de  bovenstaande  symptomen  worden  gedetecteerd,  alle  passagiers  binnen  twee  rijen  van  de  passagier  met  de  symptomen  zal  worden in quarantaine geplaatst  voor het testen. Als  de       they  testresultaten  results negatief zijn,  mogen ze de  faciliteit verlaten.   
 • Het is verplicht  voor  alle  passagiers die aankomen  in Kenia om de  Reizigers Health Surveillance Form  door  het  ministerie van Volksgezondheid te  voltooien.   Het formulier is hier te vinden en moet online worden  ingevuld  voordat  to  u uitstapt..  Passagiers    ontvangen  een  QR-code  na het invullen van  het formulier en  zullen    worden verplicht om het weer te  geven  aan een Port Health Official om verder te  gaan  via  immigratie.
 • Strikte infectiepreventie- en bestrijdingsmaatregelen moeten worden gevolgd: sociale distantiëring, goede handhygiëne en het dragen van maskers blijven verplicht.
Landen die naar de bestemming mogen reizen
 • Alle
 • Deze landen zijn vrijgesteld van verplichte quarantaine van 14 dagen.

Luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

bekijk onze Kenia reizen

Madagascar

De Malagassische regering heeft aangekondigd dat het eiland Nosy Be op 1 oktober 2020 weer open gaat voor internationale reizen. Fascene Airport on Nosy Be staat klaar om internationale bezoekers te verwelkomen en de nodige gezondheidscontroles en tests uit te voeren. Binnenlandse reizen binnen Madagaskar hervat in september 2020, met internationale reizen naar verwachting hervatten wanneer Ivato International Airport in Antananarivo heropent voor internationale bezoekers.

Datum van heropening

 • 1 oktober 2020 – alleen het eiland Nosy Be

Gezondheidsscreening- en quarantaineprotocollen

 • Alle passagiers zijn verplicht om een COVID-19 PCR test te doen bij aankomst in Nosy Be.
 • Alle aankomende passagiers dienen een retourticket te overleggen en mogen niet buiten Nosy Be reizen.

Luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

bekijk onze Madagascar reizen
bekijk onze Madagascar reizen

Malawi

Kamuzu International Airport in Lilongwe is open voor internationale commerciële en chartervluchten.

Open voor internationale reizigers

 • Ja

Gezondheidsscreening- en quarantaineprotocollen

 • Alle aankomende passagiers dienen een negatief COVID-19-testresultaat te presenteren, uitgevoerd binnen 10 dagen voor vertrek naar Malawi.
 • Alle passagiers moeten een gezondheidsverklaringsformulier invullen en een basisscreening ondergaan.
 • Alle aankomende passagiers zijn verplicht om zichzelf te isoleren op het adres dat zij bij aankomst aangeven voor een periode van 14 dagen.
 • Alleen passagiers en luchthavenpersoneel mogen de terminals betreden en zijn verplicht om gezichtsmaskers te dragen en te allen tijde sociale distantiëring te behouden.

Luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

Mauritius

*Goedgekeurde  en  erkende gebruiker van  de World Travel and Tourism Council ‘s  (WTTC)  Safety Stamp.*

De opschorting van internationale  commerciële  vluchten  blijft    van  kracht  tot  31  oktober  2020,  gevolgd  door  een  voorgestelde  gefaseerde  heropening van de grenzen  voor  internationale  reizen.

Datum van heropening
 • 1 november 2020 – nog te    bevestigen.
Luchtvaartmaatschappijen die naar deze  bestemming vliegen:
Op vakantie naar Mauritius
onze reizen naar Mauritius

Mozambique

Mozambique’s grenzen zijn open voor internationale reizen. Vluchten uit de volgende landen zijn goedgekeurd: Portugal, Turkije, Qatar, Ethiopië, Kenia en Zuid-Afrika. Landgrenzen zijn ook open voor self drive reizigers.

Open voor internationale reizen

 1. Ja

Gezondheidsscreening en COVID-19 protocollen

 1. Alle aankomende reizigers dienen in Mozambique een negatief COVID-19 Polymerase Chain Reaction (PCR)-testresultaat te overleggen, welke niet ouder is dan 72 uur en is uitgevoerd in land van herkomst.
 2. Alle reizigers moeten een gezondheidsscreening en temperatuurtest ondergaan.

Verplichte quarantaine

 1. Alle bezoekers, ongeacht het staatsburgerschap of eerdere reizen, zijn verplicht tot “zelf-quarantaine” voor een periode van 10 dagen. Aansluitend moet er een COVID-19 PCR test worden gedaan, die is voor eigen kosten. Reizigers die voor 14 dagen in “zelf quarantaine” zijn geweest, hoeven geen extra COVID-19-test te doen aan het einde van deze periode.

Luchtvaartmaatschappijen die in de bestemming vliegen

 1. Alle belangrijke luchtvaartmaatschappijen vliegen vanuit Portugal, Turkije, Qatar, Ethiopië, Kenia en Zuid-Afrika.
 2. SA Airlink heeft vanaf 12/10/2020 vluchten gepland staan vanaf Johannesburg naar Maputo (nieuw!), maar ook Pemba, Beira en Tete
Mozambique
informatie Mozambique

Namibië

Namibië kondigde nieuwe implementatieprotocollen aan die het internationale initiatief voor de heropleving van het toerisme van het land zullen begeleiden. Deze protocollen treden in werking vanaf 1 september 2020, waarmee de heropening van Hosea Kutako International Airport in Windhoek zal worden gegeven aan internationale bezoekers. Toegang tot Namibië is alleen toegestaan via deze luchthaven.

Open voor internationale reizigers

 • Ja

Gezondheidsscreening- en quarantaineprotocollen

 • Alle passagiers die op internationale vluchten aankomen, moeten een negatief COVID-19 PCR-testresultaat presenteren bij aankomst, welke niet ouder is dan 72 uur na tijdstip van boarding. Is de test ouder dan 72 uur, maar niet ouder dan 7 dagen, dan moet men 10 dagen in quarantaine onder supervisie van de overheid.
 • Alle aankomende reizigers dienen een gezondheidstest te ondergaan en moeten hun volledige reisschema overleggen.

Landen die naar de bestemming mogen reizen

 • Alle

Luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

Op vakantie naar Namibië
onze reizen naar Namibië

Oeganda

Oeganda heeft een voorlopig gefaseerd heropeningsschema voor al haar landgrenzen en de hervatting van internationale passagiersvluchten naar Entebbe International Airport, met ingang van 1 oktober 2020, vrijgegeven.

Datum van heropening

 • 1 oktober 2020

Gezondheidsscreening en COVID-19 protocollen

Aankomende passagiers:

 • Aankomende passagiers dienen een negatief COVID-19 PCR-testresultaat te presenteren van een geaccrediteerd laboratorium in hun land van herkomst, dat binnen 72 uur voor vertrek naar Oeganda, is afgegeven.
 • Alle bezoekers zullen bij aankomst een temperatuurcontrole en gezondheidsscreening ondergaan.
 • Van bezoekers wordt verwacht dat ze maskers dragen, waar mogelijk een sociale afstand van 1,5 meter (5 voet) behouden en een goede persoonlijke hygiëne beoefenen.

Vertrekkende passagiers:

 • Reizigers wordt aangeraden om ten minste vier uur voor hun geplande vluchten op de luchthaven aan te komen.
 • Passagiers moeten binnen 120 uur na vertrek uit Oeganda een negatief COVID-19 PCR-testresultaat presenteren.
 • Reizigers ondergaan temperatuurcontroles en gezondheidsscreening.
 • Reizigers die bij vertrek geen geldig “negatief COVID-19-testcertificaat” kunnen overleggen, moeten documenten over leggen waaruit blijkt dat zij het land van bestemming/herkomst weer in mogen.

Verplichte quarantaine

 • Niet verplicht. Passagiers die tekenen en symptomen van een infectieziekte vertonen, worden voor een COVID-19-test naar een isolatiecentrum vervoerd. De resultaten zullen binnen 24 tot 48 uur beschikbaar zijn. Als buitenlanders positief testen op COVID-19 en willen worden gerepatrieerd naar een andere faciliteit buiten Oeganda, kunnen ze dit doen op eigen kosten en volgens COVID-19 medische evacuatie protocollen.

Luchtvaartmaatschappijen die in de bestemming vliegen:

Gorilla Rushaga Oeganda
bekijk onze reizen naar Oeganda

Rwanda

*Goedgekeurde  en  erkende gebruiker van  de World Travel and Tourism Council ‘s  (WTTC)  Safety Stamp.*

De toeristische activiteiten  in het hele land  zijn hervat  vanaf  17  juni  2020 en  de  luchthavens van Rwanda zijn op 1 augustus 2020 heropend  voor  geregelde  commerciële  vluchten.

Open voor  internationale  reizigers
 • Ja
Gezondheidsscreening- en quarantine  quarantaineprotocollen
 • Alle reizigers die in Rwanda aankomen, moeten in het voorschrift van een  negatief  COVID-19-certificaat  beschikken  . De  enige  geaccepteerde  test is een SARS-CoV  2 Real Time Polymerase Chain  Reaction  (RT-PCR),  uitgevoerd  binnen  120  uur  na  vertrek  naar  Rwanda. Andere  tests  zoals  Rapid  Diagnostics Tests (RDT) worden  niet  geaccepteerd..
 • Voor to  aankomstmoeten  alle  reizigers het  Passenger  Locator-formulier  invullen en hun  COVID-19-testcertificaat  certificate  uploaden  via  www.rbc.gov.rw/travel.
 • Alle reizigers die in Rwanda  to   aankomen, will  worden  bij binnenkomst gescreend  en nemen een tweede RT-PCR-test om de negatieve  resultaten  van  de  test  te  bevestigen    die vóór aankomst is uitgevoerd. .  U  moet        ongeveer  24  uur  wachten  op  deze testresultaten  results  in een  aangewezen  transithotel. De  regering van Rwanda heeft onderhandeld over  speciale  tarieven  bij  aangewezen transit hotels  voor  de  24-uurs  wachttijd  .
 • Alle reizigers  die vertrekken  uit Rwanda moeten negatief  testen  op  COVID-19,  waarbij  de  RT-PCR-test  binnen  120  uur  voor  vertrekwordt uitgevoerd . De Rwanda Development Board heeft  geadviseerd  dat  zolang  reizigers  vertrekken  binnen  120  uur  na  hun  RT-PCR-test bij   aankomst,  ze niet  nodig een andere  test.
 • Tijdens het  reizen in Rwanda moeten preventieve maatregelen worden  genomen:  waar  mogelijk fysieke  distantiëring ;   het  dragen  van  maskers  is  verplicht;en  temperatuurscreenings  voor  het betreden van  bepaalde  gebouwen zijn  verplicht. temperature

Landen die naar de bestemming mogen reizen

 • Alle toeristen zullen worden toegestaan om de attracties en bestemmingen van Rwanda te bezoeken na het testen van negatief voor COVID-19 in twee opeenvolgende tests.

Luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

Vanaf 1 juni 2020 zijn de Seychellen geleidelijk begonnen met het heropenen van haar grenzen voor bezoekers uit landen met een laag risico die reizen via privéjets en rechtstreekse gecharterde vluchten.

Bezoekers moeten ervoor zorgen dat accommodatie boekingen worden alleen gemaakt op erkende inrichtingen of liveaboards die zijn gecertificeerd door de Seychellen Public Health Authority. De lijst van gecertificeerde inrichtingen is beschikbaar op www.tourism.gov.sc. Alle boekingsbonnen die de volledige verblijfsduur op de Seychellen weerspiegelen, moeten ter verificatie bij Immigratie worden aangeboden.

Open voor internationale reizen

 • Ja
 • alleen inwoners uit de volgende landen

Gezondheidsscreening- en quarantaineprotocollen

 • Alle bezoekers uit toegestane landen moeten beschikken over een negatief PCR COVID-19 certificaat van een geaccrediteerd laboratorium, verkregen binnen 72 uur voor vertrek.
 • Alle reizigers moeten een aanvraag voor verplichte Health Travel Authorization van de Seychellen via deze officiële website van de overheid. Aanvragen moeten tot 72 uur voor uw vertrekvlucht worden ingediend. U hebt uw paspoort, PCR COVID-19 testresultaat, route en uw creditcard of bankpas nodig.
 • Alle bezoekers zullen ondergaan temperatuur controles en gezondheidsscreening. Elke bezoeker met koorts en ademhalingssymptomen zoals hoesten, loopneus of kortademigheid zal worden geïsoleerd van andere reizigers en onderworpen aan verdere beoordeling. Bovendien kunnen bezoekers worden verplicht om een COVID-19-test uit te voeren bij het ontscheping.

Landen die naar de bestemming mogen reizen

 • De lijst van toegestane landen wordt periodiek herzien en beschikbaar op www.tourism.gov.sc.

Luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

Zuid-Afrika

* De stad  Kaapstad is  een  erkende  en  erkende gebruiker van  de World Travel and Tourism Council (WTTC)  Safety Stamp.* Council’s

Per 1 oktober zijn de internationale grenzen open voor reizigers. Per 12/11/2020 is de lijst van “High Risk Countries” komen te vervallen en zijn ook Nederlanders weer welkom in Zuid-Afrika. De volgende luchthavens zijn geopend voor internationale vluchten: – OR Tambo, King  Shaka en Cape Town International – .

Datum van heropening
 • 1 oktober  2020
Gezondheidsscreening- en quarantine  quarantaineprotocollen
 • Lees hier het laatste nieuws v.w.b. Covid 19 in Zuid-Afrika
 • Reizigers moeten bij aankomst een negatieve  COVID-19-test presenteren,  niet ouder dan 72 uur,  gerekend tot vertrek uit het land van herkomst.
 • Reizigers die zonder een  negatieve  COVID-19 -aankomen moeten op eigen kosten in quarantaine in Zuid-Afrika.
 • Bezoekers   moeten bij aankomst een contactmeldingsapp van de overheid  downloaden.

Luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

Blyde River Canyon
onze reizen naar Zuid-Afrika

Tanzania

*Goedgekeurde  en  erkende gebruiker van  de World Travel and Tourism Council ‘s  (WTTC)  Safety Stamp.*

De regering van Tanzania kondigde op 18 mei 2020 al aan het verbod op  internationale  vluchten die aankomen en  vertrekken uit het land op  te  heffen.  Alle hotels en  andere  toeristische  voorzieningen  in  het land moeten een  COVID-19-certificeringsproces  certification   doorlopen en officiële  documenten  moeten bij de  ingangen    van  alle  faciliteiten worden  geplaatst.  De     Tanzaniaanse  regering  heeft  ook  alle  toeristische  entiteiten van het  land  opgedragen  covid-19-verbindingsfunctionarissen  officers  te  benoemen  en  adequaat op te leiden als het contactpunt  met  het ministerievan Volksgezondheid .

Open voor  internationale  reizen
 • Ja
Gezondheidsscreening- en quarantine  quarantaineprotocollen
 • Als u   reist  met  een  luchtvaartmaatschappij  die  een  negatief  COVID-19-certificaat  certificate vereist , of  als  uw  land van  herkomst  bij  vertrek een  negatief  COVID-19-certificaat  certificate  vereist ,  dan zal  Tanzania  bij aankomst naar dit certificaat. Op dit moment is een negatief  COVID-19-certificaat niet verplicht, het wordt echter wel aangeraden deze bij u te hebben.
 • Aankomende passagiers die   symptomen      of  tekenen  van COVID-19  vertonen, krijgen een gezondheidsscreening en kunnen  worden  getest  op  COVID-19.
 • Tijdens het verblijf in Tanzania,  moeten men zich aan alle maatregelen houden ter verkoming van verspreiding van COVID-19.
Landen die naar de  bestemming  mogen  reizen
 • Alle

Luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

Tanzania Serengeti
onze reizen naar Tanzania

Zambia

Zambia staat open voor buitenlanders en de afgifte van bezoekersvisa bij binnenkomst in het land. Beperkte binnenlandse vluchtschema’s zijn twee keer per week actief tussen Kenneth Kaunda International Airport en Mfuwe International Airport, en tussen Kenneth Kaunda en Harry Mwanga Nkumbula International Airport in Livingstone.

Open voor internationale reizen

 • Ja

Gezondheidsscreening- en quarantaineprotocollen

 • Alle internationale bezoekers worden bij aankomst gescreend. Als u tekenen van COVID-19 vertoont, moet u 14 dagen in quarantaine.
 • Alle aankomende passagiers moeten beschikken over een certificaat van een negatieve COVID-19-test die binnen 14 dagen na aankomst in Zambia is uitgevoerd.
 • Van bezoekers wordt verwacht dat ze zich houden aan COVID-19-voorschriften zoals fysieke distantiëring, het dragen van gezichtsmaskers en persoonlijke hygiëne. Ze moeten zich ook dagelijks gedurende 10 dagen controleren op symptomen van het virus en elk voorval melden aan de dichtstbijzijnde gezondheidsinstelling.

Luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen

Zimbabwe

De Zimbabwaanse regering kondigde de heropening aan van de lokale toeristische sector van het land op 3 september 2020. Binnenlandse vluchten worden hervat op 21 september 2020 met Air Zimbabwe en Fastjet, voorafgaand aan 1 oktober 2020: de datum voor de heropening van de internationale luchthavens van Zimbabwe. De landgrenzen blijven tot nader order gesloten.

Datum van heropening

 • 1 oktober 2020

Gezondheidsscreening- en quarantaineprotocollen

 • Alle reizigers dienen een PCR COVID-19-goedkeuringscertificaat te tonen dat is afgegeven door een erkende faciliteit en niet ouder is dan 48 uur bij het vertrek van uw vliegtuig.
 • Alle reizigers krijgen een gezondheidsscreening en temperatuurtest bij aankomst.
 • Sociale distantiëring, handontsmetting en het dragen van maskers zijn verplicht.
Luchtvaartmaatschappijen die naar deze bestemming vliegen